דף הבית
המוצרים
מוצרים פיננסיים
כל מס
כל נתון
כל עובד
כל עתיד
מוצרים משפטיים
קומיט
טקדין AI
מחשבות
מוצרים משלימים
כל טופס
רשם +
מבזק
פקס טקס
מכללת חשבים
כתבות
קריירה
צור קשר
8109
*
לדעת לפני כולם, זה חלק מההצלחה שלכם.
הירשמו עכשיו
אני מאשר/ת לקבל מחשבים ומחברות קבוצת גיידליין גרופ בע"מ, עדכונים על הטבות והודעות פרסומיות
כתבות הכל
הכל
דיני עבודה
מיסוי
פנסיה וגמל
פיננסיים
משפט
ראשי
כתבות
היעדרות עובד ביום הבחירות לרשויות המקומיות
עו"ד נטע סלע
|
16/01/2024
בהתאם לסעיף 97ב לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") יום הבחירות הכלליות יהיה יום שבתון בתחומן של הרשויות המקומיות שבהן נערכות הבחירות וכן לגבי עובדים הרשומים בפנקס בוחרים של רשויות מקומיות כאמור, אף אם מקום עבודתם הוא ברשות מקומית שלא חל בה יום שבתון, אך שירותי תחבורה ושאר שירותים ציבוריים (כפי שיפרסם שר הפנים) יפעלו כסדרם.
לכתבה המלאה
דברי הסבר להצעת חוק התוכנית לסיוע כלכלי (הוראת שעה - חרבות ברזל) התשפ"ד-2023
רו"ח אחמד חסונה
|
06/11/2023
ביום 3.11.2023 פורסמה הצעת חוק התוכנית לסיוע כלכלי (הוראת שעה - חרבות ברזל), התשפ"ד-2023 שמתבססת על תזכיר חוק לגבי פיצויי מלחמה שפורסם ביום 30.10.2023. הצעת החוק אושרה בממשלה וטרם אושרה בוועדת הכספים נכון למועד כתיבת שורות אלה. רו"ח אחמד חסונה סוקר את הצעת החוק החדשה לעניין המענק המשופר לעסקים ולעוסקים
לכתבה המלאה
תושבי חוץ מגויסים בצו 8 - זכאות לתשלום תגמול מילואים והגדרת תושבות לעניין מס הכנסה
רו"ח אליק גנדלמן; רו"ח אחמד חסונה
|
24/10/2023
צוות מומחי "כל מס" דן בסוגיית תשלום תגמול מילואים למי שמוגדר כתושב חוץ בביטוח לאומי ובמעמדו של תושב חוץ מגויס המשתתף במלחמת חרבות ברזל בפקודת מס הכנסה לעניין ימי שהייתו בישראל
לכתבה המלאה
עצמאים במלחמה - חומר למחשבה: כדאיות הקטנת מקדמות מס הכנסה וביטוח לאומי בתקופת מלחמת חרבות ברזל
רו"ח אחמד חסונה
|
22/10/2023
בימים אלה, שבהם שורר מצב בטחוני קשה במדינה ולעסקים ולעצמאים יש צפי לירידה בהכנסות או ברווחים, מפרסמות הרשויות הודעות על הקלה בדיווחים ובתשלומים והקטנת המקדמות. משום כך בחרנו להעלות כמה נקודות לשיקולם של אלה שרווחיהם יפגעו – האם אכן כדאי להקטין מקדמות או לדחות את תשלומן.
לכתבה המלאה
עסקים במלחמה - דברי הסבר למונחים נזק ישיר ונזק עקיף
רו"ח אחמד חסונה
|
22/10/2023
מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל" נפגע רכושם של רבים מאזרחי ישראל, ולרבים עוד יותר נגרמו נזקים כלכליים ועקיפים בשל המלחמה. במאמר זה נתמקד בהסברים למונחים "נזק ישיר" ו "נזק עקיף"
לכתבה המלאה
צבירת זכויות בחופשה ללא תשלום
עו"ד מיטל דולב-בלט
|
16/10/2023
בחוקי העבודה אין כל התייחסות להשלכותיה של תקופת חופשה ללא תשלום (להלן: "חל"ת") לעניין צבירת וותק, בשל זכויות סוציאליות (יודגש כי מדובר בחל"ת מכוח הסכם אישי, ולא מכוח החוק).
לכתבה המלאה
השלכות הוצאה לחופשה ללא תשלום ללא הסכמת העובד
עו"ד מורן טימן- גוגול
|
16/10/2023
כאשר עובד ומעסיק מסכימים ביניהם על יציאת העובד לחופשה ללא תשלום, הרי שאין בכך כל פגם ואין מניעה לעשות כן.
לכתבה המלאה
הידד למתנדבים – החזר הוצאות למתנדבים בפעילות התנדבותית והיבטי ביטוח לאומי בסוגיית פגיעה בעבודה במסגרת התנדבותית
רו"ח אליק גנדלמן
|
16/10/2023
ימים קשים אלה, עם העלייה בפעילות הציבורית למען חיילים ונפגעי המלחמה מצאנו לנכון לרענן את כללי מס הכנסה לגבי החזר הוצאות למתנדבים. התקנות חלות על מי שפועל בהתנדבות, קרי ללא כל תשלום במוסדות ציבור עמותות וארגונים מוכרים . כמו לאור כמות המתנדבים העצומה שהתגייסו לסייע במסגרת המלחמה, כדאי להכיר מתי פגיעה במסגרת התנדבות מוכרת בביטוח הלאומי לצורך זכאות לגמלאות
לכתבה המלאה
ההגבלות החלות על פיטורי עובד במילואים
עו"ד מיטל דולב-בלט
|
16/10/2023
החוק קובע, כי מעסיק לא יפטר עובד בתקופת היותו בשירות מילואים, אלא בהיתר מאת ועדת תעסוקה
לכתבה המלאה
מדריך לעסקים שנגרמו להם נזקים בציוד ומלאי ולאזרחים שרכושם נפגע בפעולות מלחמה או איבה
מאירה טולדו
|
11/10/2023
לאור המצב הבטחוני השורר במדינה מצאנו לנכון להביא בפניכם מדריך מידע הנועד לסייע לעסקים שנגרמו להם נזקים בציוד ומלאי . פיצויים עבור הנזקים לציוד עסקי שנפגע הם על פי חוק, בהתאם לשווי השוק של הציוד (שווי ממוכר מרצון לקונה מרצון בשוק החופשי, במצבו לפני הפגיעה). לגבי מלאי: אתם זכאים לפיצויים, בהתאם לשווי עלות המלאי שנפגע (ללא מע"מ), לאחר שצירפתם הוכחות כי המלאי היה שייך לכם.
לכתבה המלאה
זכויות עובדים לאור מלחמת "חרבות ברזל"
עו"ד מיטל דולב בלט
|
09/10/2023
לאור המלחמה והמצב הביטחוני במדינה עולות סוגיות רבות הקשורות להעסקת עובדים בתקופה זו. מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות להעסקת עובדים בשעת חירום.
לכתבה המלאה
חוקיות הימנעות מתשלום מיסים
רמי אריה, עו"ד רו"ח
|
25/04/2023
מחאת אי תשלום מיסים ? חוקית לגמרי ! לפי דיני המס מותר לעובד שכיר לבקש מהמעסיק לדחות את תשלום השכר או הטבות שכר אחרות שהוא זכאי להן בגין עבודתו ובכך להימנע מתשלום מס הכנסה בגין השכר שנדחה. זכות זו מוקנית גם לעצמאים וחברות המדווחים למס על בסיס מזומן.
לכתבה המלאה
מיסים ודיווחים על מטבעות קריפטו
רו"ח, משפטן אלעד נעמן
|
25/04/2023
על פי עמדת רשות המיסים אשר פורסמה בתאריך 17.1.2018 בחוזר מס הכנסה מספר 05/2018 בנושא: "מיסוי פעילות באמצעי תשלום מבוזר (המכונים: "מטבעות וירטואליים"), מטבעות דיגיטליים המשמשים אמצעי סחר חליפין אינם בגדר "מטבע" או "מטבע חוץ" על פי חוק בנק ישראל ולעניין פקודת מס הכנסה, אלא נחשבים מכירת "נכס" בהתאם לחלק ה' לפקודת מס הכנסה, ולפיכך ההכנסה תסווג כהכנסה הונית ותחויב במס רווח הון בשיעור של 25%.
לכתבה המלאה
זכויות נשים במקום העבודה: 8 כללים שמעסיקים צריכים להכיר
עו"ד מיטל דולב בלט ועו"ד ג'ולייט אליהו
|
16/04/2023
חוקי העבודה בישראל כוללים הגנות רבות והטבות לעובדים. בין השאר, החקיקה כוללת שורת התייחסויות מיוחדות לזכויות נשים. החקיקה, שראשיתה כבר בשנת 1954, מסדירה את העסקתן של נשים, וכוללת מגוון של התייחסויות לנושאים הייחודיים הקשורים בהריון, בלידה ובסוגיות נוספות.
לכתבה המלאה
המטוטלת זזה: ינוכה פחת בחישוב שבח מדירת מגורים שהושכרה במסלול הפטור
רו"ח (משפטן) ישי חיבה
|
16/04/2023
ביום 16.3.2023 ניתן ברוב דעות פסק דין של ועדת הערר במיסוי מקרקעין בעניינה של שרה בצלאל, אשר קבע כי על רשויות מיסוי מקרקעין לנכות פחת משווי הרכישה של דירת מגורים שנמכרה, לתקופה שבה הושכרה דירת המגורים למגורים ב"מסלול הפטור"
לכתבה המלאה
נוהל גילוי מרצון טרם פורסם - כיצד ניתן ומומלץ לפעול
רו"ח, משפטן אלעד נעמן
|
16/04/2023
נוהל גילוי מרצון הוא נוהל אשר מפורסם על ידי מס הכנסה מדי תקופה ומאפשר למי שלא דיווח כנדרש על כלל הכנסותיו בעבר, לפנות ביוזמתו באמצעות מייצג מטעמו לרשות המיסים ולבצע הסדר שבמסגרתו יושלם המס בגין ההכנסות הלא מדווחות. רלוונטי למי שבבעלותו כספים בחשבונות בנק בעולם שטרם דווחו לרשות המיסים בישראל כנדרש או הכנסות ממטבעות דיגיטליים שלא דווחו, ביצע פעולה של החלפת אלטים במטבעות דיגיטליים ולא דיווח על כך, והפיק הכנסות שלא דווחו כנדרש במהלך השנים בארץ או בחו"ל
לכתבה המלאה
זכויות עובדים במהלך החגים
עו"ד מיטל דולב בלט, עו"ד ראובן בבדז'נוב
|
23/03/2023
מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות לעובדים בחגים.
לכתבה המלאה
"כל עובד" השירות המושלם לבעלי עסקים
חברת חשבים
|
09/03/2023
מנהלים עסק קטן או בינוני? הכירו את השירות המושלם שיעשה לכם סדר בכל מה שקשור לזכויות העובדים בתחומי השכר והעבודה, ויספק לכם ייעוץ שוטף של מומחים, מאגר מידע עצום, מחשבונים, טבלאות ועוד.
לכתבה המלאה
לידיעת המעסיקים – כל מה שחשוב לדעת על חובת עריכת שימוע בטרם פיטורי עובד
עו"ד ראובן בבדז'נוב
|
02/03/2023
בישראל, נהוגה מזה שנים חובה לערוך שימוע לעובד בטרם פיטורים. החובה נולדה במגזר הציבורי, והתרחבה גם למגזר הפרטי, אבל לא הוסדרה מעולם בצורה ברורה. מהן, אם כן, החובות שחלות על המעסיק, ומה פסק בית המשפט בעבר כשנדרש לסוגיה? עו"ד ראובן בבדז'נוב, שכותב באתר "כל עובד" מבית "חשבים", מסביר:
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על הטבות מס בשל הפקדות לקופת גמל ב-2022
רו"ח אליק גנדלמן
|
13/12/2022
מדינת ישראל מעודדת את אזרחיה לחסוך באופן קבוע חלק מהכנסתם, כדי לאפשר להם לשמור על רמת החיים העתידית. כדי לעודד את האזרחים, היא מעניקה לא מעט הטבות מס בגין החיסכון. חלק מההטבות האלה מוענקות למי שחוסך לקופת גמל לקצבה, כלומר, כזו שאת הסכום שנצבר בה ניתן למשוך כסכום חודשי קבוע בגילים מבוגרים. שיעורי ההפקדות וההטבות נקבעים בהתאם למעמדו של האזרח והסטטוס המקצועי שלו. לרגל סיום שנת 2022, רו"ח אליק גנדלמן, מומחה במיסים, מגיש: 11 דברים שכדאי לדעת.
לכתבה המלאה
שכיר, עצמאי או בעל שליטה? עקרונות שחשוב לדעת על הבדלים במיסוי
רו"ח אליק גנדלמן
|
13/12/2022
לשלם מס הכנסה כמעט כולם חייבים. השאלה היא - כמה ואיך נקבע הסכום? בין המשתנים שמסייעים לרשויות לקבוע את חבות המס, נמצאים מעמדו התעסוקתי של המשלם והסטטוס המשפטי שלו. רו"ח אליק גנדלמן, מומחה במיסים, מגיש מדריך להבדלים ולהגדרות השונות, שחשוב להכיר:
לכתבה המלאה
זכאות עובדים להיעדר בתשלום בחג החנוכה
עו"ד מיטל דולב בלט
|
13/12/2022
חג החנוכה בפתח ועובדים רבים יוצאים לחופש לשם טיפול בילדיהם השוהים בחופשה. ככלל, החוק אינו מעניק לעובד זכות להיעדר בתשלום בחג החנוכה וימים אלה ינוכו מצבירת החופשה של העובד.
לכתבה המלאה
בית המשפט הכריע – האם עובדים זרים זכאים לנקודות זיכוי במס הכנסה?
רו"ח ישי חיבה ורו"ח ענבל שני
|
04/08/2022
בישראל עובדים בכל רגע נתון עשרות אלפי עובדים זרים. העסקתם מעוררת לא מעט שאלות מיסוי מורכבות. באחרונה, נדרש בית המשפט להכריע בסוגיה מסובכת במיוחד שהגיעה לפתחו - האם ומתי עובדים זרים זכאים לקבל נקודות זיכוי במס הכנסה כמו תושבי ישראל?
לכתבה המלאה
תשלום דמי חופשה לעובד בזמן מחלה
עו"ד עמוס הלפרין
|
01/08/2022
סעיף 5 לחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 (להלן: "החוק") מונה ימי היעדרות שלא יבואו במניין ימי החופשה השנתית. כלומר, אם ימים אלה חלים בעת שהות העובד בחופשה שנתית, החופשה נפסקת לאותם ימים, ויש להשלים את החופשה, ככל האפשר, תוך אותה שנת עבודה.
לכתבה המלאה
לידיעת החברות והעצמאים – 12 דברים שחשוב לדעת על מענקי האומיקרון!
רו"ח אליק גנדלמן
|
01/08/2022
זהו, סוף סוף זה קרה – לאחר חודשים ארוכים של דיונים ועיכובים בשל המשבר הפוליטי, אושרו תנאי הסיוע לעסקים ולעצמאים שנפגעו בשל גל הקורונה הרביעי, שנגרם בשל ההתפשטות הנרחבת של זן האומיקרון.
לכתבה המלאה
לידיעת המעסיקים – האם אפשר להוציא עובד לחופשה שנתית בתקופת ההודעה המוקדמת לפיטורים?
עו"ד מיטל דולב בלט
|
01/08/2022
ימי הקיץ, ותחילת השנה החדשה, משמשים חברות רבות ליציאה לפגרה – ומתן חופשה שנתית לעובדים. לעתים, ימי החופשה האלה, יכולים להתרחש במקביל לתקופה שבה עובדים שהעסקתם הסתיימה, נמצאים ב"ימי ההודעה המוקדמת", שבהם הם זכאים לתשלום מלא ונדרשים לעבוד כרגיל, אם המעסיק מבקש זאת. (המעסיק, רשאי לוותר על שירותי העובד בתקופה זו, אך נדרש לשלם לו כרגיל).
לכתבה המלאה
מתי מותר לחברות להגביל את חופש העיסוק של העובדים שלהן, לאחר תום תקופת ההעסקה?
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
28/06/2022
בעבר, אנשים רבים היו עובדים במקום עבודה אחד או שניים, לאורך כל הקריירה שלהם. בשוק העבודה המודרני, המצב שונה לחלוטין, והקצב הממוצע של תחלופת מקום העיסוק, גבוה בהרבה. עובדה זו, הופכת את נושא חופש העיסוק לחשוב במיוחד.
לכתבה המלאה
מגמת העבודה מהבית הולכת ומתעצמת – אבל מה קורה כאשר העובדים נפגעים בתאונה ביתית?
עו"ד מיטל דולב בלט
|
27/06/2022
רצתם למחשב בזמן עבודה מהבית ונפלתם – האם זו תאונת עבודה?
לכתבה המלאה
מארגנים לילדי העובדים קייטנה בקיץ?
רו"ח ועו"ד אריאל דרייפוס
|
27/06/2022
החופש הגדול מגיע! לילדים יש חודשיים של כיף, אבל להורים – מדובר באתגר גדול. העבודה הרי נמשכת, ורבים נאלצים לתמרן בין המחויבות למקום העבודה לבין חופשת הילדים. הפתרונות הקיימים חלקיים, עולים לעתים כסף רב, ובדרך כלל לא מתקיימים בשבועות האחרונים של אוגוסט. לאור המצב, בשנים האחרונות לא מעט חברות מארגנות בעצמן קייטנות לילדי העובדים. להורים זה בוודאי נוח, וגם הילדים נהנים.
לכתבה המלאה
מדריך: מה ההבדל במיסוי ובזכויות עובדים בין נוודים דיגיטלים לבין עובדים ברילוקיישן?
|
|
07/06/2022
בשנים האחרונות, בעיקר מאז פרוץ מגפת הקורונה, חלה עלייה משמעותית במספרם של האנשים שבוחרים לעבוד מרחוק, תוך שהם נעים ונדים בין מדינות שונות. ההתפתחויות הטכנולוגיות, והנכונות הגוברת מצד מעסיקים, הפכו את האפשרות לשלב בין טיולים ומגורים בעולם לבין עבודה ממחשב נייד, לקלה מתמיד. העובדים הללו, שאין להם כתובת קבועה, זכו לכינוי "נוודים דיגיטליים".
לכתבה המלאה
מעסיקים שימו לב: מידע חדש וחשוב על תשלום דמי ביטוח לעובדים לאחר סיום העסקתם
אורנה צח-גלרט - רואת חשבון
|
07/06/2022
מעסיקים – שימו לב: חוזר חדש שפרסם באחרונה הביטוח הלאומי מבהיר את אופן הדיווח על הטבות לעובדים בהתאם להסכמים שהחלו לאחר סיום העסקתם. רו"ח אורנה צח-גלרט מסכמת עבורנו כמה מהנקודות המרכזיות הקשורות לתשלומים לאחר ניתוק יחסי עבודה:
לכתבה המלאה
תקוה לבעלי עסקים – פסיקות חדשות מקלות על קבלת מענקי הקורונה!
רו"ח אפי לבקוביץ', רו"ח מאורי עמפלי, רו"ח דין קריס
|
03/05/2022
בעלי עסקים ומנהלי כספים – שימו לב: שתי פסיקות חדשות של בית המשפט מגדילות את הסיכוי לקבלת מענקים מהמדינה בעבור השתתפות בהוצאות הקבועות בתקופת הקורונה.
לכתבה המלאה
רופא שעובד גם כשכיר וגם כעצמאי – מה מעמד החברה שיקים לעצמו?
עו"ד ורו"ח יובל כהן
|
03/05/2022
רופאים רבים בישראל עובדים הם כשכירים והם כעצמאים. לעתים, הם מספקים את שירותיהם כעצמאים גם למקום העבודה העיקרי שלהם, בו הם מועסקים כשכירים. מצב זה יוצר מורכבות רבה מבחינת שיקולי המס והמעמד המשפטי שלהם.
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על זכויות החופשה לעובדים – המדריך המלא
עו"ד דנה להב
|
03/05/2022
חולמים על החופשה השנתית שלכם? זקוקים ליום חופש כדי להתרענן מהשחיקה? מתלבטים כמה ימי חופש אתם צריכים לתת לעובדים? אילו פיצויים מגיעים להם על ימי חופשה שלא נלקחו?
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על העסקת בני נוער – המדריך המלא
עו"ד מיטל דולב בלט
|
03/05/2022
עשרות אלפי בני נוער בישראל נוהגים לעבוד – בעיקר בחופשות. העסקת בני נוער בישראל מותרת, אך יש לה מגבלות רבות שנקבעו בחקיקה ובפסיקות שונות של בתי המשפט שדנו בנושא לאורך השנים.
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על דמי הבראה – המדריך המלא
עו"ד עמוס הלפרין
|
03/05/2022
עובדים בישראל זכאים לתשלום מיוחד ויוצא דופן בשם "דמי הבראה". מקורו ההיסטורי נעוץ ברצון לוודא שהעובדים מקבלים ימי מנוחה וחופשה מוסדרים, כולל מימון, שינוצלו בבתי מלון/הארחה. בעבר, העובדים אף נדרשו להציג קבלות על שהייתם בבית הבראה, כתנאי לקבלת התשלום מהמעסיקים. כיום, מדובר בסוג של תוספת למשכורת, שאין כל הכרח לנצל אותה דווקא לחופשה והעובדים לא צריכים להראות כל הוכחה לכך שניצלו אותם לצורך תשלום לבית מלון.
לכתבה המלאה
מיסוי מתנות לחגים
רו"ח עו"ד אריאל דרייפוס
|
22/03/2022
לאור פניות רבות שהגיעו למערכת, אנו מביאים לפניכם את הוראות רשות המסים ועמדותיה בכל הנוגע למתנות שמקבלים עובדים, ספקים ונותני שירותים ממעבידיהם או מלקוחותיהם.
לכתבה המלאה
מדריך למילוי טופס 161– הודעת מעסיק על פרישה מעבודה של עובד
כרמלה ויסברג - c.l.u – יועצת פנסיונית
|
03/03/2022
טופס 161 מהווה הודעת המעסיק על הפסקת עבודה של העובד עם זכות לפיצויי פיטורים. הטופס מיועד לצורכי מס ולא לדיני עבודה. לכן, מילוי נכון של הטופס עשוי למנוע טעויות בחישוב חבות המס בעת הפסקת עבודה אצל המעסיק הנוכחי וכן חבות מס בעתיד בעת קבלת הקצבה.
לכתבה המלאה
חישוב שיערוך בגין הפרשי שומה הפרשי ריבית והצמדה
עו"ד משה גבע
|
03/03/2022
סעיף 187 לפקודה קובע כי על הפרשי שומה יחולו הפרשי ריבית והצמדה שיחושבו מתום שנת המס שבה מדובר ועד למועד התשלום. שיעור הריבית קבוע כאמור בסעיף 159א(א) לפקודה ועומד על 4% צמוד לשנה כדלקמן
לכתבה המלאה
דמי מחלה - סקירה מקצועית
עו"ד הלית כהן - רזניצקי
|
03/03/2022
חוק דמי מחלה, התשל"ו- 1976 (להלן: "החוק" או "חוק דמי מחלה"), הוא החוק העיקרי שמסדיר את זכויות העובדים בעת היעדרותם מהעבודה בשל מחלה. בחוק נקבע כי כאשר עובד נעדר מעבודתו בשל אי-כושר לבצע את העבודה עקב מצב בריאות לקוי - הנקבע על פי ממצאים רפואיים - יהיה זכאי לתשלום ממעסיקו בשל ימי היעדרות אלה. מטרת החוק הנה לאפשר קיום לעובד ולבני משפחתו בזמן מחלת העובד.
לכתבה המלאה
חובת עריכת שימוע טרם פיטורי עובד במגזר הפרטי ואופן קיומה
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
03/03/2022
החובה לערוך שימוע לעובד בטרם פיטוריו (חובה הידועה גם כזכות הטיעון או זכות השימוע) נולדה במגזר הציבורי ובגופים דו מהותיים, שם גם נקבעו הוראות ביצוע ברורות בהודעת נציבות שירות המדינה. בהתאם להנחיות אלה שימוע תקין, בטרם יפוטר עובד קבוע במגזר הציבורי, כולל - הודעה מראש לעובד על מועד השימוע, בה יפורטו הטענות, שבעטיין רוצים להפסיק עבודתו; הענקת אפשרות לעובד לעיין בכל החומר הנוגע לנימוקי פיטוריו, ומתן זמן סביר לעובד להכין תגובתו וטיעוניו; הענקת הזדמנות מלאה לעובד, בין בכתב ובין בעל-פה, להגיב על הטענות אשר נטענות נגדו; עריכת פרוטוקול של הישיבה, אם השימוע לא נעשה בכתב; קבלת החלטה על סמך שיקולים מקצועיים וענייניים. כמו כן נקבע, כי השימוע יערך בכתב, אלא אם ביקש העובד להשמיע את טיעוניו בעל-פה. במקרה בו התקיים השימוע בעל-פה, רשאי העובד, אם הוא מעוניין בכך, להגיע לשימוע עם אדם מטעמו (כגון: עורך-דין, נציג ועד עובדים וכדו'), אולם ללא עדים.
לכתבה המלאה
הטרדה מינית בעבודה - סקירה מקצועית
עו"ד הלית כהן
|
23/02/2022
מטרת החוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998 (להלן: "החוק"), לאסור הטרדה מינית כדי להגן על כבודו של אדם, על חירותו ועל פרטיותו, וכדי לקדם שוויון בין המינים. בית הדין הארצי לעבודה קבע כי תכליתו של החוק הנה קביעת נורמת התנהגות חברתית, האוסרת על הטרדה מינית והתנכלות, ומטרתה להעניק לאדם הגנה על זכויותיו החוקתיות לכבוד, לחירות, לשוויון ולפרטיות. על בסיס תכלית זו ייחד המחוקק הוראות מיוחדות, המכוונות למיגור התופעה של הטרדה מינית במקום העבודה, הוראות אשר מטרתן להגן על עובדים ולשמור על חירותם במקום העבודה. כך גם בפסיקה בעבר, נקבע כי מהותה של ההגנה על הצדדים ביחסי עבודה היא לנוכח מהותם של יחסים אלו, שהנם יחסי כפיפות, ולא אחת יחסי תלות בין העובד לממונים ובין העובד לחבריו לעבודה (ע"ע 230/07 ר.נ נ' אברהם מוטי, מיום 27.8.2007).
לכתבה המלאה
סקירה מקצועית – דמי בידוד
עו"ד מיטל דולב- בלט ועו"ד ראובן בבדז'נוב
|
13/02/2022
בעקבות מגיפת הקורונה שפקדה את מדינת ישראל ואת העולם כולו, ובעקבות פסיקת בג"צ בעניין 1633/20, סל שירותי סיעוד נ' מדינת ישראל, מיום 27.7.20, שבו נקבע כי בידוד שהעובד חייב בו מכח צו בריאות העם אינו מחלה כהגדרתה בחוק דמי מחלה, נחקק חוק תכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה), התשפ"א- 2020 (להלן: "החוק").
לכתבה המלאה
פורסם חוק ביטול ההיטל על העסקת עובדים זרים לגבי הכנסת עובד זר שהופקה בשנת 2022 ואילך
מאירה טולדו
|
13/02/2022
פורסם תיקון מס' 20 לחוק התוכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) התשפ"ב-2022 ( להלן התיקון לחוק) בגידרו בוטל פרק י' – היטל על העסקת עובדים זרים. כלומר מעסיקים של עובדים זרים לא נדרשים לשלם יותר היטל בגינם שהיה בשיעור של 15% - 20% לגבי הכנסת עובד זר שהופקה או שנצמחה בשנת 2022 ואילך. כפועל יוצא מכך תחילתו של החוק תהיה ביום 1.1.2022 והחל ממשכורת ינואר לא ישולם היטל עובדים זרים.
לכתבה המלאה
פיצוי לעצמאים שנמצאים בבידוד או חולים בקורונה
רו"ח אליק גנדלמן
|
13/02/2022
פורסם החוק למימון דמי הבידוד לעצמאים שהתעכב והסתבך זמן רב ואושר סוף כל סוף לאחר עתירות של ארגוני העצמאים לבג"ץ. כך נולד החוק שבו תשתתף הממשלה במימון הוצאות העצמאים בזמן ימי הבידוד או בימי מחלתם בנגיף הקורונה.
לכתבה המלאה
ארבע שנות מאסר הושתו על עו"ד מושעה שהמשיך לרמות לקוחות
עו"ד שוש גבע
|
23/12/2021
בית משפט השלום גזר את דינו של עו"ד מושעה שהמשיך לרמות לקוחות והשית עליו 4 שנות מאסר בפועל, קנס ופיצוי לנפגעים. נקבע כי נדמה שהנאשם "השתחל" לשורות לשכת עורכי הדין, למטרת רמיה והונאה של לקוחותיו. הנאשם הגה רעיונות להתעשרות קלה על חשבון אחרים, ולא גילה אמפתיה כלשהי כלפי לקוחותיו.
לכתבה המלאה
ביהמ"ש: יש לבחון את השפעת בקשת הצדדים לקבלת תסקיר על התמשכות ההליכים
עו"ד שלי גולדמן
|
15/12/2021
בית משפט השלום גזר את דינו של נאשם בעבירות אלימות ובתוך כך הביע עמדה לפיה יש לבחון את השפעת בקשת הצדדים לקבלת תסקיר על התמשכות ההליכים. נקבע כי חזקה על עורכי הדין – של הנאשם ושל המאשימה, כי יפעלו ביסודיות ויביאו בפני בית המשפט את מלוא הנתונים הרלוונטיים הנדרשים לדעתם לצורך גזירת הדין.
לכתבה המלאה
בעל הציג מצג שווא כאילו חברה בבעלותו בקשיים - הסכם הגירושין בוטל
עו"ד שוש גבע
|
07/12/2021
בית המשפט לענייני משפחה ביטל הסכם גירושין שנחתם לפני 6 שנים בשל הטעייה. נקבע כי האיש ליקט מידע סלקטיבי אודות החברה בבעלותו, בניסיון להעצים את תמונת חובותיה. כך האישה חתמה על ההסכם בהתבסס על מסד נתונים שגוי.
לכתבה המלאה
עמידר חויבה בהוצאות עונשיות בשל חוסר תום לב קיצוני בהתנהלותה כלפי דיירים
עו"ד שוש גבע
|
01/12/2021
בית משפט השלום דחה תביעות שהגישה עמידר נגד דיירים בשל קיומו של מעשה בית דין בהליך קודם. נקבע כי עמידר ביצעה פורום שופינג והגישה תביעות בשלוש ערים שונות לאחר שלא הייתה שבעת רצון מההחלטה הראשונה. התנהלות זו מהווה שימוש לרעה בהליכי משפט ואינה סבירה עבור חברה הפועלת בשם מדינת ישראל וקיימת לה חובת תום לב מוגברת.
לכתבה המלאה
חברת חשמל תשלם פיצויים בסך 70,000 ₪ לעובד עם מוגבלות שפוטר מעבודתו
עו"ד שלי גולדמן
|
22/11/2021
בית הדין האזורי לעבודה פסק פיצויים בסך כולל של 70,000 ₪ לעובד עם מוגבלות שפוטר מעבודתו. נקבע כי בנסיבות שלא בוארו מעגלי התמיכה והפיקוח לא יושמו בעניינו של העובד ונותרו בבחינת מעטפת ריקה מתוכן, שכן הממונה של העובד לא עבר הדרכה/הכשרה לעניין ניהול עובדים בעלי מוגבלויות, לא בוצע מעקב מובנה ומסודר לעניין העסקתו ולמעשה לא ניתנו כלים לעובד ולממונה עליו על מנת לשפר את סיכויי ההשתלבות שלו בעבודה.
לכתבה המלאה
עובדת תשלם למעסיקתה לשעבר פיצוי בסך של 25,000 ₪ בגין הפרת חובת הנאמנות ותום הלב
עו"ד שוש גבע
|
15/11/2021
בית הדין האזורי לעבודה קיבל בחלקה תביעת חברה נגד עובדת בטענה כי הייתה שותפה בהקמת עסק מתחרה תוך הפרת חובת תום הלב. נקבע כי העובדת דיווחה למעסיקתה על ימי מחלה כשלמעשה היא עסקה בעשייה למען החברה המתחרה, תוך הפרה בוטה של חובת האמון, תום הלב וההגינות.
לכתבה המלאה
בעל משק זוכה מעבירה של העסקה ללא מגורים הולמים לפי חוק עובדים זרים
עו"ד שלי גולדמן
|
08/11/2021
ביה"ד האזורי לעבודה זיכה נאשם בעל משק מעבירה של העסקה ללא מגורים הולמים לפי חוק עובדים זרים, תוך שביקר בחריפות את התנהלות המאשימה ומפקחיה. נקבע כי המפקחים לא היו קשובים לדברי הנאשם, אלא כפי הנראה היו נעולים בדעתם, ללא רצון לבדוק דברים לאשורם וכי נפלו פגמים רבים בכתב האישום שהוגש.
לכתבה המלאה
פיצויים בסך 2,000 ₪ נפסקו ללקוחה בעלת מגבלה רפואית שחויבה בעטיית מסכה
עו"ד שלי גולדמן
|
31/10/2021
בית המשפט לתביעות קטנות פסק פיצויים בסך 2,000 ₪ ללקוחה הסובלת ממגבלה רפואית בגינה אינה יכולה לעטות מסכה לאחר שמנהלות בחנות תכשיטים סירבו לתת לה שירות אם לא תעטה מסכה. נקבע כי הצו קובע במפורש פטור מחובת עטיית מסכה לאנשים שאינם יכולים לעטותה מחמת מגבלה רפואית. על בית עסק, ודאי רשת המפעילה מספר רב של חנויות, לקבוע מדיניות ברורה בנוגע למתן שירות לאנשים שאינם יכולים לעטות מסכה.
לכתבה המלאה
נדחתה בקשה לאישור תובענה ייצוגית שעניינה בטענה כי רשות האוכלוסין וההגירה מעניקה דרכונים זמניים בניגוד לדין
עו"ד שלי גולדמן
|
24/10/2021
בית המשפט המחוזי דחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה בטענה כי רשות האוכלוסין וההגירה מעניקה דרכונים זמניים בניגוד לדין. נקבע כי הרשות פעלה בסמכות, מכוח תקנות הדרכונים, עת הנפיקה למבקש דרכון זמני. עוד נפסק כי ההנחיות הקובעות כי ניתן לפנות לצורך הוצאת מסמך נסיעה ללשכת הנמל, רק כאשר יש טיסה צפויה תוך 48 שעות, תוך הצגת כרטיס טיסה עולה בקנה אחד עם התקנות המדברות על דחיפות.
לכתבה המלאה
שלושה דברים שאולי לא ידעתם על "כל מס":
מאירה טולדו
|
20/10/2021
1. מאגר המידע והיועצים המומחים המוביל את משק המס בישראל מזה יותר מ-45 שנה 2. כל מס מעניק ללקוחותיו מעטפת מקצועית מלאה ומענה מיידי לכל סוגיה שצצה 3. בטלפון ישיר, בטקסט, באתר ובמובייל - צוות מומחים בעלי ניסיון מגבה אתכם בכל עת
לכתבה המלאה
נדחתה תביעת הורים שבתם הפעוטה טבעה בכנרת בהעדר שירותי הצלה
עו"ד שוש גבע
|
17/10/2021
בית משפט השלום דחה תביעת הורים שהגיעו לחוף הכנרת כשעתיים לאחר תום שירותי ההצלה. התביעה הוגשה נגד איגוד הערים האחראי על הפעלת חופי הכנרת. במהלך השהות בחוף בתם הפעוטה טבעה ונפטרה לאחר מספר חודשים. נקבע כי בהגיעם לחוף לאחר שנסגר למתרחצים, עצמו ההורים עיניהם בכל הקשור לקיומם או העדרם של שירותי הצלה וזאת חרף השילוט הגדול המתרה באותיות קידוש לבנה בשלוש השפות מפני רחצה בהעדר שירותי הצלה.
לכתבה המלאה
מי ירחם על ילדי הגן? בית המשפט השית 15 חודשי מאסר על סייעת מתעללת
עו"ד שוש גבע
|
10/10/2021
15 חודשי מאסר בפועל ופיצוי לפעוטות הושתו על סייעת מתעללת בעלת קושי בוויסות רגשי וקושי באמפתיה ובהבנת האחר. נקבע כי באמצעות הכשרה מסודרת, בחינות התאמה ופיקוח על העסקת אנשי טיפול ניתן היה למנוע אי התאמה כה ברורה וכי לא ניתן להאמין שבחברה מסודרת ומתוקנת מותרת עבודה עם פעוטות ותינוקות ללא כל הכשרה וללא ביקורת ואכיפה.
לכתבה המלאה
העליון: נחלה חקלאית שנעשה בה שימוש מסחרי שלא כדין תושב למדינה בלא פיצוי
עו"ד שוש גבע
|
03/10/2021
העליון דחה ברובו ערעור שהגישו בני זוג אשר החזיקו בשתי נחלות במושב ועשו בהן שימוש מסחרי שלא כדין תוך שקבע כי בני הזוג יחזירו את הקרקע לרמ"י בלא פיצוי וישלמו דמי שימוש בסך 7 מיליון ₪. עוד נפסק כי בני הזוג ניצלו את קרבתן של הנחלות לנמל התעופה בן גוריון לשם הפעלת חניון המספק שירותי חניה והסעה לשדה התעופה וצימרים ללינה. הפרה יסודית זו של הסכם המשבצת מקנה זכות לביטול ההסכם ולהשבת הנחלות מבלי חובת פיצוי.
לכתבה המלאה
המחוזי: ירידה לחקר האמת אינה גוברת על זכותו של אדם לכבוד
עו"ד שוש גבע
|
29/09/2021
בית המשפט המחוזי זיכה נאשם מעבירות סמים ושוחד בשל העובדה שבמסגרת החקירה ננקטו כנגדו אמצעים פסולים לגביית הודאה. נקבע כי היותו של אדם נחקר, עציר או אסיר, אין משמעותה כי אבדה לו זכותו לכבוד. מעמדן של זכויות היסוד לכבוד ולחירות, צריך להביא לפרשנות רחבה יותר של הגדרת אמצעים פסולים, ולהקטנת האפשרויות לפגיעה בזכויות יסוד באופן פסול ולא מידתי.
לכתבה המלאה
נדחתה תביעת הורים שבנם ניסה לשים קץ לחייו לקבלת תגמולי ביטוח
עו"ד שלי גולדמן
|
13/09/2021
בית משפט השלום דחה תביעה לקבלת תגמולי ביטוח שהגישו בני משפחתו של נער שנותר במצב סיעודי לאחר שניסה לשים קץ לחייו. חברת הביטוח טענה כי החריג בפוליסה מוציא מגדרה מצב רפואי שנגרם עקב ניסיון התאבדות. נקבע כי בחינת מכלול הנסיבות והראיות מביאות לידי מסקנה שהוכחה מסה ראייתית משמעותית הכורכת בחובה ראיות ישירות ונסיבתיות המובילות לידי מסקנה אחת סבירה, שהמדובר ככל הנראה בניסיון של התובע לשים קץ לחייו.
לכתבה המלאה
נאשם בעבירות איומים ואלימות הורשע בתקיפת בת זוגו לשעבר באמצעות מכונת תספורת
עו"ד שלי גולדמן
|
09/09/2021
בית משפט השלום הרשיע נאשם בעבירה של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש ובאיומים לאחר שתקף את בת זוגו לשעבר באמצעות מכונת תספורת. בית המשפט ביקר את טענות ההגנה תוך שפסק כי אוי לנו, כחברה, אם ככלל, מאן דהוא יסבור או יסיק כי מוטל צל של ספק מעל תלונתה של אישה – אם תסרב ללכת למקלט לנשים נפגעות אלימות.
לכתבה המלאה
סוגיית הדיור הציבורי: ביהמ"ש הורה למשרד הבינוי והשיכון לקבוע משקולות מדידים לצורך בחינת בקשות חריגות לסיוע בדיור ציבורי
עו"ד אבנר שילה
|
22/08/2021
ביהמ"ש המחוזי דן בעתירות שהוגשו כנגד החלטות של ועדות החריגים של משרד הבינוי והשיכון שלא לאשר בקשות לסיוע בדיור ציבורי. נפסק כי מאחר שהוועדות דנות בכ-30,000 מקרים כאלה מדי שנה, ועל מנת שלא לפגוע בחובת השוויון, על משרד הבינוי והשיכון לקבוע משקולות מדידים לתבחינים שנקבעו על ידו.
לכתבה המלאה
התקבל ערעורה של מלצרית שהשתתפה באירוע "באדי שוט" – זכאית לפיצויים מכוח החוק למניעת הטרדה מינית
עו"ד שלי גולדמן
|
15/08/2021
ית הדין הארצי לעבודה קיבל ערעור שהגישה מלצרית על ההחלטה לדחות את תביעתה לפיצוי מכוח החוק להטרדה מינית בשל אירוע "באדי שוט" בו השתתפה. נקבע כי בנסיבות המקרה דנן מתקיים היסוד של "הצעות חוזרות" וכן היסוד של "ניצול יחסי מרות" וכי יש לקבל את העמדה כי הכרה בקיומם של פערי הכוחות כוללת גם את החשש שמא בעל המרות ימנע מתשלום זכויות לאחר סיום יחסי העבודה.
לכתבה המלאה
נדחתה בקשת אם לקבלת אישור נסיעה לאוסטריה עם ילדיה בשל התנגדות האב
עו"ד שלי גולדמן
|
08/08/2021
בית המשפט לענייני משפחה דחה בקשת אם לקבלת אישור נסיעה לאוסטריה עם שני ילדיה לאחר שאביהם התנגד לבקשתה למתן אישור בשל מגיפת הקורונה. נקבע כי ניתן לראות בסירוב האב למתן אישור ליציאת הקטינים את הארץ לצרכי חופשה כמניח את הדעת, לכל הפחות למצב הדברים דהיום.
לכתבה המלאה
חדלות פירעון וקורונה: ביהמ"ש יישם את הוראת השעה שנחקקה בעקבות משבר הקורונה
עו"ד אבנר שילה
|
01/08/2021
ביהמ"ש המחוזי דן בבקשתה של חברה שנקלעה לקשיים כלכליים בעקבות מגפת הקורונה להורות על עיכוב הליכים משפטיים נגד החברה לשם גיבוש הסדר חוב כולל מול הנושים. בקשת החברה התקבלה, חרף התנגדות הנושים, וכמו כן הורה ביהמ"ש על עיכוב הליכים 'אישי' כנגד בעל המניות ומנהלה של החברה
לכתבה המלאה
11 חודשי מאסר בפועל הושתו על עו"ד שסיפק סמים ללקוחו האסיר
עו"ד שוש גבע
|
25/07/2021
בית משפט השלום השית עונש הכולל 11 חודשי מאסר בפועל על עורך דין שהורשע בעבירה של אספקת סם מסוכן לאחר שסיפק סמים ללקוחו עמו נפגש בכלא איילון. נקבע כי במעשיו, הכתים עורך הדין את עצמו ואת שמם הטוב של כלל עורכי-הדין, וכתם זה ראוי שיישא ענישה קונקרטית בעלת משקל.
לכתבה המלאה
10 שנות מאסר בפועל הושתו על מרינה קירשנבאום בגין עבירות שוחד והפרת אמונים
עו"ד שוש גבע
|
20/07/2021
בית המשפט המחוזי גזר על מזכ"לית מפלגת ישראל ביתנו לשעבר 10 שנות מאסר בפועל בשל עבירות שוחד והפרת אמונים. נקבע כי יש להעדיף את אינטרס ההרתעה באמצעות ענישה חמורה והולמת. יידעו האזרחים שומרי החוק ומשלמי המיסים שכספם אינו הפקר וכי מנהיג או איש ציבור, שיקהה לבבו וישלח ידו בכספי הציבור, ייענש במלוא חומרת הדין.
לכתבה המלאה
סוגיות בתשלום דמי הבראה
עו"ד מיטל דולב - בלט
|
14/07/2021
מעסיקים רבים נוהגים לשלם דמי הבראה בחודשי הקיץ. הזכאות לדמי הבראה מוסדרת בהסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש ובצו ההרחבה שהוצא לו. להלן ריכוז העקרונות המנחים לתשלום דמי הבראה:
לכתבה המלאה
9 וחצי שנות מאסר בפועל הושתו על הגננת המתעללת כרמל מעודה
עו"ד שוש גבע
|
12/07/2021
בית המשפט המחוזי גזר את דינה של הגננת המתעללת כרמל מעודה והשית עליה 9 וחצי שנות מאסר בפועל ופיצויים לנפגעי העבירה. נקבע כי הגיעה העת להחמיר את רמת הענישה הנוהגת בעבירות של התעללות בקטינים ובחסרי ישע, בפרט כאשר עסקינן בריבוי מקרים של התעללות על-ידי גננת בפעוטות.
לכתבה המלאה
ביהמ"ש: הרשעה בפלילים לא מהווה תניית פטור אוטומטית המאפשרת את ביטול הכיסוי הביטוחי בהליכים אחרים
עו"ד שלי גולדמן
|
06/07/2021
בית משפט השלום קיבל תביעה שהגיש ראש עיריית קריית מלאכי לשעבר נגד חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אחריות נושאי משרה. חברת הביטוח עמדה על כך שלאור הרשעתו בהליך פלילי היא לא צריכה ליתן לו כיסוי ביטוחי - לא על ההליך הפלילי ולא על ההליכים האזרחיים. נקבע כי אין די בכך שראש העיר הורשע בעבירה פלילית כזו או אחרת, כדי לקבוע שנשלל ממנו כיסוי ביטוחי מפני תביעות אזרחיות.
לכתבה המלאה
סולקה מחמת חסינות תביעה שהוגשה נגד שר המשפטים לשעבר אמיר אוחנה
עו"ד שוש גבע
|
29/06/2021
בית משפט השלום קיבל את בקשת שר המשפטים לשעבר אמיר אוחנה לסילוק על הסף של תביעה שהוגשה נגדו בטענת חסינות. נקבע כי השר מצא לנכון להתבטא באופן שיש בו להלך אימים על העיתונאי ניר חפץ ואף לסכן אותו על דרך פגיעה בביטחונו האישי – אותו ביטחון עליו בא צו איסור הפרסום להגן, אך אין כל מנוס מלקבוע כי על דברי שר המשפטים בכובעו דאז בפני מליאת הכנסת, חלה חסינות.
לכתבה המלאה
נדחתה בקשת אישה לאסור על הוצאה לאור של ספר שכתב בן זוגה לשעבר
עו"ד שלי גולדמן
|
21/06/2021
בית המשפט לענייני משפחה דחה תביעת לשון הרע שהגישה אישה נגד בן זוגה לשעבר במסגרתה גם ביקשה לאסור על הוצאה לאור של ספר שכתב ופורסם ברשתות החברתיות. האישה טענה כי בן הזוג פרסם בספר פרטים אינטימיים מתקופת החיים המשותפים של הצדדים באופן הפוגע בשמה הטוב. נקבע כי הספר נעדר פרטים אישיים באופן שמאזן בין הזכות לפרטיות ולשם הטוב לבין חופש היצירה.
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על העסקת נוער
עו"ד מיטל דולב בלט
|
16/06/2021
במהלך חופשת הקיץ, נערים ונערות (עד גיל 18) מצטרפים לשורות כוח העבודה. במקום שחוקי העבודה מתייחסים לעובד באשר הוא עובד, ולא קיימת התייחסות ספציפית לעבודת נוער, יחולו חוקי העבודה, החלים על כלל העובדים (כך למשל, בנוסף לשכר העבודה, בני הנוער זכאים להחזר הוצאות הנסיעה ממקום מגוריהם אל מקום העבודה ובחזרה מכוח צו ההרחבה בדבר החזר הוצאות נסיעה).
לכתבה המלאה
ביה"ד: מתן זכויות לנשים בסיכון לפי חוק משפחות עצמאיות אינו תלוי בשהות במקלט בסמיכות לבקשה
עו"ד שוש גבע
|
14/06/2021
בית הדין הארצי לעבודה קיבל תביעת אישה נפגעת אלימות נגד המל"ל להכרה כהורה עצמאי לצורך קבלת מענק לימודים עבור ילדיה. נקבע כי הן לשון חוק משפחות עצמאיות והן תכליתו אינם תומכים בעמדת המל"ל, המצמצמת את האוכלוסייה עליה נועד התיקון להגן באופן שתכלול רק נשים ששהו במקלט בתקופה שהיא סמוכה למועד יציאתן לחיים עצמאיים או מועד הגשת הבקשה למענק.
לכתבה המלאה
זכאות לקצבת אזרח ותיק על אף שהות מהותית בחו"ל
רו"ח אורנה צח-גלרט, מר חיים חיטמן;
|
09/06/2021
בית הדין האזורי קיבל ביום 1 במאי 2021 את תביעתו של יצחק צ'פניק וקבע כי בהגיעו לגיל פרישה היה תושב ישראל, על אף שהותו הממושכת בחו"ל, ולכן הוא זכאי לקצבת אזרח ותיק.
לכתבה המלאה
מס ירושה בגרמניה
רו"ח אייל כרמי
|
09/06/2021
ישראלים רבים אשר עוזבים את הארץ או משקיעים בעסקים ובנדל"ן בחו"ל, צריכים להביא בחשבון את מס הירושה העלול לחול עליהם. מס זה עשוי להיות קריטי במיוחד כאשר אין אמנות מס רלוונטיות לעניין מסי ירושה בין מדינת ישראל לבין מדינות אלה, והן מחייבות במס הנהוג אצלן, בדין הפנימי
לכתבה המלאה
לא אושר שימוע בעניין פסילת ספרים מאחר שהוגש באיחור
עו"ד רו"ח אלי יזרעאלי
|
09/06/2021
טרם פנייה להליך המשפטי, יש לבחון את הצו שהוציא פקיד השומה בתוספת הנימוקים לצו כאמור בסעיף 158א לפקודה שעניינו שמיעת טענות ומתן נימוקים. סעיף זה קובע כי לא ניתן להוציא צו מבלי שניתנה לנישום הזדמנות סבירה להשמעת טענותיו. יש לבחון מדוע איחר הנישום בהגשת ההשגה, ולראות האם הגבלות הקורונה פגעו בזכותו החוקית להצגת טענותיו, ולכן נראה כי דרך המלך היא לבצע פנייה סדורה ומחודשת לפקיד השומה אשר תשקף את נסיבותיו הסובייקטיביות של הנישום, ורק לאחר מכן, ככל שלא יימצא פתרון, יש לפנות לבית המשפט המחוזי.
לכתבה המלאה
האם ניתן לקזז הפסד עסקי כנגד מענקי הקורונה
אליק גנדלמן
|
09/06/2021
סעיף 28 לפקודת מס הכנסה קובע כללים לקיזוז הפסדים. על פי הסעיף, ניתן לקזז הפסד עסקי שוטף (שנוצר השנה) כנגד הכנסה מכל מקור. הפסד שלא היה ניתן לקזז בשנה שוטפת יקוזז בשנים הבאות. הפסד עסקי מועבר ניתן לקזז כנגד הכנסה עסקית או רווח הון בעסק (או כנגד משכורת אם העסק נסגר בינתיים). בחוזר "מענק הוצאות קבועות ומענק סיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה - אופן סיווג ההכנסה וסוגיות נוספות" מסווגת רשות המסים מענק סיוע לעצמאים ומענק השתתפות בהוצאות קבועות כהכנסה ממקור 2(1), קרי הכנסה עסקית, לכן ניתן לקזז כנגדם הפסד עסקי מועבר.
לכתבה המלאה
המחוזי: בהליך חדלות פירעון נגד יחיד בעל שליטה אין הכרח למנות נאמן ממאגר כונס הנכסים הרשמי משנת 2017
עו"ד שוש גבע
|
07/06/2021
בית המשפט המחוזי דחה את בקשת הממונה על חדלות פירעון, להורות כי יש הכרח למנות לתפקיד נאמן בהליך חדלות הפירעון של היחיד בעל השליטה מי שנכלל במאגר כונס הנכסים הרשמי משנת 2017. נקבע כי הממונה לא קיים את חובתו לקבוע אמות מידה שוויוניות למינוי נאמנים בהליכי חדלות פירעון של יחידים, חרף הוראת סעיף 125(ב) לחוק, משכך אין לחסום את מינויים של מועמדים ראויים שאינם נמנים על המאגר.
לכתבה המלאה
אינטל תפצה עובד שהתפטר מחמת מצב רפואי קשה - נהגה בו בחוסר רגישות משווע
עו"ד שלי גולדמן
|
31/05/2021
בית הדין האזורי לעבודה קיבל תביעה שהגיש עובד אינטל לשעבר נגד החברה. העובד טען כי התפטר מעבודתו מחמת מצבו הבריאותי וכי אינטל אף לא שילמה את דמי המחלה שהיה זכאי לקבל. נקבע כי מכלול המסמכים הרפואיים והראיות שהוצגו בתיק מצביעים כולם על קשר סיבתי מובהק בין מצבו הרפואי של העובד לבין התפטרותו. עוד נקבע כי אינטל נהגה באדישות, התעלמה מפניותיו של העובד ונהגה כלפי העובד באטימות לב ובחוסר רגישות משווע.
לכתבה המלאה
נדחתה תביעה לפינוי מושכר בגין אי תשלום דמי שכירות בתקופת הקורונה
עו"ד שלי גולדמן
|
23/05/2021
בית משפט השלום דחה תביעה לפינוי מושכר שהגישה משכירה בגין אי תשלום דמי שכירות. נקבע כי השוכרת הפרה את הסכם השכירות, בכך שלא שילמה את דמי השכירות החוזיים המלאים לחודשים אפריל 2020 ואוקטובר 2020. עם זאת, ובהתחשב בנסיבות המיוחדות, גם אם ההפרה האמורה הייתה נחשבת בימים כתיקונם להפרה יסודית המצדיקה מתן פסק דין של פינוי, אזי בהתחשב בנסיבות המיוחדות של התקופה, יש לראות את ההפרות כהפרות שאינן יסודיות, ואינן מצדיקות פסק דין של פינוי כשהן לעצמן.
לכתבה המלאה
בקשתו של רומן זדורוב לעריכת משפט חוזר בעניינו התקבלה
עו"ד שלי גולדמן
|
18/05/2021
בקשתו של רומן זדורוב לעריכת משפט חוזר בעניינו התקבלה על סמך חלק מהעילות שהעלה ובעיקר על חוות דעת של מומחים, שהוגשו לראשונה במסגרת הליך הבקשה למשפט חוזר, ואשר נגעו למשך הזמן שדם עשוי לנזול מגופה לאחר המוות. כב' המשנה לנשיאה (בדימ') חנן מלצר הורה כי משפטו החוזר של זדורוב ייערך בבית המשפט המחוזי בנצרת, והוצע כי למען ניקיון הדעת – ההרכב שידון בתיק יהיה הרכב שלא עסק בעניין בעבר.
לכתבה המלאה
כיוון אקדח לעבר בני משפחה שעצרו את רכבם במעצר חצייה והורשע בעבירת איומים
עו"ד שלי גולדמן
|
10/05/2021
בית משפט השלום הרשיע בעבירת איומים נאשם ששלף אקדח לעבר בני משפחה לאחר שעצרו את רכבם במעבר חצייה על מנת לאפשר לאם המשפחה לרדת. נקבע כי על אף שהתנהלות המשטרה במקרה דנן הייתה שערורייתית- זיכויו של נאשם שאשמתו הוכחה בבית המשפט מעבר לספק סביר תפגע באינטרס הציבורי שבהעמדת עבריינים לדין וענישתם ואף עלולה לרפות ידי המשטרה.
לכתבה המלאה
הצית את דלת משרדו של עורך דינו ונענש ב 200 שעות לתועלת הציבור
עו"ד שוש גבע
|
03/05/2021
בית המשפט המחוזי השית עונש של 200 שעות לתועלת הציבור ותקופת מבחן של 12 חודשים על נאשם בהצתת דלת משרדו של עורך דינו. נקבע כי קיימות במקרה דנא נסיבות חריגות ויש להעדיף את שיקולי השיקום על פני שיקולי גמול והרתעה. יש לתת לנאשם המבוגר שמעד פעם ראשונה בחייו הזדמנות לשוב למוטב ולעודד את השינוי החיובי בהתנהגותו והירתמותו לשיתוף פעולה.
לכתבה המלאה
15 שנות מאסר בפועל נגזרו על מאבטח שירה בשכנו והותיר אותו נכה ומשותק
עו"ד שלי גולדמן
|
25/04/2021
בית המשפט המחוזי גזר עונש הכולל 15 שנות מאסר בפועל על מורשע בעבירת ניסיון לרצח שירה במכוון בשכנו שהרעיש מתחת לביתו. השכן נותר בעקבות האירוע נכה ומשותק בהיקף של 100%. נקבע כי אין מקום להקל בעונש ובכך לתת לגיטימציה לצריכה מופרזת של אלכוהול ״בחסות״ ההגנה החוקית, שכן יש ״בצריכה מופרזת של אלכוהול כדי לפגוע בבוחן המציאות, ביכולת השיפוט והריסון העצמי, ולהוביל באחת וללא כל תכנון לביצוע עבירות חמורות״.
לכתבה המלאה
בוטלה צוואת מנוחה שהורישה את כל רכושה למנהל בית האבות בו התגוררה
עו"ד שוש גבע
|
19/04/2021
בית המשפט לענייני משפחה קיבל התנגדות לקיום צוואה שהגיש אחיינה של מנוחה אשר הורישה את כל רכושה למנהל בית האבות בו שהתה בסוף ימיה. נקבע כי המצווה לא הייתה עצמאית מהבחינה הפיזית ומהבחינה הכלכלית, והייתה תלותית ונזקקה לסיוע ברמה היומיומית. התלות המקיפה במנהל בית האבות, מקימה את החזקה בדבר קיומה של השפעה בלתי הוגנת.
לכתבה המלאה
למעלה מ- 2 מיליון ₪ נפסקו לרוכשי דירות שנאלצו להיכנס לדירותיהם ללא היתר אכלוס
עו"ד שלי גולדמן
|
12/04/2021
בית משפט השלום קיבל תביעה שהגישו רוכשי דירות נגד היזם והחברה הקבלנית שבבעלותו בטענה כי החברה לא עמדה בהתחייבותה להשלים הבנייה עד חודש דצמבר 2015 וכי היזם שידל אותם להיכנס לדירות ללא היתר אכלוס. נקבע כי הזמנת הרוכשים להיכנס לדירות ללא אישור אכלוס, הייתה אסורה, וחורגת באופן ברור מהתנהלות מסחרית רגילה.
לכתבה המלאה
מיסוי מתנות לחגים
רו"ח עו"ד אריאל דרייפוס
|
05/04/2021
לאור פניות רבות שהגיעו למערכת, אנו מביאים לפניכם את הוראות רשות המסים ועמדותיה בכל הנוגע למתנות שמקבלים עובדים, ספקים ונותני שירותים ממעבידיהם או מלקוחותיהם.
לכתבה המלאה
סייעת חויבה בהצגת בדיקת קורונה -זכות הילדים לחיים גוברת
עו"ד שוש גבע
|
04/04/2021
בית הדין האזורי לעבודה דחה בקשת סייעת למתן סעד זמני בעניין חיובה להצגת בדיקת קורונה כתנאי להגעתה למוסד החינוכי. נקבע כי למול זכותה של הסייעת להמשיך להתייצב במקום עבודתה עומדות זכותם של התלמידים לחיים, חינוך ובריאות וזכותם של יתר עובדי בית הספר לחיים ולסביבת עבודה בריאה ומאפשרת וכן זכותם של הורי התלמידים לחיים ולעיסוק.
לכתבה המלאה
העליון דחה ערעור שהגישה משפחת צעירה אשר שלחה יד בנפשה
עו"ד שוש גבע
|
21/03/2021
בית המשפט העליון דחה בדעת רוב את ערעורה של משפחת צעירה ששלחה יד בנפשה בעת אשפוז בבי"ח פסיכיאטרי. נקבע כי בני משפחת המנוחה לא הוכיחו הפרה של חובת הזהירות ורכיב ההתרשלות אשר נמנה על יסודותיה של עוולת הרשלנות – לא הוּכח. משכך, בצדק הכריע בית המשפט המחוזי את גורלה של התביעה – לשבט.
לכתבה המלאה
22 חודשי מאסר בפועל הושתו על עורך דין שהורשע בעבירות מרמה חמורות
עו"ד שוש גבע
|
15/03/2021
בית משפט השלום גזר 22 חודשי מאסר בפועל על עורך דין שהורשע בכתב אישום האוחז 11 אישומי מרמה, זיוף והתחזות. נקבע כי המקרה דנן שונה וייחודי, אין בו תיקים פעילים ואף לא לקוחות מיוצגים שרומו ע"י בא כוחם, אלא תיקים מדומים, פרי מוחו הקודח של הנאשם, שנתפרו, בתפירה ידנית, לכל אחד מהמתלוננים, תוך ניצול ציני של היכרותו אותם, ולשם בצע כסף.
לכתבה המלאה
השלכותיו של יום הבחירות לכנסת על דיני העבודה
עו"ד אנדראה קאופמן-חיקין
|
08/03/2021
מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות לעובדים ביום הבחירות, לקראת יום הבחירות לכנסת.
לכתבה המלאה
בג"ץ הכיר לצורך חוק השבות בגיורים שנעשו בישראל בקהילות רפורמיות וקונסרבטיביות
עו"ד שלי גולדמן
|
08/03/2021
בג"ץ קיבל בדעת רוב עתירות שהוגשו לפני 15 שנה וקבע כי לעניין חוק השבות יש להכיר כיהודים במי שבמהלך שהותם בישראל כדין עברו גיור בקהילה רפורמית או קונסרבטיבית. נקבע כי יש להכיר כיהודים לעניין חוק השבות במי שהתגיירו בקהילה רפורמית או קונסרבטיבית בישראל.
לכתבה המלאה
פיצויים בסך 150,000 ₪ נפסקו למשנה ליועמ"ש בעיריית ירושלים בגין נטילת סמכויותיה באופן משפיל
עו"ד שלי גולדמן
|
28/02/2021
בית הדין האזורי לעבודה קיבל בחלקה תביעה שהגישה סגנית היועמ"ש בעיריית ירושלים בדבר אי חוקיות ובטלות החלטות העירייה לריקון תפקידה מתוכן. נקבע כי לא רק שמעמדה של הסגנית, נפגע, וסמכויותיה ניטלו ממנה, אלא שהדבר נעשה במטרה להלבין את פניה ברבים, תוך השפלתה וביזויה.
לכתבה המלאה
התקבלה בקשת בן לחשוף את המידע המצוי בטלפון הנייד של אביו המנוח
עו"ד שוש גבע
|
21/02/2021
בית המשפט לענייני משפחה קיבל בקשת בן לחשיפת מידע המצוי בטלפון הנייד והמחשב של בנו המנוח המוחזקים בידי מי שלטענתה הייתה ידועתו בציבור. נקבע כי המחזיקה איננה יורשת של המנוח, ולכן גם איננה יכולה לטעון להגנת הפרטיות בשמו, שעה שבנו הוא יורש וודאי.
לכתבה המלאה
נדחתה תביעה שהגיש בעל עסק לממכר ציוד לחיות בטענה כי מתחרה השתמש בשם עסקו
עו"ד שוש גבע
|
16/02/2021
בית משפט השלום דחה תביעה שהגיש בעל עסק לפיצוי מכוח חוק עוולות מסחריות בטענה כי מתחרה השתמש בשם עסקו וגרם להטעיית הציבור. נקבע כי במקרה דנן לא מתקיימים יסודותיה של עוולת גניבת העין.
לכתבה המלאה
פחת מואץ בתקופת קורונה – הוראת שעה
רו"ח יוסי ירון
|
09/02/2021
פורסמו תקנות מס הכנסה – פחת מואץ בתקופת נגיף הקורונה. התקנות חלות על כלל העוסקים במשק וקובעות כי נישום שרכש במהלך התקופה הקובעת (1/9/2020 - 30/6/2021) ציוד המופעל בישראל ומשמש במישרין בפעילותו, יהיה רשאי לבקש לגבי הציוד שרכש פחת בשיעור כפול משיעור הפחת החל לגביו על פי הוראות כל דין
לכתבה המלאה
איך להתמודד עם אתגרי המיסוי בשנת המס החדשה 2021?
עו"ד אלי דורון, עו"ד (רו"ח) ירון טיקוצקי, עו"ד (רו
|
09/02/2021
שנת 2020 הייתה ללא ספק אחת השנים המעניינות והמפתיעות שחווינו, שנה אשר הביאה איתה מציאות חדשה וזרה לכולנו. השנה המפתיעה ומרוץ הזמן גרמו לרובנו להדחיק את העובדה כי סיומה של השנה כבר נמצא מעבר לפינה. השנה האזרחית החדשה ותחילתה של שנת המס החדשה מביאות עמן אתגרים לא פשוטים שאיתם ייאלצו להתמודד ברשות המיסים ואף בעסקים רבים.
לכתבה המלאה
פסיקה חדשה – הכרה בניכוי מס תשומות בגין השכרת שטחים לטובת חדר אוכל לעובדים.
עו"ד אורן בירן
|
09/02/2021
חברות רבות במשק מקצות שטחים ייעודיים ממשרדיהן לחדר האוכל, למטבח, חדרי אחסון אוכל ועוד. בפס"ד אמדוקס ישראל בע"מ נ' מנהל מס ערך מוסף נתניה אשר ניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי, נידונה הסוגייה האם רשאי עוסק (החברה) לנכות את מס התשומות של דמי השכירות, חשמל, מים, ארנונה ודמי ניהול בגין החלק משטח המשרד המשמש לטובת חדר אוכל לעובדים.
לכתבה המלאה
תכנון מס להעברת הכנסות/הפסדים של אדם טרם פטירתו ליורשיו.
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
09/02/2021
יורשים מבקשים לקבל החזר מס בגין הכנסותיו של המוריש ולהכיר בהפסדים שהיו לו מעסקו כנגד הכנסות אלו. למי יש לייחס את ההכנסות אשר מתקבלות לאחר פטירתו? האם הן הכנסות הנפטר או הכנסות היורשים? התשובה לשאלות אלו תקבע את חבות המס ואת שיעורי המס שיחולו. לרבות, בנוגע לכספי פיצויי פיטורין המשולמים מקופת גמל לאחר פטירתו המוריש.
לכתבה המלאה
נדחתה עתירה למניעת הריסת בית המחבל שרצח את אסתר הורגן ז"ל.
עו"ד שלי גולדמן
|
08/02/2021
בג"ץ דחה עתירה שהגישו בני משפחתו של המפגע שרצח את אסתר הורגן ז"ל על ההחלטה להרוס את המבנה בו התגורר. נקבע כי אין עילה להתערב בשיקול הדעת שהפעיל המפקד הצבאי, זאת, בהתחשב בכך שמדובר באמצעי שננקט בעקבות רצח אכזרי במיוחד, שביסודו מניע לאומני מובהק.
לכתבה המלאה
משיכת כספים מקופת גמל לפני הזמן (ללא מס)
נדב טסלר
|
03/02/2021
באילו מקרים ניתן למשוך כספים מקופת הגמל מבלי לשלם מס? האם משיכת הכספים מקופת הגמל בגיל 67 חייבת במס? ואיך ניתן להקטין את תשלום המס על משיכת הכספים מקופת הגמל. כללי המשיכה מקופת הגמל לשכירים ולעצמאים בהתאם למועד שבו הפקדתם את הכספים.
לכתבה המלאה
נדחתה בקשת אב לזימון אופר בתו לעדות על רמת חייה של האם
עו"ד שוש גבע
|
01/02/2021
בית המשפט המחוזי דחה בקשת רשות ערעור של אב במסגרת תביעה למזונות קטינה, על החלט בית משפט קמא שלא לזמן לעדות את האופר המטפלת בבתו הקטינה, זאת על מנת להעידה בנוגע לרמת החיים של האם. נקבע כי זימון עדים הוא אחד העניינים המובהקים שבסדרי דין בהם מוקנית לערכאה הדיונית שיקול דעת רחב, וככלל, ערכאת הערעור תימנע מלהתערב בהם.
לכתבה המלאה
14 שנות מאסר בפועל נגזרו על מורה לריקודים סלוניים שביצע עבירות מין בתלמידותיו הקטינות
עו"ד שלי גולדמן
|
24/01/2021
בית המשפט המחוזי השית עונש הכולל בין היתר, 14 שנות מאסר בפועל על מורה לריקודים סלוניים שביצע עבירות מין בתלמידותיו הקטינות. נקבע כי המורה פגע בתמימות הקטינות באופן שיטתי ומסווה כשהוא ניצל את "קו התפר" שבין המותר והאסור נוכח סגנון הריקודים שלימד, לסיפוק יצריו המיניים.
לכתבה המלאה
התקבלה התנגדות לקיום צוואת מנוח שהוריש את כל רכושו לעורך דינו
עו"ד שוש גבע
|
18/01/2021
בית משפט לענייני משפחה קיבל התנגדות לקיום צוואה שהגישו בני משפחתו של מנוח שהותיר בצוואתו את כלל נכסיו לעורך דינו. נקבע כי הצוואה בטלה משום שנעשתה תחת השפעה בלתי הוגנת.
לכתבה המלאה
התחסנות עובדים – חובות וזכויות
עו"ד מירב אורן
|
17/01/2021
האם מעסיק יכול לחייב עובד להתחסן בקורונה ואם לא האם ניתן להטיל סנקציות על סרבן חיסון?
לכתבה המלאה
אושרה ייצוגית נגד חברת פרטנר בגין חיוב לקוחותיה ששהו בחו"ל בשיחות נכנסות שנדחו
עו"ד שלי גולדמן
|
12/01/2021
בית המשפט המחוזי קיבל בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד פרטנר בגין חיוב שיחות נכנסות שלקוחותיה דחו בהיותם בחו"ל. נקבע כי לנוכח הראיות שהובאו, כמו גם נתוני פרטנר המעידים על קבוצה גדולה של מנויים שחויבו בגין שיחות בחו"ל למספר היעד, ניתן לקבוע כי למגיש הבקשה עילת תביעה המעוררת שאלות מהותיות המשותפות לכלל חברי הקבוצה.
לכתבה המלאה
ביהמ"ש: אין בכוחו של אזמל המנתח לחולל ניסים
עו"ד שלי גולדמן
|
10/01/2021
בית המשפט המחוזי דחה ערעור שהגישה אישה שעברה ניתוח פלסטי על ההחלטה לדחות את תביעתה לפיצויים בגין רשלנות רפואית. נקבע כי אין בכוחו של אזמל המנתח לחולל ניסים, וחוסר ההלימה בין ציפיותיה הלא מציאותיות של האישה, בת 76 בזמן הניתוח, לבין התוצאות הראליות הניתנות להשגה ע"י המנתח, יהא מוכשר ככל שיהא - אינו ראיה לקיומה של רשלנות.
לכתבה המלאה
נדחתה תביעתה של אישה שביקשה להתחלק עם בעלה לשעבר בכספי זכייה בלוטו
עו"ד שוש גבע
|
03/01/2021
בית המשפט לענייני משפחה דחה תביעת אישה לקבלת חלקה בכספי זכייה בלוטו של בעלה לשעבר. נפסק כי לא ניתן להידרש לסוגיית איזון המשאבים לאחר שהוכרעה בפסק דין חלוט ואין מקום לראות בפסק דין לאיזון משאבים "פסק דין חלקי" או איזון משאבים חלקי הן מטעמי מדיניות משפטית והן לפי הכלל של השתק עילה והשתק שיפוטי.
לכתבה המלאה
נדחתה התנגדות בן לקיום צוואת אימו שהורישה את ביתה לאחותו
עו"ד שוש גבע
|
30/12/2020
בית המשפט לענייני משפחה דחה את התנגדותו של בן לקיים צוואת אימו המנוחה בטענה כי היא נחתמה תחת השפעה בלתי הוגנת של אחותו. נקבע כי חזקה היא שצוואה נעשתה על פי רצונו החופשי של המצווה, ועל המבקש לסתור חזקה זו לשאת בנטל הוכחה כבד ובמקרה דנן לא עלה בידי הבן להוכיח שצוואת אימו לא נעשתה מרצונה החופשי.
לכתבה המלאה
חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א- 2020
עו"ד מיטל דולב-בלאט
|
29/11/2020
ביום 19.11.2020 פורסם ברשומות חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א- 2020 (להלן: "התיקון לחוק") אשר מסדיר את סוגיית התשלום לעובדים שנעדרו מעבודתם עקב בידוד וכן את היקף השיפוי למעסיק בגין תשלום זה.
לכתבה המלאה
תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד בשל נגיף הקורונה
עו"ד מעיין קישלס
|
05/10/2020
תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד בשל נגיף הקורונה
לכתבה המלאה
הליכי מס הכנסה ומע"מ לגבי שיקים שמתקבלים עדיין לעסק שבעליו נפטר
עו"ד ג'ני אטקין
|
04/08/2020
נקדים ונאמר כי לאחר פטירת העוסק, נראה כי לא ניתן להמשיך לנהל את העסק במקומו של הנפטר, ולו בתקופת הביניים מבלי להסדיר זאת הן מבחינת מס הכנסה והן מבחינת מס ערך מוסף, קרי יש לנקוט את הפרוצדורה וההליכים אשר נקבעו בחקיקה, כפי שנפרט להלן
לכתבה המלאה
מגורים בארצות הברית לתקופה של יותר מחמש שנים אינם מהווים ניתוק זיקה לישראל לצורכי ביטוח לאומי
עו"ד ירון טיקוצקי
|
04/08/2020
פסק הדין 56483-05-18, גרוס נ' המוסד לביטוח לאומי, עסק בתביעה של בני זוג אשר ביקשו לנתק את תושבותם עבור השנים 2015-2018. בני הזוג גרוס נישאו בשנת 2008, שניים מילדיהם נולדו בישראל והשלישי נולד בארצות הברית בשנת 2017 ועם לידתו קיבל אזרחות אמריקאית.
לכתבה המלאה
הדיווח למוסד לביטוח לאומי של העובד ושל המעסיק בהפסקת עבודה ובחזרה לעבודה
רו"ח אורנה צח-גלרט
|
04/08/2020
המאמר מתמקד בהיבטים הקשורים לביטוח הלאומי לאור המשבר הכלכלי הנובע מנגיף הקורונה ומבוסס על המידע הידוע לכותבת ביום כתיבתו. לפני שימוש במידע יש להתעדכן באתר האינטרנט של הביטוח הלאומי. המידע במאמר נועד להסב את תשומת הלב לאמור בו ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת. בעקבות הגל השני של התפרצות נגיף הקורונה בישראל, הוארכה תקופת הזכאות לדמי אבטלה ולמענק הסתגלות מיוחד
לכתבה המלאה
משבר הקורונה לעצמאים בהיבט הביטוח הלאומי
רו"ח אורנה צח-גלרט
|
12/07/2020
המאמר מתמקד בהיבטים הקשורים לביטוח הלאומי של העצמאים לנוכח המשבר הכלכלי הנובע מנגיף הקורונה ומבוסס על המידע הידוע לכותבת ביום כתיבתו. לפני שימוש במידע יש להתעדכן בפרסומים של הביטוח הלאומי. המידע במאמר נועד להסב את תשומת הלב לאמור בו ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת. כל האמור בלשון זכר מתאים גם לנקבה, למעט כאשר מצויין במפורש בלשון נקבה. דמי ביטוח - הכוונה לדמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, גם יחד. עובד עצמאי - הכוונה לעצמאי שכלול בהגדרת "עובד עצמאי" בסעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי. עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכוונה לעצמאי שאינו כלול בהגדרת "עובד עצמאי" (לכן הוא אינו מבוטח לגמלאות מחליפות הכנסה כמו דמי פגיעה בעבודה ודמי לידה).
לכתבה המלאה
מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי בכל אחד ממענקי הממשלה בגין נגיף הקורונה
רו"ח אחמד חסונה
|
12/07/2020
בשל השאלות הרבות שמופנות אלינו וכדי להנגיש את המידע בנושא חובת תשלום מיסים על המענקים שקיבלו המעסיקים והעוסקים – להלן ריכוז המידע על פי הפעימות, לרבות קישורים לאסמכתאות המקוריות בחוק ובתקנות.
לכתבה המלאה
היבטי מע"מ ומיסוי מקרקעין בחלוקה ראשונית של נכסי עזבון בין שותפות של יורשים שמבצעים פיצול נוסף וחלוקה שנייה של הנכס למטרת השכרה ומכירת זכויות בנייה לחברה מסחרית
עו"ד (רו"ח) מאורי עמפלי ועו"ד שלומי שלו
|
12/07/2020
הורשה וחלוקה ראשונית של נכסי העזבון בין היורשים לאחר ההורשה אינה מהווה מכירה לצורך חוק מיסוי מקרקעין ולפיכך בהתאמה לא תקים חבות במס. עם זאת, חלוקה מאוחרת יותר לחלוקה הראשונה היא עסקת חליפין החייבת במס, והדבר עולה מלשון הוראת סעיף 5(ג)(4) לחוק מיסוי מקרקעין. על רקע הוראות חוק מס ערך מוסף ,כפי שיובאו להלן, דומה אפוא כי יש לראות במכירת זכויות הבניה על ידי שותפים ב' ו- ג' כאמור כ-"עסקת אקראי" כמשמעותה בחוק מע"מ.
לכתבה המלאה
פרשת בר וציפי רפאלי – האם קיבלו הנחת סלב? – מאמר דעה
עו"ד ורו"ח סיימון יניב
|
12/07/2020
במסגרת השיח הציבורי נשאלת לאחרונה השאלה אם הפרקליטות לא נהגה ביד רכה כלפי ציפי ובר רפאלי בהסדר שנחתם עמן בנוגע להליך פלילי שהתנהל נגדן, והאם לא קיבלו בעצם "הנחת סלב". בר הואשמה בהעלמת מס על הכנסות של 34 מיליון שקל, ובמסגרת ההסדר, כפוף לאישור בית המשפט, תרצה ציפי רפאלי 16 חודשי מאסר בכלא כמי שניהלה את עסקיה של בר, ואילו בר רפאלי תרצה תשעה חודשים בעבודות שירות, נוסף על תשלום המס בשומה שקבע פקיד השומה בסך של כשמונה מיליון שקל, בתוספת תשלום קנס של חמישה מיליון שקל.
לכתבה המלאה
צבירת זכויות בחופשה ללא תשלום
עו"ד מיטל דולב-בלט
|
31/05/2020
בחוקי העבודה אין כל התייחסות להשלכותיה של תקופת חופשה ללא תשלום (להלן: "חל"ת") לעניין צבירת וותק, בשל זכויות סוציאליות (יודגש כי מדובר בחל"ת מכוח הסכם אישי, ולא מכוח החוק).
לכתבה המלאה
מענק לעסקים עצמאים וחברות - מענק השתתפות בהוצאות קבועות (פעימה שלישית)
רו"ח אליק גנדלמן
|
20/05/2020
ב- 12.5.2020 נפתחה ברשות המסים האפשרות להגשת בקשת מענק הסיוע לעצמאים וחברות להשתתפות בהוצאות קבועות. בנוסף למענקים לעצמאים ובעלי שליטה (פעימה ראשונה ושנייה) - יקבלו עסקים עצמאים וחברות, מענק השתתפות בהוצאות קבועות , אשר נועד לפצות אותם (אם כי באופן חלקי) על ההפסדים שנגרמו לעסקיהם ע"י משבר קורונה . משבר שהשבית עסקים רבים או גרם לירידה משמעותית במחזוריהם.
לכתבה המלאה
קרן בערבות מדינה – כללי
חשבים בשיתוף גיא ממו
|
04/05/2020
הלוואה בערבות המדינה היא פתרון שנועד לעסקים קטנים ובינוניים.
לכתבה המלאה
מענק סיוע לעצמאים ובעלי שליטה – פעימה שנייה שינויים ודגשים
רו"ח אליק גנדלמן
|
03/05/2020
ב-24.4.2020 פורסמו תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (מענק סיוע לעצמאים ולשכירים בעלי שליטה בחברת מעטים), התש"ף – 2020, להלן דברי הסבר ועיקרי הדברים מתוך התקנות.
לכתבה המלאה
תאונת עבודה שארעה לעובד בזמן עבודה מהבית כתאונת עבודה
עו"ד מיטל דולב בלט
|
22/04/2020
תאונת שארעה לעובד בזמן עבודה מהבית כתאונת עבודה
לכתבה המלאה
נגיף הקורונה והפנסיה שלך
נדב טסלר
|
01/04/2020
בעקבות החששות מנגיף הקורונה - כיצד ישפיעו הירידות האחרונות בשווקים על הפנסיה שלכם וממה כדאי להימנע.
לכתבה המלאה
תקופת המשבר בשל נגיף הקורונה – בהיבט הביטוח הלאומי
רו"ח אורנה צח-גלרט
|
23/03/2020
רו"ח אורנה צח פרסמה מאמר מסכם נכון למועד כתיבת שורות אלה המרכז נושאים עיקריים הנוגעים בנגיף הקורונה והשפעתם על כל הקשור בביטוח לאומי. לפני שימוש במידע יש להתעדכן באתר האינטרנט של משרדי הממשלה והביטוח הלאומי. המידע במאמר נועד להסב את תשומת הלב לאמור בו ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת.
לכתבה המלאה
דרכי התמודדות המעסיק בעקבות נגיף הקורונה
עו"ד מיטל דולב בלט ועו"ד ג'ולייט אליהו
|
19/03/2020
בהתאם לצו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש) (בידוד בית) (הוראת שעה),התש"ף- 2020 (להלן: "צו בריאות העם") נקבעו הוראות להתמודדות עם הנגיף. בנוסף, משרד הבריאות פרסם מספר חוזרים והנחיות בהתאם לקצב התפתחות מחלת הקורונה, לפיהן על עובדים במקרים שונים להיכנס לבידוד ביתי.
לכתבה המלאה
מחלת הקורונה והשלכותיה במקום העבודה - סקירה מקצועית
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
10/03/2020
עולמנו כיום הינו כפר גלובאלי קטן לטוב ולרע! אמירה זו אקטואלית ומתחזקת לאור פריצת נגיף "הקורונה" אשר נודעה לנו באמצעי התקשורת כבר בתחילת השנה החדשה שנת 2020. החשש הגדול מהידבקות במחלה אשר התגלתה בסין הרחוקה הוביל את המחוקק הישראלי להזדרז ולחוקק חקיקה מסודרת בנושא וכן משרד הבריאות נרתם והוציא הנחיות מסודרות בעניין.
לכתבה המלאה
הנדון: עדכון תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף- 2020
חוזר "כל עובד"
|
09/03/2020
הנדון: עדכון תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף- 2020
לכתבה המלאה
הליכי זימון למשרדי מע"מ לאחר ביקורת מע"מ במשרדי הנישום
עו"ד משה גבע
|
08/03/2020
השאלה: במהלך ביקורת מע"מ הוזמנה נישומה למשרדי מע"מ לתשאול במסגרת מתן עדות לגבי פעילות העסק. זה למעשה הזימון הראשון מאז שנעשתה ביקורת מע"מ ושנשלח חומר למשרדי מע"מ . מה משמעות ההלכים בהם נמצאת הנישומה?
לכתבה המלאה
עמדות מס הכנסה ומס ערך מוסף - בזכיות בפרסים ובמחילה על יתרות ספקים שלא נפרעו
רו"ח שלמה הררי
|
08/03/2020
במאמר זה נציג את עמדת מס הכנסה ומנגד את עמדת מע"מ בשני מקרים: המקרה הראשון - זכייה בפרס כשאין התחייבות להעניק לזוכה בפרס ביצוע עבודה וכד'. המקרה השני: מחילה על יתרת ספק שלא תיפרע. נציג את עמדת מס הכנסה כפי שהיא עולה מהחקיקה ומהפסיקה, ומנגד נבחן את עמדת מע"מ בנושא. מלבד חיוב במע"מ מדין ביצוע "עסקה" ננסה להתמודד אף עם לשון סעיף 12 לחוק מס ערך מוסף.
לכתבה המלאה
תפקיד המייצג בעת חקירת מס הכנסה של לקוחו
אורי גולדמן
|
08/03/2020
על פי הנתונים שציינת מדובר ב"חקירה פלילית", לפיכך הנישום אותו אתה מייצג אמור היה להיות מזומן למחלקת חקירות מס הכנסה (פקיד שומה חקירות) ולא לפקיד שומה אזרחי. לא ציינת אם אתה עורך דין או רואה חשבון או יועץ מס, אך בכל מקרה יצוין כי אף לא אחד מהמייצגים הללו יכול להיכנס לחקירה "במקום" הלקוח או יחד עמו, שכן חקירה פלילית היא ספציפית כלפי החשוד
לכתבה המלאה
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020 – עדכון
חוזר "כל עובד"
|
24/02/2020
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020 – עדכון
לכתבה המלאה
חבות בב"ל משנה את שיקולי הכדאיות של חברה משפחתית
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
11/02/2020
בעלי חברות משפחתיות כהגדרתן בפקודת מס הכנסה, צריכים לשקול מחדש את מעמדן זה, לאור הפסיקה החדשה של בית הדין לעבודה, אשר קובעת כי כל סוגי ההכנסות של חברה משפחתית, ובכלל זה הכנסות הפטורות מדמי ביטוח לפי חוק ביטוח לאומי – יהיו חייבות בדמי ביטוח ללא יוצא מן הכלל – בשנת המס שבה הופקו, ואף אם לא חולקו לבעלי החברה
לכתבה המלאה
הכנסה שאינה פוגעת בקצבת זקנה
עו"ד עמוס הלפרין
|
11/02/2020
על פי סעיף 245 לחוק הביטוח הלאומי , מבוטחים שהגיעו לגיל 70, זכאים לקבל קצבת זקנה, ללא תלות בהכנסתם. עם זאת, מבוטחים זכאים לקבל את קצבת הזקנה לפני גיל הזכאות הנ"ל, בכפוף למבחן הכנסה, וזאת בהגיעם לגיל פרישה שהוא 67 לגבר, ו- 62 לאשה הגדרת ההכנסה המרבית, המזכה בקצבת זיקנה מלאה, משתנה בהתאם למספר התלויים במבוטח
לכתבה המלאה
טענת עסקה מלאכותית בהעברת דירה במתנה לבן משפחה
עו"ד רוני חגאי-מולה
|
11/02/2020
מס הרכישה הגבוה במדינת ישראל ברכישת דירה שניה יצר שפע של תכנוני מס, כאשר אחד הנפוצים שבהם הוא העברת דירה במתנה לבן משפחה, כגון ילד או הורה. פעולה זו מחויבת ב-1/3 ממס הרכישה הרגיל, אך פטורה ממס שבח ומותירה את נותן המתנה ללא דירות, וכך הוא יכול לרכוש דירה בתשלום מס רכישה מופחת - לפי שיעור מס של דירה יחידה
לכתבה המלאה
אין חובה גורפת לתשלום לעובד שנעדר עקב תנאי מזג האוויר
עו"ד עמוס הלפרין
|
11/02/2020
בחוקי העבודה אין התייחסות למקרים של הפסקות בעבודה או של היעדרות מעבודה, כתוצאה ממזג האוויר, כגון: שלג, או כתוצאה ממצבים אחרים שמוגדרים כ"כוח עליון". במקרה של היעדרות מהעבודה עקב פגעי מזג אוויר, או כאשר לא ניתן לבצע את העבודה בשל כך - אין מדובר במצב, שבו המעסיק מונע באופן חד-צדדי מן העובד לעבוד [ואם הוא מונע - אכן יחויב המעסיק, כאמור], אלא מדובר במצב, שבו נמנע מהעובדים ומהמעסיק כאחד להגיע לעבודה, או לבצעה עקב "כוח עליון".
לכתבה המלאה
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
חוזר "כל עובד"
|
04/02/2020
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
לכתבה המלאה
תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
חוזר "כל עובד"
|
04/02/2020
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
לכתבה המלאה
סקירה מקצועית - חוק עבודת נשים
עו"ד אילנית מילוא ועו"ד דנה להב
|
03/02/2020
משפט העבודה בישראל וחוקי המגן שמכוחו מעניקים הגנה רחבה לעובדים השונים במסגרת יחסי העבודה. אחד החוקים המרכזיים במשפט העבודה הוא חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 (להלן: "החוק"). החוק מסדיר את נושא העסקתן של נשים במקום העבודה תוך שהוא מתייחס לכל אותם מקרים ייחודיים, למגבלות ולזכויות מיוחדות המוענקים לנשים עובדות. להלן סקירה מקיפה של החוק.
לכתבה המלאה
דמי מחלה - סקירה מקצועית
עו"ד הלית כהן - רזניצקי
|
08/01/2020
חוק דמי מחלה, התשל"ו- 1976 (להלן: "החוק" או "חוק דמי מחלה"), הוא החוק העיקרי שמסדיר את זכויות העובדים בעת היעדרותם מהעבודה בשל מחלה. בחוק נקבע כי כאשר עובד נעדר מעבודתו בשל אי-כושר לבצע את העבודה עקב מצב בריאות לקוי - הנקבע על פי ממצאים רפואיים - יהיה זכאי לתשלום ממעסיקו בשל ימי היעדרות אלה. מטרת החוק הנה לאפשר קיום לעובד ולבני משפחתו בזמן מחלת העובד.
לכתבה המלאה
תנאים להחלטת בנק לסגור חשבון בנק של לקוח
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
05/01/2020
בנקים רשאים לסגור חשבון בנק של לקוח קיים, אם יש להם סיבה סבירה להניח כי קיים חשש ממשי להלבנת הון או מימון טרור בפעולות הנעשות בחשבון, בין היתר, בגלל היות חשבון הבנק בבעלות תאגיד זר אשר הוקם במקלט מס ומנימוקים נוספים
לכתבה המלאה
הזכות לניכוי מס תשומות המשמשות באופן זמני להשכרה למגורים הפטורה ממע"מ
עו''ד קרן מרציאנו
|
05/01/2020
עמדת מנהל מע"מ בהתאם להוראת תאמ"ו 702.4 הקובעת מפורשות כי עוסק לא יהיה רשאי לנכות מס תשומות לצורכי עסקה פטורה ממס, לרבות השכרת דירה למגורים. ברם, עמדת רשות המסים הינה, כי ביישום סעיף 41 לחוק מע"מ, לצורכי בחינת תחולת הפטור הקבוע בסעיף 31(4) לחוק מע"מ, יש לבחון את השימוש ארוך הטווח ולא רק את השימוש המיידי בנכס. בחינה אשר מובילה להתרת ניכוי מס תשומות, כאשר תשומות הרכישה לעשיית עסקה חייבת במס בעתיד
לכתבה המלאה
פקידי השומה מהדקים את החבל סביב צווארם של האזרחים
עו"ד ורו"ח סיימון יניב
|
05/01/2020
לאחרונה, כחלק ממדיניות חדשה של הנהלת רשות המיסים, החלו פקידי השומה להדק את החבל סביב צווארם של האזרחים (הנישומים) ולנקוט מדיניות אכיפה אגרסיבית נגדם, ובמיוחד נגד מנהלים בחברות ועצמאים שמאחרים בהגשת דוחות מס שנתיים ו/או ניכויים משכר של עובדים
לכתבה המלאה
סקירה מקצועית - העסקת עובדים זרים
עו"ד דנה להב
|
05/01/2020
הליך העסקת עובד זר בישראל הינו הליך דו-שלבי: בשלב הראשון, ובהתאם להוראות חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 אזרח זר המבקש לעבוד בישראל, חייב לקבל אשרת עבודה תואמת ממשרד הפנים. בשלב השני, לפי הוראות סעיף 1יג(א) לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 (להלן: "חוק עובדים זרים") מעסיק ישראלי המבקש להעסיק עובד זר, חייב לקבל היתר העסקה ממשרד הפנים
לכתבה המלאה
זכויות עובדים לאור המצב הביטחוני
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
09/09/2019
לאור המצב הביטחוני עולות שאלות רבות הקשורות להעסקת עובדים בתקופה זו. מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות להעסקת עובדים בשעת חירום.
לכתבה המלאה
זכות שימוש במאגר מידע - מכר או מתן שרות לתושב חוץ לעניין מע"מ
רו"ח (משפטנית) ענבל שני
|
09/09/2019
ביום 1.8.2019 ניתן פסק דין בעניין מנו – בייס בע"מ (ע"מ 18831-04-17) (להלן: "המערערת"). מדובר בחברת השמת עובדים ישראלים, בעלת מאגר מידע של עובדים פוטנציאליים. לטענת המערערת, חברתMS הקפריסאית (להלן: "החברה הזרה") עשתה שימוש במאגר המידע של המערערת, ועל כך שלמה למערערת תשלום חודשי בסך 30,000$. המערערת הינה עוסק לצרכי המע"מ. הסוגיה – מה דינם של התשלומים תמורת זכות השימוש במאגר המידע – האם חייבים במע"מ בשיעור רגיל או חייבים במע"מ בשיעור אפס לפי סעיף 30(א)(2) – מכירת נכס בלתי מוחשי לתושב חוץ, או לחילופין 30(א)(5) – מתן שירות לתושב חוץ, לחוק מע"מ.
לכתבה המלאה
כניסתה של "אמזון" לישראל והשפעתה על השוק הקמעונאי – יתרונות וחסרונות
רו"ח אליק גנדלמן
|
09/09/2019
הישראלים ידועים בחיבתם לקניונים. בשבועות הקרובים עומד להיפתח בישראל "קניון" נוסף, וירטואלי הפעם, הקניון של אמזון בישראל. איך תשפיע כניסת אמזון לישראל על השוק הקמעונאי בכלל ועל קניונים "פיזיים" בפרט, והאם ניתן לצפות לירידה במחירים?
לכתבה המלאה
חזרה מרצף פיצויים
יועץ פנסיוני C.L.U איציק בן-ארויה
|
09/09/2019
במאמר קודם, הסברנו מה קורה למי שביקש רצף פיצויים, ולא מצא מעסיק חדש בתוך שנה. ראינו שבמקרה כזה, לא מתקיים אחד התנאים לביצוע רצף, ולכן יש להגיש 161א מתקן.
לכתבה המלאה
סוגיות בתשלום דמי הבראה
עו"ד מיטל דולב - בלט
|
15/07/2019
מעסיקים רבים נוהגים לשלם דמי הבראה בחודשי הקיץ. הזכאות לדמי הבראה מוסדרת בהסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש ובצו ההרחבה שהוצא לו. להלן ריכוז העקרונות המנחים לתשלום דמי הבראה
לכתבה המלאה
הביטקוין נחשב "נכס" לעניין מס הכנסה
רו"ח (עו"ד) חגי אלמקייס, רו"ח אייל סנדו
|
30/06/2019
ב-19 במאי 2019 ניתן פסק דין בעניין קופל אשר תעשיית הקריפטו ציפתה לו (אך לא לתוצאה שנקבעה בו), לפיו ביטקוין נחשב כ"נכס" ולא כ"מטבע". משמעות הפסיקה היא כי יקשה על כל אותם משקיעי קריפטו לנקוט בעמדה לפיה השקעתם נחשבת כ"מטבע" ועליית הערך נחשבת כ"הפרשי שער" הפטורים ממס בישראל. בהתאם לפסיקה, הביטקוין נחשב כ"נכס" ולפיכך יחול עליו חלק ה' לפקודה ומיסוי כרווח הון, מבלי לקזז מרווח ההון את עליית "שער המטבע".
לכתבה המלאה
פינוי בינוי – המלחמות שבדרך
עו"ד גילעד ושדי
|
30/06/2019
לפרויקטים של פינוי בינוי המתרחשים בדרך כלל בשכונות ישנות ובבנייני רכבת יש מספר יתרונות משמעותיים על פני פרויקטי בנייה רגילים ופרויקטים מסוג תמ"א 38 לסוגיו: בפרויקט מסוג פינוי בינוי התכנון הוא למקבץ בניינים או לשכונה שלמה כך שהתכנון המרחבי מספק מענה כולל לשכונה וכולל בתוכו גם את הצרכים הבסיסיים של קבוצת דיירים חדשה שתתגורר במקום, הצרכים הם מבני ציבור, גני ילדים ומתנסי"ם לפי החלטת גורמי התכנון המקומיים והמחוזיים.
לכתבה המלאה
ביקורת ניכויים בביטוח לאומי לאחר שומות מס הכנסה
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
30/06/2019
ביקורת של המוסד לביטוח לאומי על ניכויי המעסיק לדמי ביטוח, יכולה להסתמך על שומות מס הכנסה, אך היא כפופה להתיישנות ולהליך הוגן לפיו לא יוטלו קנסות, אם המבוקר נהג בתום לב. אך לא ברור עד כמה המוסד לביטוח לאומי רשאי לאמץ אוטומטית את ממצאי השומות של מס הכנסה.
לכתבה המלאה
סוף לניסיונות לתקוף את תקנות שווי השימוש ברכב
עו"ד משה גבע
|
30/06/2019
לפני כמה ימים נתן בית המשפט העליון את פסיקתו בערעור המאוחד של שתי מערערות שניסו לתקוף את תקנות שווי השימוש ברכב. המערערות לא העלו טענות בעלמא, ומעבר לטיעונים הפרקטיים והמשפטיים שהציגו, עשו שימוש באמצעים טכנולוגיים שהותקנו ברכבים שלהם לשם הפרדת הנסיעות הפרטיות מהעסקיות ותיעודן
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על העסקת נוער
עו"ד מיטל דולב - בלט
|
11/06/2019
במהלך חופשת הקיץ, נערים ונערות (עד גיל 18) מצטרפים לשורות כוח העבודה. במקום שחוקי העבודה מתייחסים לעובד באשר הוא עובד, ולא קיימת התייחסות ספציפית לעבודת נוער, יחולו חוקי העבודה, החלים על כלל העובדים (כך למשל, בנוסף לשכר העבודה, בני הנוער זכאים להחזר הוצאות הנסיעה ממקום מגוריהם אל מקום העבודה ובחזרה מכוח צו ההרחבה בדבר החזר הוצאות נסיעה).
לכתבה המלאה
ניכוי הוצאות בגין בניית מקלטים, חיזוק מבנים ומיגונים מפני התקפות מן האוויר
רו"ח אליק גנדלמן
|
13/05/2019
שני הטילים שנורו בשבועות האחרונים על אזור המרכז (וממילא המצב המתוח באזור הדרום) העלו שוב לכותרות את המקלטים ואת המרחבים המוגנים. המצב הביטחוני מפנה את תשומת הלב לסעיף 17(7) לפקודת מס הכנסה המתיר ניכוי הוצאות בגין אמצעי זהירות מפני התקפות מן האוויר
לכתבה המלאה
הלכת קיס – הטיפ למלצר או לאוצר? (או לביטוח הלאומי)
רו"ח אורנה צח גלרט, מר חיים חיטמן ורו"ח (משפטן) יש
|
13/05/2019
בית הדין הארצי לעבודה (עב"ל 44405-10-15, ע"ע 28480-02-16) דן ביום 26.3.2018 בשני ערעורים בשאלת התשר המשולם למלצרים בענף המסעדנות, ובתוך כך קבע הלכה חדשה בתחולה מיום 1.1.2019 לפיה כספי התשר בענף המסעדנות צריכים להיחשב לעניין משפט העבודה ודיני הביטוח הלאומי להכנסת המסעדה, וכל הכנסה של המלצר ועובדי שרשרת השירות מתשר צריכה להיחשב להכנסת עבודה מאת המעסיק.
לכתבה המלאה
תשלום מס על הכנסות מנכסים בידי היורשים
עו"ד, רו"ח סיימון יניב
|
13/05/2019
בהתאם להוראות חוק הירושה, הכנסות הנובעות מנכסים אשר הותיר המוריש לאחר מותו שייכות ליורשים, לרבות דמי שכירות שנתקבלו בשל נכס שהיה בבעלות הנפטר. במסגרת סעיף 120 לפקודה נקבעו בין היתר, הוראות לגבי אופן קביעת השומה של הכנסות הקשורות לנישום שנתקבלו או נוצרו לאחר אריכות ימיו. הכנסות הנובעות מעיזבון הנפטר החל מיום הפטירה ואילך יחשבו כהכנסות היורשים על פי חלקם בעיזבון
לכתבה המלאה
פיצוי בגין "עגמת נפש" – מה דינו לצורכי מס?
עו"ד ורו"ח יוסי קורן
|
13/05/2019
ישנם מקרים בהם יחסי העבודה מסתיימים בצורה לא נאותה, ולעיתים העובד פונה להליכים משפטיים כנגד מעסיקו לשעבר. בד"כ הליכים אלו מתנהלים בבית הדין לעבודה. בית הדין לעבודה דן בסוגיה ופוסק את פסק דינו, כאשר לא אחת נוצר מצב בו במהלך ההתדיינות העובד והמעסיק (להלן: "הצדדים") מגיעים לפשרה, אשר מובאת לאישורו של בית המשפט.
לכתבה המלאה
מיסוי מתנות לחגים
עו"ד, רו"ח אריאל דרייפוס
|
03/04/2019
לאור פניות רבות שהגיעו למערכת, אנו מביאים לפניכם את הוראות רשות המסים ועמדותיה בכל הנוגע למתנות שמקבלים עובדים, ספקים ונותני שירותים ממעבידיהם או מלקוחותיהם.
לכתבה המלאה
מעסיקה חויבה בפיצוי בסך 30,000 ₪
עו"ד מורן טימן גוגל
|
24/03/2019
המעסיקה חויבה בשל הזמן הממושך שחלף ממועד השימוע ועד למועד הפיטורים ובשל היעדר שימוע טרם ניוד העובד לתפקיד אחר
לכתבה המלאה
איומי סייבר 2019: מהן 10 טעויות אבטחת המידע הנפוצות בקרב עובדים?
חן חפר
|
24/03/2019
ניתוח אירועי הסייבר מהשנים האחרונות מצביע על מגמה הולכת ומחמירה של נזק בלתי נתפס עם כל שנה שחולפת. אם בשנת 2013 110 מיליון כרטיסי אשראי שדלפו מענק הקמעונאות האמריקאי Target הצליחו להשאיר אותנו פעורי פה, כיום את שנת 2019 פתחנו עם דליפות מאגרים של למעלה מ-2 מיליארד רשומות, וגם זה בשולי החדשות. דומה שאנחנו הופכים ליותר מכילים ופחות מתרגשים מעוצמת האירועים שהיום אנחנו גם יודעים לומר שעולים בחיי אדם של ממש ברחבי העולם כתוצאה משיבוש פעילות צוותי חירום והגשת עזרה ראשונה, וגם כתוצאה מהתערבות חיצונית במערכות בחירות ושליטה ברכבות ומטוסים ברחבי העולם הטכנולוגי.
לכתבה המלאה
פיצוי כספי לעובדת בת 18 בגין מסכת הטרדות מיניות מצד המעסיק
עו"ד מורן טימן גוגל
|
24/03/2019
בית הדין ציין כי עדותה של העובדת עשתה עליו רושם מהימן וכי גרסת המעסיק לא הייתה עקבית ולא הייתה קוהרנטית, ונטען כי ניתן למצוא אמירות שיש בהן ראשית הודאה בכך שבמערכת היחסים בינו לבין העובדת נכללו היבטים בלתי ראויים.
לכתבה המלאה
הלכה חדשה של ביהמ"ש העליון מאפשרת לחייב פושטי רגל להגיש תביעות נזיקיות גם אם מתנגדים לכך
כתבת נטו
|
24/03/2019
עוה"ד צבי וישנגרד, סגן יו"ר הועדה לחדלות פירעון בלשכת עורכי הדין, מותח ביקורת חריפה על ההלכה החדשה אותה הוציא ביהמ"ש העליון בשבוע שעבר (17/1) לפיה פיצויים על פגיעה בהכנסתו של פושט רגל עקב עוולה שנעשתה לו - לא ייחשבו יותר כמוגנים מפני הנושים – וכי יש להעבירם לרשות הנאמן על נכסיהם.
לכתבה המלאה
בפסיקה חדשנית קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב חבות מס על מתנות חתונה וחייב את הרב יקותיאל אבוחצירא במס על המתנות, אולם פטר אותו מתשלום מס בגין כספים רבים שקיבל ושימשו לתמיכה בנזקקים ובמוסדות חינוך
עו"ד אורית ליברטי, עו"ד אשר דל
|
18/03/2019
בפסיקה חדשנית קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב חבות מס על מתנות חתונה וחייב את הרב יקותיאל אבוחצירא במס על המתנות, אולם פטר אותו מתשלום מס בגין כספים רבים שקיבל ושימשו לתמיכה בנזקקים ובמוסדות חינוך
לכתבה המלאה
שייכוּת במקום קביעוּת – מודל חדש של יחסי עבודה
עו"ד רפי הולין
|
25/02/2019
התאמת האירגון לצרכי העובד
לכתבה המלאה
שכרו יצא בהפסדו
איתן אגמון
|
25/02/2019
בתי הדין פוסקים הוצאות נגד עובדים המגישים תביעות מופרזות
לכתבה המלאה
"אל נא תשליכני לעת פרישה"
אורן שדמי
|
25/02/2019
התהליכים הנפשיים העוברים על הפורש מעבודה ומשמעותם
לכתבה המלאה
בית הדין הארצי פסק כי לא כל פגם שנפל בהליכי השימוע מצדיק פסיקת פיצוי
ראובן בבדזנוב
|
25/02/2019
תכלית השימוע אינה הפתעת העובד ובחינת תגובתו הספונטנית לטענות נגדו, אלא שיג ושיח אודות הטעמים בגינם נשקלת אפשרות פיטוריו תוך שניתנת לו הזדמנות הוגנת להעלות טענותיו בצורה מסודרת ומושכלת, במקרה העובד היה מודע למצבו בעקבות שיחות רקע קודמות
לכתבה המלאה
על חשיבות הגיוון במקום העבודה – גילאי מגדרי ואתני - עד כמה המשפט הוא כלי אפקטיבי בהתמודדות עם אפליה בתעסוקה?
עו"ד רפי הולין
|
28/01/2019
מחקרים היום מראים שיש קשר ישיר ומובהק בין רמת הגיוון של עסקים לבין הרווחיות שלהם מיצירתיות ומחדשנות. יש מחקר ענק של מקנזי מלפני כ- 3 שנים, ומחקרים נוספים אשר תמכו בממצאיו, לפיהם חברות שיש בהן גיוון (בעיקר גילאי, מגדרי ואתני) – יעילות, מצליחות ורווחיות ב- 34% יותר מאחרות.
לכתבה המלאה
אתם עוסקים ב"אגרנות" כפייתית של מסמכים? אז בואו נדבר Paperless
ויטלי סירוטה (B.Sc.)
|
28/01/2019
התרחשותה של "אגרנות" כפייתית בארגונים, הינה באגירת טפסים ומסמכים לאורך תהליכי השירות והתפעול. כל מסמך שנוצר בארגון, אם מגיע בדואר/פקס או מודפס פנימית, עובר תהליך ארוך ורבוי משאבים בשמירה, סריקה, ארכוב ורק לעיתים ביעור. בשביל לעצור את זרם האגרנות ולהביא ל- "Paperless" צריך לעשות Re-engineering לתהליך ולמצוא את המקור ולא את הסימפטום. לעצור את יצירת המסמכים הפיזיים בתחילת התהליך, דבר אשר יחסוך רבות לארגון, לעובד וללקוח.
לכתבה המלאה
הנחיות לעובדים בחברה או בעסק לגבי נוהל רישום תקבולים – בהתייחס לחוק צמצום השימוש במזומן
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
28/01/2019
נוהל זה נועד לתת הנחיות והוראות לכל עובד בחברה/בעסק בדבר אופן ומועד רישום התקבולים המתקבלים בעסק, מלקוחות. לרבות, תקבולים מספקים או אחרים. בכל עסקה שסכומה עולה על 11,000 ש"ח, אסור לקבל מזומן (בש"ח או במט"ח) בסכום העולה על 10% משווי העסקה, או על 11,000 ש"ח משווי העסקה, כנמוך ביניהם.
לכתבה המלאה
פיצול הפקדות בין קרן פנסיה ובין קופת גמל – בעד ונגד
יועץ פנסיוני C.L.U איציק בן-ארויה
|
27/01/2019
בעת האחרונה, חוזרת השאלה, האם בפתיחת קופה חדשה לשכיר, יש תועלת בפיצול הפקדה הפנסיונית לקרן פנסיה ולקופת גמל, באופן שבו קרן הפנסיה תקבל את הפקדות תגמולי העובד והמעסיק וקופת הגמל תקבל את ההפקדה לפיצויים בלבד. מדובר בתהייה שעושה "קאמבק" ודובר עליה רבות בעבר, ולאור ההתעוררות המחודשת נקדיש לה את המאמר הבא.
לכתבה המלאה
האם חובה לתת לעובד העתקי מסמכים?
איתן אגמון
|
27/01/2019
השאלה הפשוטה הפכה לסאגה משפטית שנדונה בארבע ערכאות ובשני סבבים. והתוצאה: יש לתת לעובד, לפי דרישתו, העתקים של מסמכים שהחוק דורש מהמעסיק לתת לעובד, אף שכבר נמסרו בעבר (1)
לכתבה המלאה
סירוב עובד לעבוד בחג ובמנוחה השבועית
עו"ד עמוס הלפרין
|
27/01/2019
סעיף 18א(ב) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח-1948 (להלן: "הפקודה") קובע: "הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, החלות על המנוחה השבועית, יחולו - (1) לגבי יהודי - על מועדי ישראל; (2) לגבי מי שאינו יהודי - על מועדי ישראל או על חגי עדתו, הכל לפי המקובל עליו".
לכתבה המלאה
החוק לצמצום השימוש במזומן – עיקרי החוק
עו"ד משה גבע
|
06/01/2019
החוק לצמצום השימוש במזומן יכנס לתוקף ב-1.1.2019, אך יש בו גם הוראות מעבר כאלה ואחרות שנועדו לאפשר תקופת הסתגלות שתקל על היישום. אין ספק כי מדובר בשינוי סדרי עולם של ממש לעולם העסקי, אך דרמטי אף יותר הוא הטלת אחריות מקבילה וזהה על כל אדם וצרכן. על אף שמו של החוק יש בו עוד שני נדבכים חשובים מעבר להגבלות על השימוש במזומן הנוגעים לשימוש בצ'קים ורכישות נדל"ן
לכתבה המלאה
חידושים בפסיקה
עו"ד אסף ברנזון
|
06/01/2019
סביבת עבודה רווית תכנים מיניים מהווה הטרדה אסורה
לכתבה המלאה
ביה"ד הארצי לעבודה: אין לקבוע באופן גורף כי ההסכמים הקיבוציים של הרופאים חלות על תורני החוץ
כתב נטו +
|
17/12/2018
בית הדין הארצי לעבודה קיבל את ערעורה של קופת חולים "כללית" על החלטת בית הדין קמא כי יש לקבל בחלקה את תביעתו של רופא שעבד בשורותיה כתורן חוץ וכי יש להחיל בעניינו את ההסכמים הקיבוציים של הרופאים. נקבע כי בית הדין קמא לא היה צריך להגיע למסקנה כזו, שיש לה השלכה רוחבית, וניתן היה להסתפק בבדיקת זכאותו של הרופא לזכויות הקונקרטיות שנתבעו על ידו מכוח ההסכמים הקיבוציים המגדירים את אותן זכויות.
לכתבה המלאה
התחדשות כפויה או הזדמנות כפולה? שוכרים דירה בפרויקט תמ"א 38 - זה מה שאתם צריכים לדעת
עו"ד ומגשר גילעד ושדי
|
17/12/2018
חוסר נוחות, רעש, לכלוך ועלייה בהוצאות: הגורם החלש בפרויקטי התחדשות עירונית הם שוכרי הדירות בבניין. מה הזכויות שלהם והאם הם יכולים דווקא להרוויח ממהלך זה? מדריך
לכתבה המלאה
עובד שהרים טיל במשקל 620 ק"ג – והפך לנכה, פוצה לאחר מאבק משפטי ב-350 אלף שקל.
עו"ד חיים פרנק
|
17/12/2018
המוסד לביטוח לאומי לא הכיר בתחילה באירוע כתאונת עבודה
לכתבה המלאה
מונופולים בעולם העבודה – היש מקום להסדרה חקיקתית בנושא?
עו"ד עופר יוחננוף
|
04/12/2018
לטעמו של הכותב יש לשים סוף לכוחניות ולדורסנות של ההסתדרות הכללית החדשה
לכתבה המלאה
מחאת הרפתנים
*מתוך הודעה לעיתונות
|
04/12/2018
הם מוחים על שכרם שנשחק – 19 אגורות לליטר (!!)ונגד האוצר שהחתים אותם על הסכם במחטף ותוך הפעלת איומים
לכתבה המלאה
תפקידו של מנהל משאבי אנוש בתהליך הליווי של העובד בפרישה
אורן שדמי
|
04/12/2018
הפתרונות שמנהל משאבי אנוש יכול לתת לעובדיו סובבים בעיקר סביב ההתמודדות שכרוכה בתהליך הפרישה לרבות הבנה של העובד בעובדה כי אורח חייו עומד להשתנות
לכתבה המלאה
האיזון שבין הגבלת חופש העיסוק של העובד להגנה על סוד מסחרי של המעסיק
ג'ולייט אליהו
|
04/12/2018
דרישת מידתיות באשר להקף צו מניעה בתחום סוד מסחרי לכאורה
לכתבה המלאה
תזכורות – פעולות שכדאי לבצע לקראת סיום שנת המס
רו"ח אליק גנדלמן
|
27/11/2018
העברת דירה מחברה לבעל מניות מהותי; מכירת מגרש המיועד לבנית 8 דירות מגורים לפחות; גילוי מרצון - הגשת פנייה אנונימית; בקשה להפסיק להיחשב כחברה משפחתית וחברת בית ; פירוק מרצון של חברה פרטית
לכתבה המלאה
אתם עוסקים ב"אגרנות" כפייתית של מסמכים? אז בואו נדבר Paperless
ויטלי סירוטה (B.Sc.)
|
04/11/2018
התרחשותה של "אגרנות" כפייתית בארגונים, הינה באגירת טפסים ומסמכים לאורך תהליכי השירות והתפעול. כל מסמך שנוצר בארגון, אם מגיע בדואר/פקס או מודפס פנימית, עובר תהליך ארוך ורבוי משאבים בשמירה, סריקה, ארכוב ורק לעיתים ביעור. בשביל לעצור את זרם האגרנות ולהביא ל- "Paperless" צריך לעשות Re-engineering לתהליך ולמצוא את המקור ולא את הסימפטום. לעצור את יצירת המסמכים הפיזיים בתחילת התהליך, דבר אשר יחסוך רבות לארגון, לעובד וללקוח. לעיתים, קיימים מצבים בהם ארגונים נוטים לאגור כל טופס ומסמך, וזאת ללא הצדקה וללא בחינה ובדיקה באם קיים בארגון צורך ממשי בכך.
לכתבה המלאה
הפרשות לקרן השתלמות בשנת המס 2018 לעצמאים, שכירים ובעלי שליטה
רו"ח אליק גנדלמן
|
04/11/2018
לקראת סיומה של שנת המס 2018 אנו מביאים את הנתונים להפרשות לקרן השתלמות לשכירים, עצמאיים ובעלי שליטה
לכתבה המלאה
העובד מתפטר, ומבטל את ההתפטרות - קיימת חובת שימוע לסירוב לביטול
איתן אגמון
|
29/10/2018
בית הדין מרחיב עוד יותר את חובת השימוע (1)
לכתבה המלאה
הנגשת שירותי הארגון ללקוחות עם מוגבלות
נחום פוספלד
|
29/10/2018
שמתם לב לכך שבתאריך 1.11.2018 יתרחש אירוע משמעותי בעולם שירות הלקוחות בישראל! החל מתאריך זה גם רשויות ציבוריות, המספקות שירותים לציבור, מחויבות על פי חוק במתן שירות מונגש ללקוחות עם מוגבלות. ארגונים שאינם רשות ציבורית, המספקים שירותים לציבור - מחויבים בכך כבר מתאריך 1.11.2017.
לכתבה המלאה
חידושי פסיקה
עו"ד אסף ברנזון
|
29/10/2018
עובד שהועסק כקבלן וניסה לשחק במעמדו חויב להחזיר למעסיקו אחרי שבע שנים 250,000 ₪
לכתבה המלאה
היעדרות עובד ביום הבחירות לרשויות המקומיות
עו"ד נטע סלע
|
14/10/2018
בהתאם לסעיף 97ב לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") יום הבחירות הכלליות יהיה יום שבתון בתחומן של הרשויות המקומיות שבהן נערכות הבחירות וכן לגבי עובדים הרשומים בפנקס בוחרים של רשויות מקומיות כאמור, אף אם מקום עבודתם הוא ברשות מקומית שלא חל בה יום שבתון, אך שירותי תחבורה ושאר שירותים ציבוריים (כפי שיפרסם שר הפנים) יפעלו כסדרם.
לכתבה המלאה
פסיקה בעלת פוטנציאל מהפכני: העדפת רצונו של העובד / רפי הולין
רפי הולין
|
10/10/2018
אמנם נכון לעכשיו מדובר רק על בחירה של עובד לגבי הביטוח הפנסיוני שלו, אבל למה להיעצר דווקא כאן?
לכתבה המלאה
העמדת מקום מגורים לעובדים בסמוך לאתרי העבודה פטורה ממס
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
10/10/2018
בית המשפט קבע, כי יש להבחין בין מגורים אשר נבחרו על ידי עובד זר בסביבה ובתנאים הקרובים לליבו, לבין מגורים של עובד זר המוכתבים על ידי המעסיק בהתאם לאינטרסים שלו וצורכי העבודה.
לכתבה המלאה
הפרישה לפנסיה מהיום למחר טראומטית
ארן שדמי
|
10/10/2018
בואו נדבר על פרישה מדורגת.
לכתבה המלאה
המעסיק מחויב לנהוג בתום לב בפיטורי עובד, גם כשמדובר בסיום תקופת ניסיון
ענבל פאיגנבוים
|
10/10/2018
ההזמנה לשימוע צריכה להיות מפורשת וצריך להבהיר לעובד כי הוא רשאי להציג את טענותיו
לכתבה המלאה
תיקון 21 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים - שחרור כספי פיצויים לעובד ואפשרות החזרת פיצויים למעסיק
נדב טסלר
|
10/10/2018
סיימתם לעבוד וחלפו כבר 4 חודשים ממועד סיום העבודה, לא תידרשו עוד להציג אישור שחרור פיצויים לצורך משיכת הכספים מהקופה.
לכתבה המלאה
מחקר קובע: עליית מחירי החלב ב-4% אמורה להוסיף למחיר הקוטג' 4 אגורות בלבד, ולמחיר המילקי אגורה וחצי.
עודד שהם
|
07/10/2018
ספין מוצרי החלב נחשף: רשתות השיווק והמחלבות גורפות לכיסן כ-67% מההכנסות מהמוצרים המפוקחים, ולמעלה מ-90% מההכנסות במוצרי החלב שאינם בפיקוח
לכתבה המלאה
ערים חכמות – זה לא רק טכנולוגיה
רועי פולניקוויאט
|
06/09/2018
עיר חכמה בעירייה היא עיר שמחויבת לתהליכים חכמים היוצרים קפיצת מדרגה בכל השירותים מול התושב, כאשר התושב צריך להיות במרכז וחווית השירות שלו צריכה להיות היעד המרכזי בתכנית.
לכתבה המלאה
הנדון: חופש הבחירה לעובד - האם גם כאשר הוא מעדיף חסכון הוני על פני ביטוח נכות מכוח צו הרחבה?
עו"ד קרן שליט
|
06/09/2018
למעסיק אין זכות התערבות בבחירת העובד באשר לזכויות הסוציאליות שלו
לכתבה המלאה
מעסיק גיבה מנהל שדחף עובדת ונדרש לשלם פיצוי בגין עגמת נפש
עו"ד ענבל פאיגנבוים
|
06/09/2018
בית המשפט העדיף את גרסת העובדת באשר לאירועים ופסק לטובתה 13 אלף ₪ עבור עבודה של חודשיים וחצי
לכתבה המלאה
ביה"ד הארצי: עובד שאינו מתייצב במקום העבודה, אינו זכאי לשכר
איתן אגמון
|
06/09/2018
רב יישוב סירב להגיע למשרדי המועצה – נפגע בשכרו
לכתבה המלאה
"פספס" טיסה, נשאר בדיוטי פרי ולקה בלבו- האם תאונת עבודה?
איתן אגמון
|
05/08/2018
עד כמה יכולה תביעה לתאונת עבודה להיות הזויה...
לכתבה המלאה
שיקולים שעל המעסיק לשקול לפני הארכת העסקתו של עובד שהגיע לגיל פרישה
ענבל פאיגנבוים
|
05/08/2018
העובד רצה להמשיך ולעבוד בשל קשיים כלכליים. בית הדין קבע שזה לא נימוק המצדיק הארכת שנות עבודה ופיטוריו אינם בגדר אפלייה של גילנות
לכתבה המלאה
מנהל מוסך נחשב תפקיד של "משרת אמון"
ג'ולייט אליהו
|
05/08/2018
העובד הוחרג מחוק שעות עבודה ומנוחה בשל מעמדו ואופי תפקידו
לכתבה המלאה
התפטרות לרגל מצב בריאות - הבהרת הדרישות שבחוק
איתן אגמון
|
05/08/2018
האם עובד הוא "בתפקיד הנהלה או אמון אישי"? נבחן את סמכויותיו
לכתבה המלאה
תביעות נזיקין אישיות – פתרון אפשרי לשביתות פראיות ולהפרות צווים שיפוטיים
עו"ד עופר יוחננוף
|
03/07/2018
המלצה: לפגוע באינטרסים הכלכליים של העובדים
לכתבה המלאה
בטרם פיטורי עובד ותיק קיימת חובת השתדלות למציאת תפקיד חלופי לעובד
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
03/07/2018
העובד היה מופתע מפיטוריו ולא הציע תפקיד חלופי
לכתבה המלאה
התקבל בחלקו ערעורה של שותפות לגידול וממכר ירקות – זכאית לקבל נקודות זיכוי עבור עובדים זרים שהעסיקה
עו"ד שלי גולדמן
|
03/07/2018
עוד דיון על העסקת מסתננים וההיטל בשל כך
לכתבה המלאה
פקח חניה שהותקף ולקה בסכיזופרניה - הוכר כנפגע עבודה
מתוך הודעה לעיתונות
|
03/07/2018
פקחי חניה עוברים עימותים לא קלים במהלך עבודתם – ולא פעם הם גם מותקפים פיזית
לכתבה המלאה
האם עובד בשכר שעתי זכאי לקבל מקדמה מידי חודש?
איתן אגמון
|
02/07/2018
האם הסעיף הישן בחוק הגנת השכר עדיין תקף?
לכתבה המלאה
ביה"ד הארצי עיקר מתוכן את הוראת החוק בדבר הפסקה של 8 שעות בין ימי עבודה
איתן אגמון
|
30/05/2018
הכותב סבור כי המחוקק צריך להתייחס להפרת סעיף 21 לחוק שעות עבודה ומנוחה בשל העדר סנקציה כנגד הפרה
לכתבה המלאה
תכנון מס בגין כספי פיצויים ומענקי פרישה
פרופסור זיו רייך
|
30/05/2018
במאמר זה נעסוק בתשלום מס על כספים המצויים בחסכונות הפנסיונים שלנו המורכבים מכספי הפיצויים וכספי הפנסיה שלנו.
לכתבה המלאה
התובע טס לחו"ל חרף מצבו הבריאותי והמשפחתי
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
30/05/2018
בונוסים שהובטחו לעובד בתמורה על ידי מנהל שפוטר ישולמו לו חרף שינויים בבעלי התפקידים הבכירים בחברה
לכתבה המלאה
עסקים משפחתיים - מחוכמתם של מייסדים
אלי כהן
|
30/05/2018
יתרונות וחסרונות בעבודה ובניהול עסק משפחתי בדור ההמשך
לכתבה המלאה
בעלי הכנסה מעבודה בחו"ל
חשבפדיה
|
14/05/2018
בעלי הכנסה מעבודה בחו"ל
לכתבה המלאה
חווית השינוי - כך תנהלו נכון הטמעת תהליכים בארגון
רחלי בלאושטיין
|
16/04/2018
הטמעת תהליך חדש בארגון עיקרה בצורך קיומי המתמיד – להתייעל. הארגון כמכונת הנעה כגוף אחד ישאף לצמצם עלויות ולייעל את עבודת המשאבים הקיימים. לרוב, נראה תהליכי הטמעה חדשים שכותרתם העסקית מניעת עיכובים וקיום העבודה השוטפת ביעילות מקסימלית ובד בבד לספק תפוקה איכותית ומשמעותית יותר.
לכתבה המלאה
הרהורים ותהיות בנושא זקיפת שווי שימוש ברכב בעקבות פסק דין בזק ישיר הדפסות בע"מ
יועץ מס שמואל (סמי) מזון
|
16/04/2018
תשלום מס אמת - סיסמה תיאורטית או כוונה לא מעשית?
לכתבה המלאה
הוכרה אי כשירות לעובדת ותיקה שפיתחה אלרגיה
עו"ד מורן טימן גוגל
|
16/04/2018
דיילת מכירות שהתפטרה מחמת מצב בריאותי זכאית לפיצויי פיטורים בסך 56,546 ש"ח
לכתבה המלאה
הוצאת תלוש שכר משיקולי מס, אינה מעידה בהכרח על קיומם של יחסי עובד מעסיק
עו"ד עמוס הלפרין
|
16/04/2018
העובדה שמבחינה מיסויית ,על מנת לפעול באופן חוקי, נכפה על הצדדים "לבחור" במנגנון פורמלי זה או אחר, והעובדה כי לעתים, בהעדר תיק במס הכנסה , מע"מ ובטוח לאומי לנותן השירות/עובד, אין מנוס מתשלום "משכורת" דווקא, אינה משמיעה בהכרח כי מערכת היחסים היא מערכת יחסים של עובד ומעביד
לכתבה המלאה
מיסוי מתנות לחגים
רו"ח ועו"ד אריאל דרייפוס
|
11/04/2018
לאור פניות רבות שהגיעו למערכת, אנו מביאים לפניכם את הוראות רשות המסים ועמדותיה בכל הנוגע למתנות שמקבלים עובדים, ספקים ונותני שירותים ממעבידיהם או מלקוחותיהם
לכתבה המלאה
הלכה חדשה של בית הדין הארצי - תשר למלצר בין אם עבר דרך הקופה ובין אם לאו ייחשב כשכר עבודה
עו"ד ראובן בבז'נוב
|
01/04/2018
המדובר בשני ערעורים שאוחדו לתיק אחד מכיוון שהם מעוררים שאלות זהות לעניין טיב התשר, תשלום גמלאות מכוח חוק הביטוח הלאומי ולעניין זכויות סוציאליות מכח דיני העבודה.
לכתבה המלאה
ביהמ"ש: לא ניתן להפריז בחשיבות עריכת הסדר ביטוח פנסיוני לעובד
עו"ד ראובן בבז'נוב
|
26/03/2018
בהיעדר הוראה ספציפית לעניין מועד תחילת הפקדה לגמל בהסכם קיבוצי או צו הרחבה, חובת ההפקדה תחול מהיום הראשון לעבודה
לכתבה המלאה
אבטלה בגיל פרישה
עו"ד ורו"ח חיה אביסרור שמעוני
|
26/03/2018
פרישה בגיל פרישה כדין התפטרות ולא כפיטורין לעניין זכאות לדמי אבטלה
לכתבה המלאה
הנדון: מענה למסרונים ושיחות טלפון לאחר שעות העבודה
עו"ד דוד משה
|
26/03/2018
הרינו להביא לידיעתכם פסק דין שניתן ביום 13.1.2018 בבית הדין האזורי לעבודה בתיק סעש (ת"א) 46323-09-14 שירן מלמדובסקי נ' קריגר נדל"ן טי.אל.וי בע"מ ואח' (להלן: "עניין מלמדובסקי"), ובו נדונה, בין היתר, שאלת זכאות התובעת לגמול שעות נוספות בגין מענה למסרונים או שיחות שהתקבלו בטלפון הנייד שלה ממעסיקתה לאחר שעות העבודה המקובלות.
לכתבה המלאה
"מיתת הנשיקה" של עולם ההסכמים הקיבוציים הענפיים בתעשייה
עו"ד עופר יוחחנוף
|
26/03/2018
ההסכמים הענפיים לא עודכנו זה ארבעים שנה ואיבדו את הרלוונטיות שלהם
לכתבה המלאה
צו הרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה במשק
עו"ד מיטל דולב בלט
|
22/03/2018
צו הרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה במשק
לכתבה המלאה
נדחתה תביעה אישית נגד דירקטורית
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
25/02/2018
מעסיק מחויב בקבלת היתר לפיטורי עובדת בהריון גם אם לא ידע על ההיריון בעת הפיטורים
לכתבה המלאה
המעסיקה התחייבה כי חוזה ההעסקה יעמוד בתוקפו 3 חודשים. האם זכותה של המעסיקה לפטר את העובדת קודם לכן?
עו"ד מעיין קישלס
|
25/02/2018
בפועל העובדת פוטרה אחרי שבועיים בלבד
לכתבה המלאה
הזכות לתעסוקה לאחר גיל פרישה
עו"ד ראובן בבז'נוב
|
25/02/2018
עובד שהגיע לגיל פרישת חובה ופוטר ולא ביקש ממעסיקו להמשיך לעבוד לאחר גיל פרישה, לא תקום למעסיק חובה להשיבו לעבודה
לכתבה המלאה
עובדות ביטוח לאומי שחוו אפליה על רקע מין במהלך עבודתן קיבלו פיצוי כספי
עו"ד מיכל פסטרנק
|
25/02/2018
נקבע כי ציוות עובדים חוקרי הונאה במוסד לביטוח לאומי שלא בזוגות מעורבים, מטעמי מצפון או אמונה, הינו גיבוי לאפליה פסולה האסורה על פי דין
לכתבה המלאה
מתגייסים למען הקשישים? האומנם?
עו"ד עופר יוחננוף
|
28/01/2018
המעסיקים מוכנים להגדיל את ההפרשות לביטוח הלאומי לטובת הגדלת קצבאות הקשישים. לכותב יש ביקורת על כך
לכתבה המלאה
חישוב מסלול מחדש - לגבי השכרת ומכירת דירות מגורים
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
28/01/2018
עדיין ניתן לטעון כי השכרת דירות אינן במישור עיסקי * הקריטריונים לקביעת הפעילות העיסקית שתמוסה כהכנסה מעסק במס שולי
לכתבה המלאה
ימי הודעה מוקדמת - ימי לוח או ימי עבודה בפועל?
איתן אגמון
|
28/01/2018
יש להבחין בין עובד בשכר ועובד במשכורת
לכתבה המלאה
בית הדין הארצי קבע: הרווחים בקופה שייכים למעסיק
עו"ד שירן אוחיון
|
28/01/2018
כשם שעל המעסיק להשלים את כספי הצבירה לגובה פיצויי פיטורים כך יהיה זכאי לכספים במקרה של רווח מההפרשות שהשביחו את עצמן
לכתבה המלאה
ארגוני מעסיקים במבחן הזמן - האם יש הצדקה לקיומם?
עו"ד עופר יוחננוף
|
01/01/2018
גם הדינוזאורים נכחדו...
לכתבה המלאה
שוק התעסוקה במקום שוק הבשר
עו"ד יהודית קנולר
|
01/01/2018
עמותה ששמה לעצמה יעוד להכשיר נשים משוקמות מזנות בעבודה גאה בסטודנטית הראשונה למשפטים
לכתבה המלאה
העידן החדש של התעסוקה
עו"ד יהודית קנולר
|
27/12/2017
חברת דלויט העולמית ערכה סקר מפת תעסוקה לשנת 2017 בקרב 10,400 עסקים ומנהלי משאבי אנוש מובילים ב-140 מדינות ברחבי עולם
לכתבה המלאה
הדרך אל החלום: אמנות מכירת הסטארט-אפ
יורם חטב
|
27/12/2017
פיתוח ואימון ארגוני, פיתוח מנהלים וצוותים, תקשורת בינאישית למטרות השפעה
לכתבה המלאה
ביה"ד לעבודה הכריע: מדובר במחלת מקצוע
עו"ד ניר אבישר
|
22/11/2017
צבעי שלקה במחלת ריאות לא הוכר כנכה עבודה בביטוח לאומי בטענה שמחלתו נובעת מעישון כבד
לכתבה המלאה
בית הדין הביע מורת רוח על פגיעה בזכויות עובד
עו"ד תומר שילוני
|
21/11/2017
נשלל תוקפו של כתב ויתור וסילוק אשר שלל זכויות מגן מעובד שחתם עליו
לכתבה המלאה
נדחתה תביעת מבוטחת לקבל מהמל"ל קצבת זקנה רטרואקטיבית חרף כך שלא קיבלה מכתב יידוע
לורי ארבל
|
21/11/2017
אין חיוב להודיע על זכאות לקצבה ואין פיצוי לזכאי מעבר לשנה
לכתבה המלאה
פיצוי בגובה 18,000 ש"ח לעובד שהוכיח שהוחלט לפטרו טרם זומן לשימוע
עו"ד מורן טימן גוגול
|
21/11/2017
התבקש לערוך חפיפה לעובד חדש תוך הבטחה כי אינו מועמד לפיטורים
לכתבה המלאה
"מלצרות זו לא אופציה לגברים"?
עו"ד תומר שילוני
|
24/10/2017
מועמד לעבודה שנדחה בקבלה לעבודה מחמת מינו זכה בפיצוי סמלי בלבד עקב חוסר תום לב מצדו
לכתבה המלאה
היעדרות עובד מהעבודה סביב לידת ילדו
איתן אגמון
|
24/10/2017
כשבת זוגו של העובד יולדת, זכאי העובד להיעדר מעבודתו סביב הלידה. שני חוקים מקנים זכויות לעובד – בד בבד, וכך גם רוב צווי ההרחבה הענפיים
לכתבה המלאה
יצוגית נגד חברת שמירה בעילת אי-הפקדת דמי גמולים בקרן פנסיה
לורי ארבל
|
24/10/2017
בית הדין האזורי לעבודה קיבל בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד חברת השמירה "נוף ים בטחון" בעילת אי-הפקדת דמי גמולים בקרן הפנסיה. עם זאת, נקבע כי אין לשלול את האפשרות כי בהמשך ההתדיינות, בשלב הדיון בתובענה הייצוגית לגופה, יעלה בידי ההסתדרות והחברה להוכיח כי פעולות האכיפה הקיבוצית, לרבות פעולות נוספות שיינקטו במהלך החודשים הקרובים, ייצרו ביחד "חלופה אמיתית ואפקטיבית" לתובענה הייצוגית. במקרה שכזה, יתכן שיהיה מקום להורות על ביטול האישור שניתן לניהול התובענה כייצוגית
לכתבה המלאה
החובה לתת הודעה לעובד על תנאי העסקתו כאשר נמסר לעובד הסכם עבודה בכתב
עו"ד דנה להב
|
22/10/2017
אם כל הפרטים המחויבים להיות בהודעה מופיעים בהסכם די במסמך אחד
לכתבה המלאה
כיצד לאתר ולמנוע פעילות חריגה במקומות עבודה מעורבים
שלומי אדר
|
01/10/2017
בעקבות הפיגוע האחרון בהר אדר ובהיעדר הגדרה קלאסית לפרופיל מחבל מדינת ישראל צריכה לייעל את מנגנוני האבטחה ומסננות הביטחון. המדינה הינה המעסיק השני בגודלו עבור האוכלוסייה הפלסטינית בארץ. זהו מצב רגיש שבו מעל 150 אלף עובדים פלסטינים מגיעים כל בוקר לעבודה מהשטחים לישראל. מציאות זו וחוסר הוודאות מחייבים התמודדות חדשה כדי להמשיך ולשמור על סטטוס קוו שבו אף אחד מהצדדים לא חוצה קווים אדומים. בהעדר מדיניות ברורה, באחריותו של כל מעסיק למנוע תרחישים של אלימות ומתח בכדי להמשיך את הפעילות השוטפת ולמנוע פעילות של מפגע בודד
לכתבה המלאה
קיזוז הפסדים עתידיים מרווחים נוכחיים
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
27/09/2017
לראשונה הכיר בית המשפט העליון בקיזוז הפסדים לאחור
לכתבה המלאה
תקנות דמי טיפול - האם עבר זמנן?
עו"ד עופר יוחננוף
|
18/09/2017
לא ייתכן שדמי הטיפול יהיו רק פונקציה של הטיפול בתחום יחסי העבודה. אין דינו של ארגון מעסיקים בחלוף 40 שנה מיום התקנת התקנות כארגון מעסיקים בשנת 2017
לכתבה המלאה
היחס שבין עריכת שימוע לבין פיטורי צמצום
עו"ד דנה להב
|
18/09/2017
זכות השימוע הורחב גם למגזר הפרטי
לכתבה המלאה
העדרות עובד מהעבודה סביב לידת ילדו
איתן אגמון
|
18/09/2017
כשבת זוגו של העובד- יולדת, זכאי העובד להיעדר מעבודתו סביב הלידה. שני חוקים מקנים זכויות לעובד- במקביל, וכך גם רוב צווי ההרחבה הענפיים.
לכתבה המלאה
תהייה על תקנות חדשות לחוק הגנת השכר
איתן אגמון
|
28/08/2017
תלוש שכר באינטרנט- תקנות חדשות- האם "חידוש טכנולוגי" או "ביורוקרטיה מיותרת"?
לכתבה המלאה
המורה השליטה סדר והפכה לצרודה כרונית
משרד עו"ד דוד פייל ושות'
|
28/08/2017
דרשה להכיר בצרידותה כמחלת מקצוע – אך נדחתה על ידי מוסד לביטוח הלאומי. בית המשפט הפך את ההחלטה
לכתבה המלאה
אין צורך בקיום שימוע כאשר עובד הודה בגניבה
עו"ד תומר שילוני
|
28/08/2017
שינוי בשיטת חישוב פדיון חופשה שנתית לעובד בתום העסקתו
לכתבה המלאה
פרשנות מקלה לקיזוז הפסדים, עסקה מלאכותית ומיסוי שכר דירה
עו"ד ורו"ח רמי אריה ועו"ד חנן כהן
|
24/07/2017
עקרונות פרשנות מיסוי מקלה - פס"ד ידין סגל
לכתבה המלאה
תביעת מורה שהועברה ללמד בבית ספר מחוץ לעיר מגוריה נדחתה תוך התבססות על נוהל המופעל במגזר הערבי
עו"ד מורן טימן גוגול
|
24/07/2017
העובדת, הינה מורה בבית ספר יסודי ועובדת משרד החינוך הועברה ללמד מבית ספר שבעיר מגוריה, טייבה, לבית הספר בעיר רמלה. במסגרת התביעה טענה העובדת, כי על פי נוהלי משרד החינוך והניקוד המגיע לה הייתה זכאית להמשיך ולעבוד בבית הספר שבעיר מגוריה, ולא היה מקום להעבירה. מנגד טען המעסיק, כי שיבוצה של העובדת נעשה בהתאם לנוהל קבוע ואחיד: "נוהל העברות, שיבוצים והשלמות" במגזר הערבי בהתאם לוותק ולפרמטרים נוספים. בית הדין פסק, כי לאחר בחינת כל הטענות והראיות שבתיק, לא מצא שנפל פגם כלשהו בתהליך שיבוץ העובדת, ועל כן דין תביעתה להידחות.
לכתבה המלאה
IRA - ציבור החוסכים בישראל עדיין לא שם
עו"ד ירון שמיר
|
24/07/2017
לאחרונה אושרו תקנות חדשות המעבירות את האחריות על המוצרים הפנסיוניים מהמדינה והמעסיק לעובד
לכתבה המלאה
התעמרות כנגד עובדת הובילה לפיצוי כספי בגין עוגמת נפש
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
24/07/2017
המחלוקת בין הצדדים הייתה בין היתר בשאלה האם סבלה העובדת מהתעמרות מצד המעסיקה כלפיה
לכתבה המלאה
מעמדם של קברניטי אל על שאמנה בין-לאומית אוסרת על המשך עבודתם בהטסה מעל גיל 65 – שנתיים לפני גיל הפרישה שלהם
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
03/07/2017
בית הדין הארצי לעבודה קיבל בחלקו ערעור שהגישו טייסי חברת 'אל על' שגילם עולה על 65 על החלטת בית הדין האזורי לעבודה כי החברה תוכל לשנות את שכרם ולשבצם בתפקידי קרקע בלבד. נפסק כי אין החברה חבה בתשלום שכר של קברניטים למי שאין באפשרותם לעבוד ככאלה אולם עליה לעשות כל מאמץ כדי לשבץ את הטייסים בתפקידים ההולמים את כישוריהם
לכתבה המלאה
ביטוח אובדן כושר בפוליסת מנהלים או בקרן פנסיה – מה עדיף?
עו"ד ארתור בליאר
|
02/07/2017
רכישת ביטוח מקרן הפנסיה עשויה להקנות כיסוי ביטוחי חלקי בלבד כאשר ההכנסה פוחתת בשל פגיעה ספציפית ביכולות העיסוק
לכתבה המלאה
זכות השימוע בסיום חוזה לתקופה קצובה
עו"ד דנה להב
|
02/07/2017
החובה לערוך שימוע לעובד בטרם פיטוריו נולדה במגזר הציבורי ובגופים דו מהותיים, שם נקבעו הוראות ביצוע ברורות בהודעת נציבות שירות המדינה. חובה זהה לזו לא הייתה קיימת במגזר הפרטי, שכן חוקי העבודה אינם מעגנים את זכותו של עובד לשימוע בטרם פיטוריו. יחד עם זאת, בהלכות שנקבעו על ידי בית הדין הארצי ובשורה של פסקי דין של בתי הדין האזוריים לעבודה, הורחבה זכות השימוע, כך שכיום היא חלה גם במגזר הפרטי.
לכתבה המלאה
דין משבר אמון בין מנכ"ל ליו"ר דירקטוריון
עו"ד ראובן בבזנוב
|
02/07/2017
שלילת פיצויי פיטורים ותמורת הודעה מוקדמת מעובד בתפקיד בכיר עקב הפרת חובת הנאמנות כלפי המעסיקה
לכתבה המלאה
הקריטריונים לקביעת שכר גלובלי כדין
עו"ד מורן טימן גוגול
|
05/06/2017
גמול שעות נוספות גלובלי לא בהכרח מהווה רכיב פיקטיבי
לכתבה המלאה
חישוב יתרת החופשה לעובד שסיים את עבודתו
איתן אגמון
|
05/06/2017
ביה"ד הארצי מבהיר סוגיה שהיתה לא ברורה עד עתה- איך מחושב פדיון החופשה
לכתבה המלאה
אין די בהעמדת אמצעי ייצור כדי לעגן יחסי עבודה
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
05/06/2017
נדחתה תביעת יועץ טכנולוגי באגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל להכיר בקיומם של יחסי עובד – מעסיק כי היה גם בעלים של חברה שסיפקה שירותים גם לאחרים והוא לא גויס כשוטר
לכתבה המלאה
מס ריבוי דירות - עמדה
ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) | אלי דורון, עו"ד
|
04/06/2017
בימים אלה מתקיימים דיונים בבג"ץ אודות תוקפו של חוק "מיסוי ריבוי דירות" הידוע בכינויו הציבורי מס דירה שלישית. מס זה הינו מס שמוטל על יחיד/תא משפחתי, שבבעלותו 3 דירות או יותר ושסך חלקי הבעלות בהן יחד הינו 249% ומעלה. המס מוטל על כל הדירות שבבעלות החייב במס למעט שתי דירות, לפי בחירתו.
לכתבה המלאה
שעות נוספות גלובליות - הסדר שעדיין תקף
איתן אגמון
|
25/04/2017
בית הדין הארצי שב ואישר את הסדר תוספת השעות הנוספות הגלובליות - וחזר על התנאים לאישור
לכתבה המלאה
בית הדין הארצי לעבודה הגביל את השימוש בשעון הנוכחות הביומטרי
עו"ד עופר יוחננוף
|
25/04/2017
"העתיד עוד לא כאן" - הרהורים על פסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה
לכתבה המלאה
355 אלף ש"ח פיצוי לעובדת שפוטרה על רקע גילה
עו"ד יוסף עזרא
|
25/04/2017
העובדת הוחלפה על ידי עובדת צעירה ולאחרונה פנתה להוצאת צו כינוס למעסיקה בשל חובו
לכתבה המלאה
סינרגיה ארגונית בדרך לצמיחה עסקית
ד"ר רמי בן-ישי
|
25/04/2017
צמיחה ושיפור ביצועים בעסקים קטנים ובינוניים יכולים להיווצר באמצעות חיבורים איכותיים המובילים להגדלת התפוקה
לכתבה המלאה
מכתב פתוח וזועם אל מקבלי ההחלטות
שמואל (סמי) מזון
|
28/03/2017
"אינך יכול לעזור למקבל השכר על-ידי שבירת משלם השכר" (אברהם לינקולן)
לכתבה המלאה
גיל פרישה צריך להיות שיקול חיובי בעת החלטה על פיטורים
עו"ד דנה להב
|
28/03/2017
בת שבע שמחי (להלן: "העובדת") עבדה במעבדה הכימית במוצרי מעברות בע"מ (להלן: "המעסיקה") קרוב ל-18 שנים, והייתה בת 63.5 לערך במועד פיטוריה. משנת 2012 הוגדר תפקידה כ"אחראית תיקוף שיטות", כאשר חלק ניכר מעבודתה עסק בתיקוף שיטות והיתר בעבודות מעבדה רגילות.
לכתבה המלאה
גיל פרישה צריך להיות שיקול חיובי בעת החלטה על פיטורים
עו"ד דנה להב
|
28/03/2017
בת שבע שמחי (להלן: "העובדת") עבדה במעבדה הכימית במוצרי מעברות בע"מ (להלן: "המעסיקה") קרוב ל-18 שנים, והייתה בת 63.5 לערך במועד פיטוריה. משנת 2012 הוגדר תפקידה כ"אחראית תיקוף שיטות", כאשר חלק ניכר מעבודתה עסק בתיקוף שיטות והיתר בעבודות מעבדה רגילות
לכתבה המלאה
ניסתה "לרקוד על שתי חתונות"
עו"ד דנה להב
|
28/03/2017
הגשת אישורי מחלה פיקטיביים לצורך קבלת דמי מחלה מהווה התנהלות בעייתית המצדיקה פיטורים
לכתבה המלאה
ליל הסדר עלול לפרק משפחות - ומהווה טריגר שכיח ביותר לפרוץ סכסוכים בין אחים
עו"ד מיקי שיפמן
|
28/03/2017
לכלוכים על הגיסה מאחורי גבה, התרעמות סביב פלישת אחד מהאחים לנחלת ההורים, והצוואה המפלה שנחשפה – כל אלה היוו סיבות לסכסוכים משפחתיים קשים שפרצו בליל הסדר, הגיעו לפתחו של בית המשפט
לכתבה המלאה
גבולות חופש העיסוק והתחרות
עו"ד ראובן בבדזנוב
|
06/03/2017
עובדת חויבה לשלם פיצוי על סך 100,000 ש"ח למעסיק בשל הפרת חובת תום הלב וחובת הנאמנות כלפיה כיוון שבתקופת העסקתה פעלה להקמת עסק מתחרה
לכתבה המלאה
זכות פיצויים לעובד בחל"ת שלא בהסכמתו
עו"ד דנה פרייס
|
06/03/2017
הוצאת עובד לחופשה ללא תשלום ללא הסכמתו למשך 9 שנים זיכתה אותו בפיצוי עבור תקופת "אי עבודה" ופיצוי ללא הוכחת נזק
לכתבה המלאה
חובת פנסיה לעצמאים – האם יש בה בשורה?
לביא שומרוני
|
06/03/2017
אוכלוסיית העצמאים מהווה את עיקר הנושאים בנטל תשלומי מס ההכנסה והביטוח הלאומי. אולם, ההחזר שיקבל עצמאי בעת סגירת עסק, יהיה זעום לעומת סך התשלומים שלו לאורך השנים
לכתבה המלאה
המדינה תפצה עובדת קבלן במשרד התחבורה בשל התנכלות והתעמרות
באדיבות "דינים ועוד"
|
06/03/2017
בית הדין האזורי לעבודה קיבל את תביעתה של עובדת קבלן ותיקה ששימשה בתפקיד בכיר במשרד התחבורה, וחייב את המדינה לפצותה בכ-86 אלף ₪ בגין התנכלות והתעמרות מהן סבלה על רקע היותה אישה ונטייתה המינית שהסתיימו בפיטוריה. נקבע, כי למרות תפקידה הבכיר ניסה מנהל האגף להפוך את התובעת ממנהלת למזכירה וכאשר סירבה "סימן" אותה ופגע בה ואף התבטא כלפיה באופן משפיל על רקע קשר זוגי שניהלה עם עובדת נוספת באגף
לכתבה המלאה
מציאות משפטית חדשה
עו"ד דנה להב
|
06/02/2017
משחקי הכס – יחסי הכוחות בין ה"בתים" - בית הדין ובית המחוקקים, והמאבק על הכוח להתרת פיטורי עובדת לאחר לידה
לכתבה המלאה
המס על בעלי שלוש דירות (ומעלה) – כל מה שרצית לדעת ולא ידעת איך לשאול
יועץ מס שמואל (סמי) מזון
|
06/02/2017
"הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות" - מיסוי על מיסוי על אפיק חיסכון ופנסיה
לכתבה המלאה
שעות נוספות, והפרשות לפנסיה וקרן השתלמות, בענף ההובלה לאור פס"ד עע 19460-04-11 (1)
איתן אגמון
|
06/02/2017
האם מותר, בענף ההובלה, לשלם לעובד (נהג המשאית) "פרמיה" או "עמלת מחזור" וכו', במקום לשלם עבור שעות נוספות?
לכתבה המלאה
החמרות על "חברות ארנק"
רמי אריה , עו"ד רו"ח
|
06/02/2017
משנת 2017 מיסוי כפול על "חברות ארנק"
לכתבה המלאה
שעות נוספות, והפרשות לפנסיה וקרן השתלמות, בענף ההובלה
איתן אגמון
|
08/01/2017
האם מותר, בענף ההובלה, לשלם לעובד (נהג המשאית) "פרמיה", או "עמלת מחזור" וכו', במקום לשלם עבור שעות נוספות?
לכתבה המלאה
ביה"ד לעבודה פסק לא כל אמירה בוטה עולה כדי הטרדה מינית במקום העבודה
עו"ד רמי אלרוב
|
08/01/2017
בית הדין דחה גם את טענת ההתנכלות או כי יעצו לה להבליג על התלונה.
לכתבה המלאה
תקן בינלאומי חדש: מערכת ניהול למניעת שוחד – ISO 37001
עו"ד ארז סלונים
|
08/01/2017
חברות וארגונים מסוגים שונים, חשופים לסיכונים מסוגים שונים: פיננסיים, משפטיים, מוניטין ועוד, כתוצאה מיישום חלקי ו/או הפרה של דרישות רגולטוריות, הקשורות במניעת שחיתות, מתן / קבלת שוחד, הונאות ועוד. לאחרונה, פורסם תקן בינלאומי חדש, ISO 37001, הכולל מערכת ניהול ובקרה למניעת שוחד, שעשויה לסייע בידי ארגונים לשפר את יישום הבקרות בנושא חשוב זה ולצמצם את הסיכונים הקשורים בעבירת השוחד ונגזרותיה.
לכתבה המלאה
בית הדין פסק פיצויי פיטורין לעובד שפוטר לאחר שהתבטא בצורה בלתי ראויה כלפי מעסיקו
עו"ד ראובן בבדזנוב
|
08/01/2017
במקרה דנן, נקבע כי מאחר ומדובר בהתנהגות לא הולמת שניתן להגדירה כ"חד פעמית" אזי אין הצדקה לפגיעה בפיצויי הפיטורים. עצם הפיטורים הם בבחינת "עונש".
לכתבה המלאה
נקודת איזון דיווידנד – משכורת לבעלי שליטה בשנת המס 2016
דרור דרעי
|
01/01/2017
שאלת תמהיל ואופן משיכת הרווחים מחברה בע"מ חוזרת ונשאלת מדי שנה על ידי רואי חשבון ובעלי שליטה רבים, לאור השינויים בשיעורי המס, תקרות ההפרשה ועוד
לכתבה המלאה
חובת השימוע בצווי הרחבה
איתן אגמון
|
06/12/2016
מה הדין כשצו הרחבה פוטר, לכאורה, את המעסיק מחובת שימוע בפיטורי עובד חדש
לכתבה המלאה
מעמדם של קברניטי אל על שאמנה בין-לאומית אוסרת על המשך עבודתם בהטסה מעל גיל 65 – שנתיים לפני גיל הפרישה שלהם
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
06/12/2016
בית הדין הארצי לעבודה קיבל בחלקו ערעור שהגישו טייסי חברת 'אל על' שגילם עולה על 65 על החלטת בית הדין האזורי לעבודה כי החברה תוכל לשנות את שכרם ולשבצם בתפקידי קרקע בלבד. נפסק כי אין החברה חבה בתשלום שכר של קברניטים למי שאין באפשרותם לעבוד ככאלה אולם עליה לעשות כל מאמץ כדי לשבץ את הטייסים בתפקידים ההולמים את כישוריהם
לכתבה המלאה
נדחתה תביעתם של גמלאי התעשייה הצבאית לישראל –אינם זכאים למענק כספי למרות שעבדו יותר מ-35 שנים
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
06/12/2016
בית הדין הארצי לעבודה הותיר על כנו את פסק דינו של בית הדין קמא שקבע כי גמלאי התעשייה הצבאית לישראל אינם זכאים למענק כספי בגין תשלומי פנסיה שהפרישו לתקופה שעולה על 35 שנה. נפסק כי הגמלאים לא עמדו בדרישת תקנון קרן הפנסיה, באשר היקף התשלומים שהפרישו לאורך השנים קטן מזה שמזכה במענק.
לכתבה המלאה
למעסיק קיימת זכות לתשאל עובדים כשקיים חשד לגניבה
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
06/12/2016
המחלוקת במקרה זה היתה בשאלה האם התשאול והתנהלות הקב"טים באירוע, פגעו בשם הטוב ובכבוד העובדת וגרמו לה לעוגמת נפש המזכים את העובדת בפיצוי כספי.
לכתבה המלאה
השכרת צימר למטרת מגורים לתקופה ממושכת למשפחה שאיבדה את ביתה בגל השריפות האחרון
רו"ח שלמה הררי
|
05/12/2016
השכרת צימר למטרת מגורים לתקופה ממושכת למשפחה שאיבדה את ביתה בגל השריפות האחרון
לכתבה המלאה
"האבולוציה הבאה בעולם התארגנויות העובדים" - ארגון עובדים עצמאי
עו"ד עופר יוחננוף
|
01/11/2016
האם התארגנות עובדים חייבת להיעשות רק על ידי מתווכים? עד לאחרונה הייתה התשובה של בתי הדין לעבודה חיובית, בעיקר נוכח העובדה שארגוני עובדים עצמאיים פנימיים קמו כריאקציה להתארגנות של ארגוני עובדים ותיקים, אבל לאחרונה ניתן פסק דין שהוא מעין תמורה אמיתית ונותן ביטוי לרצון של העובדים להתארגן באופן אוטונומי, ללא עזרה חיצונית
לכתבה המלאה
לצורך מתן נקודות הזיכוי יש לראות במסתננים כמי ששהייתם והעסקתם בישראל היא כדין עד שיוסדר עניינם אחרת
עו"ד דנה להב
|
01/11/2016
לכל אדם זכות יסודית לעבוד לפרנסתו
לכתבה המלאה
מומחים חושפים: מלכודות הפנסיה שגורמות לציבור הישראלי הפסד של מיליארדי שקלים
דודי הרשברג
|
01/11/2016
מהן המלכודות המסוכנות לפורשים לפנסיה, וכיצד ניתן להימנע מהן? על כך בכתבה הבאה
לכתבה המלאה
מחלק הדואר שהחל לעבוד כקבלן עצמאי הוכר כעובד של דואר ישראל
דינים ועוד
|
01/11/2016
בית הדין הארצי לעבודה קיבל ערעור של עובד חלוקת דואר על החלטת בית הדין האזורי לעבודה לדחות את תביעתו להכרה בקיומם של יחסי עובד- מעסיק בינו לבין "דואר ישראל" החל משנת 2000, עת החל את העסקתו אז כ"קבלן עצמאי". נקבע כי על חברת "דואר ישראל" לקלוט את המערער כ"עובד" מן המניין, עם ותק בהתאם לתקופת עבודתו בפועל, ותוך תשלום הפרשי שכר וזכויות סוציאליות בגין העבר.
לכתבה המלאה
חישוב ריבית על יתרת מס לתשלום
עו"ד משה גבע
|
10/10/2016
חישוב ריבית על יתרת מס לתשלום
לכתבה המלאה
הגבלת השימוש בתכתובת דואר אלקטרוני של עובד כראיה
עו"ד נחום פינברג
|
27/09/2016
איזון בין אינטרס המעסיק לזכות הפרטיות של העובד
לכתבה המלאה
סוהר ערער על אחוזי נכותו - ומשרד הביטחון שלל ממנו את כל זכויותיו
הודעה לעיתונות
|
27/09/2016
רק לאחר מאבק עיקש השיב לו בית המשפט את הכרתו כנכה
לכתבה המלאה
מוגבלותו של עובד אינה מהווה שיקול לגיטימי בפיטורי צמצום
עו"ד עמוס הלפרין
|
27/09/2016
העובדת קיבלה פרס על מסירותה ● המעסיקה הייתה באותו זמן במלחמת הישרדות
לכתבה המלאה
קופת הגמל החדשה – חיסכון פנסיוני משלים לעצמאים ושכירים
יועץ פנסיוני אייל שלזינגר
|
27/09/2016
קופת גמל חדשה ככרית ביטחון לתקופות של חוסר ביטחון
לכתבה המלאה
חוק שעות עבודה ומנוחה חל גם על עובדי הייטק ולכן לא ניתן לקבוע שכר כולל
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
06/09/2016
העובד פוטר על רקע מצב רפואי וזכה בנוסף לפיצויי פיטורים גם בתוספת תשלום בגין עבודה של שעות נוספות
לכתבה המלאה
מסירת הודעה בתקופה של הגבלת פיטורים על פיטורים שיכנסו לתוקף רק בתום תקופת ההגבלה? לא עוד
עו"ד קרן שליט
|
06/09/2016
בית הדין הארצי לעבודה קבע כי לא ניתן למסור הודעת פיטורים במהלך תקופת הגבלת פיטורים במקרה של יולדת אלא רק בתום תקופת ההגבלה * כל זאת בניגוד למה שנקבע בעבר
לכתבה המלאה
רשלנות בעבודה בבית חולים
עו"ד דוד פייל
|
06/09/2016
פסק דין: רמב"ם יפצה ביותר ממיליון ש"ח משפחת חולה שהתאבד לאחר שקיבל תוצאות בדיקת סרטן בדואר
לכתבה המלאה
חקיקה מטעמים זרים
עו"ד ענבר לב
|
03/08/2016
האם התאווה לתקשורת של חברי הכנסת מסבכת לאזרחי ישראל את החיים?
לכתבה המלאה
עובדת שאולצה לעבוד בעמידה זכתה בפיצוי כספי
עו"ד מורן טימן-גוגול
|
03/08/2016
עובדת שהועסקה רק חודשיים זכתה לפיצויים של 63,000 ש"ח על כי נמנע ממנה לשבת במשך כל שעות העסקתה וגם בזמן הפסקה ועל כי היא פוטרה מבלי שנפל פגם בעבודתה שהצדיק את פיטוריה
לכתבה המלאה
המיתוס שפוגע בקורבנות פשעי מין
עו"ד יאיר מאק
|
03/08/2016
הכותב ממליץ לבחור במסלול של תביעה אזרחית במקום במישור הפלילי במקרים של הטרדה מינית
לכתבה המלאה
יצירת סינרגיה ארגונית בתהליכי מיזוגים ורכישות
ד"ר רמי בן ישי
|
03/08/2016
הצלחה במיזוג באמצעות חיבורים איכותיים המובילים להגדלת התפוקה. תהליכי מיזוגים ורכישות נועדו ליצר סינרגיה – לשלב כוחות, להשיג תפוקות ויעדים שלא ניתן או לא כדאי להשיג בלי המיזוג. עם זאת מיזוגים רבים נכשלים
לכתבה המלאה
סוגיות בתשלום דמי הבראה
עו"ד מיטל דולב - בלט
|
18/07/2016
מעסיקים רבים נוהגים לשלם דמי הבראה בחודשי הקיץ. הזכאות לדמי הבראה מוסדרת בהסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש ובצו ההרחבה שהוצא לו. מאמר זה מרכז את העקרונות המנחים לתשלום דמי הבראה.
לכתבה המלאה
הצעה: חישוב פיצויי הפיטורים וההפרשה לפנסיה - מכל הכנסת העובד, כמו דמי ביטוח לאומי
איתן אגמון
|
05/07/2016
השינוי המוצע יגדיל את שיעור ההפרשות לפנסיה שהוא צורך חיוני וגם יגביר את בהירות ההגדרה של מרכיב פנסיוני
לכתבה המלאה
"אי פריון - רובוטים ומה שביניהם"-המחר כבר כאן...
עו"ד עופר יוחננוף
|
05/07/2016
עולם העבודה שהכרנו משתנה לנגד עינינו, המהפכה כבר כאן. יש שאלות שאיש אינו רוצה לשאול או לענות עליהן, אבל הטמנת הראש בחול אינה ערובה לכך שהדברים ייעלמו
לכתבה המלאה
מכתב מהונגריה
עו"ד יהודית קנולר
|
05/07/2016
הדשא של ההונגרים לא ירוק יותר
לכתבה המלאה
מעסיקים ומבוטחים, שימו לב לשיטה החדשה להגשת ערעור על קביעת דמי ביטוח לאומי
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
05/07/2016
שימו לב, כי שיטת הערעור על קביעות תשלום דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות השתנתה לאחרונה. זאת בעקבות תחילת פעילות "ועדת שומה" אשר תדון בעררים אשר יוגשו על ידי מעסיקים ומבוטחים לפי סעיף 359 לחוק הביטוח הלאומי על חיובים במחלוקת עם פקיד הגבייה של המוסד לביטוח לאומי.
לכתבה המלאה
הצעת החוק לסוף שבוע ארוך: אל תפגעו בעובדים השקופים
אבי הוכמן
|
06/06/2016
המתווה הנוכחי אינו מביא בחשבון את עובדי הקבלן ששכרם יפגע
לכתבה המלאה
שעות טיסה לא הוכרו כשעות עבודה כמו כל נסיעה מהבית לעבודה
עו"ד דנה להב
|
06/06/2016
ככלל, אין לכלול שעות נסיעה ובכלל זה שעות טיסה כשעות עבודה המזכות בשכר אך תיתכנה נסיבות שבהן יהיה מקום לחרוג מכלל זה
לכתבה המלאה
נציגי הציבור פסקו נגד דעת השופטת - ודחו תביעה לפיצוי בשל פיטורים בהיריון
איתן אגמון
|
06/06/2016
מקרה נדיר של דחיית תביעה מטעמי היגיון למרות הנאמר לכאורה בחוק, על ידי נציגי הציבור- נגד דעת השופטת
לכתבה המלאה
רשות המסים מזהירה נגד שימוש ביומן רכב לקביעת שווי רכב צמוד
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
06/06/2016
סבירות גבוהה כי עמדת רשות המסים לא תעמוד בביקורת שיפוטית
לכתבה המלאה
השעיית עובדים – "מניית הזהב" בתקנון העבודה (תקנון המשמעת)
עו"ד עופר יוחננוף
|
09/05/2016
הדיון מגיע לבורר ● העובדים מעדיפים בורר חינם ואילו המעסיקים בורר בשכר שעלותו מתחלקת בין המעסיק לעובדים ● לדעת הכותב מוטב בורר שניסיונו מוכח אף על פי שהוא עולה כסף
לכתבה המלאה
החמרה בענישה על עבירות מס חמורות - האם תפתור את הבעיה והאם תרתיע מעלימי מס?
יועץ מס שמואל (סמי) מזון
|
09/05/2016
ניתוח אובייקטיבי עד כמה שאפשר...
לכתבה המלאה
ארבעה טרנדים המשפיעים על הדרך בה אנחנו עובדים
שירלי מימרן-דהאן
|
09/05/2016
השינויים שחלו בעשור האחרון באפיון העובדים וסביבתם
לכתבה המלאה
האם חסינות דיפלומטית למעסיקה מונעת תביעת עובד מכוח יחסי עבודה?
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
04/05/2016
בית הדין הארצי לעבודה אישר סילוק על סף של תביעת העובד
לכתבה המלאה
היתר להעסקה בשעות נוספות בבתי אירוח
איתן אגמון
|
06/04/2016
שר הכלכלה אישר הגדלת מספר השעות הנוספות המותרות
לכתבה המלאה
מעמד "פרי-לנסר" כעובד או עצמאי
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
06/04/2016
במקריים גבוליים - קשר מקצועי ארוך והשתלבות במערך הארגוני בליבת פעילות החברה תופעל גישת "הפער האחוזי" שיוסבר להלן
לכתבה המלאה
השופטת נזפה בבן משפחה ידועה מירושלים על כי הסתיר מפניה שהוא בעלי החברה שתבע
מתוך הודעה לעיתונות
|
06/04/2016
אחד מהבנים למשפחת בנית הוותיקה והידועה בירושלים, המחזיקה במפעלים ובנכסים שונים, הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים נגד אחת מהחברות שבבעלות משפחתו, "בנית מערכות חימום והסקה בע"מ"
לכתבה המלאה
נקודת איזון דיווידנד – משכורת לבעלי שליטה בשנת המס 2016
דרור דרעי
|
05/04/2016
התמהיל הנכון ואופן משיכת הרווחים מחברה בע"מ לרווח מיטבי
לכתבה המלאה
הושג הסכם בין המעסיקים ובין ההסתדרות להגדלת שיעורי ההפקדות לביטוח פנסיוני באחוז אחד נוסף
יועץ פנסיוני חיים בן-הרוש
|
06/03/2016
בצל אי הבהירות שנוצרה בעקבות תיקון 12 לסעיף 20 בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשע"ה-2015, התגבש הסכם בין נשיאות הארגונים העסקיים בראשות יו"ר הנשיאות, מר שרגא ברוש ובין ההסתדרות החדשה בראשות היו"ר מר אבי ניסנקורן.
לכתבה המלאה
ביקורת על התנהלות המוסד לביטוח לאומי
רו"ח אורנה צח-גלרט, מר חיים חיטמן
|
02/03/2016
דרישת המל"ל לשיפוי ממעסיק בגין 12 ימי פגיעה ראשונים ששילם המל"ל לעובדו של המעסיק - בוטלה
לכתבה המלאה
רכב יוקרתי לא מעיד בהכרח על רמת חיים גבוהה להצהרת ההון
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
02/03/2016
על פקיד השומה החובה לנמק שומתו בנימוקים כבדי משקל המבוססים על מידע ספציפי ולא להסתפק בנתונים סטטיסטיים, היפים לחתך רחב של אוכלוסייה
לכתבה המלאה
מיסוי ישראלים שנשלחו לחו"ל – שערורייה מתמשכת
דוד שי
|
02/03/2016
לעומת הפחתה במס לעובדים בישראל, לא ניתנה כל הקלה לעובדים ישראלים שנשלחו לעבוד בחו"ל על ידי מעסיקם
לכתבה המלאה
מדוע לא מגיע לנו, עוסקים ונישומים, שיהיה לנו טריבונל?
יועץ מס שמואל (סמי) מזון
|
02/03/2016
"אין גוזרין גזירה על הציבור אלא אם כן רוב הציבור יכול לעמוד בה"
לכתבה המלאה
חובת דיווח על היריון
עו"ד עמוס הלפרין
|
24/02/2016
סעיף 10(א) לחוק עבודת נשים, התשי"ד 1954 קובע, כי: "עובדת שהיא בחודש החמישי להריונה תודיע על כך למעסיקה, ומשעשתה כך, או משנודע על כך למעסיק בדרך אחרת, לא יעסיקנה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית מהחודש החמישי להריון ואילך, אף אם היה רשאי או הותר לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951; הוא הדין לגבי עבודת לילה, אם העובדת הודיעה למעסיקה בכתב, כי אין היא מסכימה לעבוד עבודת לילה"
לכתבה המלאה
הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 172) (תיקון הגדרת לידה), התשע"ו-2016
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
16/02/2016
ביום 1.2.2016 פורסמה ברשומות הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 172) (תיקון הגדרת לידה), התשע"ו-2016 (להלן: "הצעת החוק"). להלן עיקרי הצעת החוק
לכתבה המלאה
עולם התארגנויות העובדים ישראל 2016
עו"ד עופר יוחננוף
|
07/02/2016
התארגנות עובדים טומנת בחובה מחיר כלכלי למעסיק ורווח כספי לארגוני העובדים
לכתבה המלאה
נדחתה בקשה לתביעה ייצוגית בעניין שווי רכב ספיציפי
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
07/02/2016
ביהמ"ש המחוזי בתל אביב דחה בקשה להכיר בנושא אופן קביעת שווי רכב צמוד לעובד, לפי אופי השימוש ברכב, כמצדיק תביעה ייצוגית בשם כל העובדים המקבלים רכב צמוד מהמעסיק שלהם
לכתבה המלאה
התפטרות בעקבות מצב בריאותי לקוי של בן משפחה אינה מחייבת הוכחת המצב
עו"ד פזית לוי
|
07/02/2016
בית הדין לעבודה קבע כי די בכך שיהא קשר סיבתי בין התפטרותו של העובד ובין מצבו הרפואי של בן משפחתו על מנת להקים לעובד את הזכות לפיצוי פיטורים
לכתבה המלאה
עובדי שמירה תבעו את ההסתדרות בגין ייצוג לא הוגן
באדיבות "דינים ועוד"
|
07/02/2016
בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעורה של הסתדרות העובדים הכללית החדשה על דחיית בקשתה לסילוק על הסף של תביעות שהוגשו נגדה בטענה לאי ייצוג הוגן של עובדי שמירה נגד מעסיקיהם. נקבע, כי על מנת שההסכם הקיבוצי בענף השמירה לא יהיה אות מתה, במקרה שבו ארגון העובדים לא מתפקד כראוי בהגנה על זכויות עובדים צריכה להיות פתוחה בפני העובד האפשרות העקרונית להגשת תביעה בעילה של ייצוג לא הוגן
לכתבה המלאה
תאונות עבודה: 26,752 איש קיבלו דמי פגיעה בשנת 2015; אושר לקריאה שנייה ושלישית: ייקבעו הוראות בטיחות חדשות במקומות עבודה
הודעות הכנסת
|
20/01/2016
רשם הקבלנים: קצא"א מסרבת למסור מידע הנוגע לבטיחות, מי יודע איפה יתפוצץ צינור
לכתבה המלאה
פסק דין עקרוני: האיזון בין חופש העיסוק של העובד לאינטרס הלגיטימי של המעביד
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
06/01/2016
תוקפה של התחייבות עובד לתקופת העסקה מינימאלית ולהשבת עלות ההכשרה במקרה של הפרתה – מותנה במתן אפשרות למיצוי כושר השתכרות
לכתבה המלאה
אין לנייד עובד ולשנות את שכרו באופן חד צדדי
עו"ד מורן טימן גוגול
|
06/01/2016
בית הדין הארצי קבע כי בהחלטת ניוד של עובד לתפקיד חדש, המעסיק מחויב לשמור על תנאי העסקה קודמים ולא לשנותם באופן חד צדדי
לכתבה המלאה
נדחתה בקשה לתביעה ייצוגית בעניין שווי רכב ספיציפי
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
06/01/2016
ביהמ"ש המחוזי בתל אביב דחה בקשה להכיר בנושא אופן קביעת שווי רכב צמוד לעובד, לפי אופי השימוש ברכב, כמצדיק תביעה ייצוגית בשם כל העובדים המקבלים רכב צמוד מהמעסיק שלהם. כך נקבע בעניין פארג'יאן (ת"צ 3363-02-11 פארג'יאן נגד מדינת ישראל, ניתן ביום 23.11.2015)
לכתבה המלאה
פסק-דין ראשוני: חד-הורית סורבה להנחה ברכישת דירה מ'עמיגור' משום שבנה כבר בן 28
נטו+
|
06/01/2016
ביהמ"ש: מעמד 'ילד' אינו מותנה בגיל. החלטת עמיגור אינה חוקית. משרד השיכון חויב בהוצאות המשפט
לכתבה המלאה
חובת הפרשת מעסיק לקופת גמל ולפיצויים לעובד שהגיע לגיל פרישה וממשיך לעובד
מערכת כל מס
|
28/12/2015
חובת הפרשת מעסיק לקופת גמל ולפיצויים לעובד שהגיע לגיל פרישה וממשיך לעובד
לכתבה המלאה
ממשיכים לשנות - המערכת הפנסיונית עוברת מהפכה - מאמר III בסדרה
עו"ד ירון שמיר
|
07/12/2015
העלות של המעסיקים בגין פנסיית העובדים תגדל החל מ-1.1.2016
לכתבה המלאה
בית הדין הארצי זיכה מעסיקה בגין אי ניהול פנקס חופשה
עו"ד דנה פרייס
|
07/12/2015
ניהול פנקס חופשה שנתית יכול להתנהל גם באמצעים אחרים שהמעסיק מחויב לנהל מכוח חוק
לכתבה המלאה
חלוקת אחריות בין חברת בנייה לבין מעסיקו של פועל שנפגע בתאונת עבודה
באדיבות "דינים ועוד"
|
07/12/2015
בית המשפט העליון קבע את חלוקת האחריות בין חברת בנייה לבין מעסיק בגין פגיעתו של פועל שנפל מפיגום באתר בנייה ואובחן כסובל מנכות צמיתה של 100%. נקבע, כי בנסיבותיו המיוחדות של המקרה, כשתרומת המעסיק לתאונה הייתה כה ישירה ו"בוטה" - אשמו גדול משמעותית מזה של חברת הבנייה בעלת המתחם. משכך, נקבע חלקו של המעסיק בשיעור של 70% וחלקה של חברת הבנייה 30%
לכתבה המלאה
עם השנה החדשה
עו"ד קרן שליט
|
07/12/2015
שנה חדשה התחילה - אילו "חידושים והמצאות" צפויים לנו במהלכה בתחום הפנסיוני?
לכתבה המלאה
זכאות עובדים להיעדר בתשלום בחג החנוכה
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
06/12/2015
ככלל, החוק אינו מעניק לעובד זכות להיעדר בתשלום בחג החנוכה וימים אלה ינוכו מצבירת החופשה של העובד. עם זאת, בהסכמים קיבוציים שונים ובצווי ההרחבה נקבע, כי עובדים יהיו זכאים להיעדר יום נוסף בתשלום מעבודתם, נוסף על ימי החג הקבועים בפקודת סדרי שלטון ומשפט.
לכתבה המלאה
האם חובה למנות בודק שכר?
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
30/11/2015
בהתאם להוראת החוק אין חובה כזו
לכתבה המלאה
אפליה אסורה בקבלה לעבודה
עו"ד מורן טימן גוגול
|
02/11/2015
גננת ששיבוצה בגן ממלכתי-דתי בוטל בשל היותה חרדית תפוצה ע"י משרד החינוך והעירייה ב- 50,000 ש"ח
לכתבה המלאה
קשה להיות אמא
עו"ד ענבר יקר
|
02/11/2015
הצעת עובדת לעבוד בתנאי עבודה שונים מהתנאים בהם הועסקה לפני הלידה, מהווה הצעה לחוזה העסקה חדש, ואין באי הסכמת המעסיקה משום פעולה בניגוד לחוק
לכתבה המלאה
מידת ההתערבות של בית הדין בסמכות הניהולית של המעסיק
עו"ד עמוס הלפרין
|
02/11/2015
הסמכות הניהולית של המעסיק כוללת גם ניוד עובדים מתפקיד לתפקיד, בכפוף לקיום הוראות חוק, חוזה וקיום חובת תום הלב והשימוע
לכתבה המלאה
האם יכול אזרח ישראלי להסביר את כל מקורות ההון שלו על פני שש שנים?
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
30/09/2015
חובה לערוך השוואת ההון בין הצהרות הון לפי היגיון וסבירות כלכלית
לכתבה המלאה
ניתוח של קריטריון נוסף להגדרת הטרדה מינית
עו"ד מורן טימן גוגול
|
30/09/2015
הערה על ניחוח של אדם ורכינה להריח, מהווה הטרדה מינית מינורית המזכה בפיצוי
לכתבה המלאה
משמעות הרשעה בפלילים שיש עמה קלון
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
30/09/2015
חברה ממשלתית רשאית לפטר עובד שהורשע בעבירה שיש עמה קלון, גם אם העובד נחשב מצטיין ומסור, בשל חומרת העבירה
לכתבה המלאה
חריגה קבועה ומשמעותית בהיקף המשרה בפועל של אחיות, תגדיל את היקף הזכויות הסוציאליות
עו"ד לירז גלילוב
|
30/09/2015
פסק הדין הינו ערעור שהגישה המדינה על פסק דין חלקי שפסק בית הדין האזורי בחיפה, בו התקבלה בחלקה תביעת העובדות לחשב את זכויותיהן הסוציאליות על פי שעות עבודתן בפועל ולא על פי היקף משרתן
לכתבה המלאה
לחץ נפשי בעבודה שגורם לאוטם שריר הלב – האם פגיעה בעבודה?
רו"ח אורנה צח–גלרט
|
21/09/2015
מסגרת העבודה יוצרת לאדם לחצים באופן תמידי - בשל העבודה התובענית, לוח הזמנים העמוס, חובת העמידה ביעדים, הדאגות הכלכליות והתחרות הבלתי פוסקת להישגים. במהלך העבודה ותוך כדי הלחץ המתמיד קורה לעתים אירוע חריג שיוצר לחץ חריג (דחק נפשי בלתי רגיל). האירוע הייחודי הזה עלול להביא לשרשרת אירועים שיגרמו לאוטם שריר הלב.
לכתבה המלאה
הורדת שיעור מס ערך מוסף ומס חברות – האם תשיג את מטרתה?
יועץ מס שמואל (סמי) מזון
|
09/09/2015
הכותב מציע לשנות סדרי עדיפויות בהתאם לצרכים הריאליים.
לכתבה המלאה
זכויות עובדים במהלך החגים
עו"ד עמוס הלפרין, עו"ד דנה להב ועו"ד הלית כהן-רזני
|
06/09/2015
מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות לעובדים בחגים.
לכתבה המלאה
אין יותר צורך בתיאור המחלה בתעודת מחלה
איתן אגמון
|
02/09/2015
החל מ-16.11.15 תיקון תקנות בידי שר הכלכלה מבטל את הצורך בציון פירוט המחלה בתעודת רופא למקום העבודה.
לכתבה המלאה
משמעות העסקת עובד לאחר גיל פרישה
עו"ד דנה להב
|
02/09/2015
ככלל, חוקי העבודה השונים אינם מבחינים בין עובד רגיל לבין עובד שהגיע לגיל פרישה. לפיכך, עובד אשר הגיע לגיל פרישה ומעוניין להמשיך ולעבוד, אין מניעה להמשיך ולהעסיקו ככל עובד אחר, ללא צורך באישור מיוחד.
לכתבה המלאה
שומת אמת אף אם הייתה הרשעה בפלילים או הוצאה לא חוקית
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
02/09/2015
רשות המסים יכולה לנקוט הליכים שונים כדי לטפל בנישום שאינו מדווח כדין על הכנסותיו. במסגרת ההליך הפלילי היא יכולה להגיש נגדו כתב אישום. במסגרת ההליך האזרחי היא יכולה להוציא לו שומה לפי מיטב השפיטה על הכנסותיו. ואולם שומה זאת חייבת לשקף מס אמת ולבטא גם הוצאות שהוצאו לצורך הפקת ההכנסות, אף אם הן נגועות באי חוקיות או בחשבוניות פיקטיביות שהביאו לפסילת ספרים.
לכתבה המלאה
חריגה קבועה ומשמעותית בהיקף המשרה בפועל של אחיות, תגדיל את היקף הזכויות הסוציאליות
עו"ד לירז גלילוב
|
02/09/2015
פסק הדין הינו ערעור שהגישה המדינה על פסק דין חלקי שפסק בית הדין האזורי בחיפה, בו התקבלה בחלקה תביעת העובדות לחשב את זכויותיהן הסוציאליות על פי שעות עבודתן בפועל ולא על פי היקף משרתן
לכתבה המלאה
היעדרות עובד ב- 1 בספטמבר
עו"ד נטע סלע
|
16/08/2015
ככלל, החוק אינו מקנה זכות להיעדר בתשלום ב- 1 בספטמבר.
לכתבה המלאה
האם יש מקום לקבוע קוד לבוש במקום העבודה?
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
03/08/2015
הקיץ מביא אתו לא רק שאלות הנוגעות לעבודת נוער, חופשה ודמי הבראה אלא מעלה שאלות בדבר זכות המעסיק להתוות קוד לבוש ולהגביל את האופן בו מתלבשים העובדים למקום העבודה (כפכפים, גופיות וכיו"ב).
לכתבה המלאה
קרנות הפנסיה החדשות חוגגות כבר שני עשורים לקיומן
עו"ד ירון שמיר
|
28/07/2015
כמחצית מחשבונות הפנסיה בקרנות החדשות מוקפאים בשל חוסר המודעות של החוסכים תוך פגיעה בזכויותיהם
לכתבה המלאה
צו ההרחבה בענף המסחר והשירותים חל על חברה המספקת שירותי מחשוב
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
28/07/2015
בית הדין הארצי קבע כי צו ההרחבה חל גם על שרותי מחשוב הואיל ובית הדין לומד את אומד דעתם של הצדדים מפיהם של לשכת המסחר, משרד הכלכלה וההסתדרות. כמו כן, חוק הפרשנות מלמד כי "ו" החיבור יוצרת קטגוריות נפרדות כך ש"שרותים" הם קטגוריה נפרדת ועצמאית שאינה קשורה ליבוא, יצוא וכו'. עוד נקבע כי קטגורית שירותים שונה במהותה משאר הקטגוריות החוברות עמה במהותן בכך שעניינן במסחר טובין ואילו קטגוריית שירותים, עניינה במתן שירות ולא במסחר
לכתבה המלאה
אי השוויון המגדרי בישראל 2013 - 2004
מכון ון ליר בירושלים
|
28/07/2015
אי השוויון המגדרי בישראל בעשור האחרון נותר עמוק
לכתבה המלאה
היעדרות עובד בתשעה באב
עו"ד דנה להב
|
22/07/2015
בסעיף 18א(א) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח - 1948 (להלן: "הפקודה") נקבע אילו חגים דינם כדין מנוחה שבועית. החגים המפורטים בפקודה הם: שני ימי ראש השנה, יום הכיפורים, ראשון ושמיני עצרת של חג הסוכות, ראשון ושביעי של חג הפסח, חג השבועות ויום העצמאות.
לכתבה המלאה
סוגיות בתשלום דמי הבראה
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
07/07/2015
סוגיות בתשלום דמי הבראה
לכתבה המלאה
הצעות מקוריות להגדלת הכנסות ולהקטנת הוצאות הממשלה ולשיפור באיכות החיים
רו"ח שלמה סמולסקי
|
06/07/2015
לפעמים אפשר לחפש את המטבע מתחת לפנס. זה מה שעשה רואה חשבון שלמה סמולסקי. כל מה שצריך לעשות הוא לשנות את זווית הראייה - לא לטובת קבוצות אינטרסים כי אם לטובת כלל האזרחים
לכתבה המלאה
מה צופן לנו המחר?
יהודית קנולר, עו"ד
|
06/07/2015
בספרו החדש של פרופ' יובל נוח הררי הוא מנסה לחזות מה צופן לנו העתיד, שלטענתו בעצם כבר נמצא בחלקו כאן. הוא מתייחס בין השאר לערכים המניעים אותנו, ובין השאר לקפיטליזם
לכתבה המלאה
מעסיקה היא זו שקבעה את מועד ניתוק יחסי העבודה
עו"ד נטע סלע
|
06/07/2015
השאלה אם מדובר בפיטורים או בהתפטרות נקבעת על-פי בדיקה מיהו הצד הפועל לסיום היחסים
לכתבה המלאה
חישוב נפרד לבני זוג - במס רכישה ומס שבח מקרקעין
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
06/07/2015
כאשר בן זוג רוצה לרכוש דירה או למכור דירה, ולבן הזוג השני יש דירה משלו, הוא יוכל לשלם מס רכישה מופחת או להיות פטור ממס רכישה כמחזיק דירה יחידה אחת בלבד, למרות הדירה הנוספת שבבעלות בן הזוג.
לכתבה המלאה
זכאות לפיצויי פיטורין של עובד בגיל פרישה
עו"ד איילת גלעדי
|
06/07/2015
עובדת שהתפטרה לאחר הגיעה לגיל פרישה חובה (67) זכאית לפיצויי פיטורים גם אם החלה עבודתה לאחר הגיל בו היא זכאית לפרוש
לכתבה המלאה
יזמים - כך תמנעו "חטיפת מחשב"
שלומי אדר
|
09/06/2015
תופעת חטיפת קבצי מחשב למטרות כופר הולכת ומתרחבת
לכתבה המלאה
קריטריונים למגורים הולמים של עובדים זרים
עוה"ד יצחק איתן (פרנלדס) וארתור בלאייר
|
08/06/2015
קנסות מוחשיים לחברה קבלנית ומנהלה שהורשעו באי-העמדת מגורים הולמים לעובדים זרים
לכתבה המלאה
דיני ההתיישנות חלים גם על גבייה לפי פקודת המיסים (גביה)
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
08/06/2015
בית המשפט העליון אישר שוב כי דיני ההתיישנות חלים גם על גביית חובות מס, אשר הרשות לא פעלה לגבייתם. כך שחוב מס שנוצר לפני יותר משבע שנים והרשות לא נקטה הליכי גבייה כלשהם בגינו, הינו בטל ומבוטל
לכתבה המלאה
פיצוי בגין הפרת הסכם
עו"ד עינב כהן
|
08/06/2015
חובת מתן הודעה מוקדמת שעה שמעסיק לא הודיע לעובדיו מראש על חילופי מעסיקים
לכתבה המלאה
חישוב נפרד לבני זוג - במס רכישה ומס שבח מקרקעין
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
08/06/2015
כאשר יש הפרדה רכושית בין בני הזוג. כאשר בן זוג רוצה לרכוש דירה או למכור דירה, ולבן הזוג השני יש דירה משלו, הוא יוכל לשלם מס רכישה מופחת או להיות פטור ממס רכישה כמחזיק דירה יחידה אחת בלבד, למרות הדירה הנוספת שבבעלות בן הזוג
לכתבה המלאה
דמי ניהול אינם הכנסת עבודה אם לא מתקיימים יחסי עובד מעביד
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
03/05/2015
התופעה של הקמת חברה לצורך מתן שירותי ניהול לחברה אחרת, הפכה להיות נפוצה יותר ויותר בהתקשרויות עסקיות. אלא, שהתקשרות כזו, לתשלום דמי ניהול יכולה להיחשב כתכנון מס מותר, או כתכנון מס אסור.
לכתבה המלאה
אי-העמדת מגורים הולמים לעובדים זרים = עבירה פלילית
עו"ד ארתור בלאייר ועו"ד יצחק איתן (פרנלדס)
|
03/05/2015
על חובת המעסיקים להקפיד קלה כחמורה על העמדת מגורים הולמים לעובדיהם הזרים
לכתבה המלאה
נפסק פיצוי בגין הסכם עבודה שכונה "הסכם קשישים"
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
03/05/2015
שימוש בלשון סטריאוטיפית ו/או בסיווגים המבחינים ללא הצדקה עניינית על בסיס גיל - מהווים התנהגות מפלה
לכתבה המלאה
בני זוג הורשעו בגין העסקת עובד זר
עו"ד דנה להב
|
03/05/2015
כאשר מדובר בטענת אפליה בגין אכיפה בררנית של רשות, יש לאפשר לנאשם לקבל מידע ונתונים הדרושים להוכחת הטענה
לכתבה המלאה
קץ האידאולוגיה
פרופ' ברוך מבורך
|
24/03/2015
עולם הפוך – בעלי החברות מתרחקים מהשטח ואינם מעניקים גם נוכחות אינטלקטואלית. מבין שלושת בעלי העניין המרכזיים בארגונים: בעלים, מנהלים ועובדים, דווקא העובדים הם אלה המבלים את מרבית זמנם בארגון ומודים למנהליהם על כל שעה נוספת שהם מוכנים להקצות להם, בעוד הבעלים שוכחים לפעמים לציין אחזקה או שתיים שבבעלותם, בגלל ריבוי האחזקות ומיעוט העניין שבאחזקה הבודדת
לכתבה המלאה
האם ב של אמה זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי?
עו"ד מורן טימן-גוגול
|
24/03/2015
המוסד לביטוח לאומי סבר שלא הייתה הצדקה להתפטרות – בית הדין סבר אחרת והעניק פרשנות מרחיבה ל"סיבה מספקת להתפטרות".
לכתבה המלאה
נדחתה טענת אפליה מגדרית
באדיבות "דינים ועוד"
|
24/03/2015
בית הדין לעבודה דחה את תביעתה של עובדת שהועסקה כיועצת חיצונית מטעם חברה לייעוץ ארגוני ב"מנהלת מעבר צה"ל לנגב" של משרד הביטחון. טענתה של העובדת הייתה כי הופלתה בשכרה ביחס לשני גברים שדורגו בדירוג זהה לשלה. בית הדין קבע כי בשים לב להשכלה האקדמית, לכישורים ולמיומנויות הנדרשות - לא דובר בעבודות בעלות משקל שווה או זהה לצורך סיווגם של העובדים שבמחלוקת באותה קבוצת שוויון. כמו כן נדחתה טענת אפליה מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה
לכתבה המלאה
זכות העובד להפסקה לשם שימוש בחדר שירותים
עו"ד עמוס הלפרין
|
24/03/2015
החובה להעמיד חדר שירותים לרשות העובדים – מהו המרחק הסביר ממקום העבודה?
לכתבה המלאה
הקריטריונים להתפטרות בדין מפוטר
עו"ד אביגיל ארפי
|
08/03/2015
התפטרות עובד עקב העתקת מקום מגורים בעילה של נישואין, לא תיחשב לפיטורים במקום שבו עילת ההתפטרות לא התקיימה במעמד ההתפטרות
לכתבה המלאה
התנכלות על רקע תלונה זיכתה עובדת בפיצויים
באדיבות המאגר המשפטי "דינים ועוד"
|
08/03/2015
בית הדין האזורי לעבודה קיבל בחלקה תביעת עובדת בעיריית תל אביב אשר הועברה מתפקידה כעוזרת סגנית ראש העיר לתפקיד זוטר בעירייה נוכח תלונותיה כנגד הסגנית באשר לביצוע עבירות משמעת. נקבע כי משהוכח שהעובדת סבלה מהתנכלות על רקע התלונה שהגישה, יש לפצותה בגין עוגמת נפש ב-60,000 ₪ כמו גם לקבוע את שיבוצה במשרה הולמת.
לכתבה המלאה
שמירת זכויות לעובדת שעבדה בחברה ולאחר מכן אצל בעלת המניות בה – מכוח הסכם
באדיבות המאגר המשפטי "דינים ועוד"
|
08/03/2015
בית הדין הארצי לעבודה פסק כי חברה תשלם פיצויי פיטורים בסך 58,333 ש"ח לעובדת אשר עבדה בחברה בין השנים 1994-2002 ולאחר מכן עבדה לעבוד כעוזרת מחקר של בעלת מניות בחברה במסגרת אוניברסיטה. הוכח כי בין הצדדים היה הסדר הקובע יציאת העובדת לחופשה ללא תשלום מעבודתה בחברה, עד להתאוששות החברה וחזרתה לעבודה של העובדת במסגרתה, תוך שמירת זכויותיה
לכתבה המלאה
אושרה השעיית רופא מנתח שביצע ניתוחים פרטיים בשעות העבודה
באדיבות המאגר המשפטי "דינים ועוד"
|
08/03/2015
בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעורו של רופא מנתח נגד החלטת בית הדין האזורי לעבודה שלא לבטל את החלטת נציבות שירות המדינה להשעותו מתפקידו. ההחלטה על ההשעיה באה בעקבות כך שנתגלה כי הרופא ביצע ניתוחים פרטיים בזמן שקיבל משכורת על עבודתו בבית החולים וכך למעשה הרוויח שכר כפול
לכתבה המלאה
הותר פרסום שם החברה שחויבה בתשלום פיצויים למתלוננת
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
22/02/2015
החברה חויבה בפיצוי כספי גבוה פי חמש מהפיצוי שנפסק לעובד
לכתבה המלאה
התקבל ערעור נכה 100% על החלטת המל"ל להפסיק קצבתו בגלל הסכם פשרה עם חברת הביטוח
באדיבות המאגר המשפטי "דינים ועוד"
|
22/02/2015
בית הדין הארצי לעבודה קיבל ערעור נכה 100%, שנפגע בתאונת דרכים בדרכו לעבודה, כנגד החלטת המל"ל להפסיק את קצבת הנכות ששולמה לו וזאת בעקבות הסכם פשרה אליו הגיע עם חברת הביטוח שביטחה אותו בעת התאונה אשר במסגרתו קיבל סך של 250,000 ₪. נקבע כי נוכח הצטברותן של נסיבות מיוחדות ביותר במקרה זה, על המל"ל להמשיך ולשלם למערער את גמלתו כמי שנפגע בתאונה בדרכו לעבודה החל מן המועד שבו הופסק תשלום הגמלה.
לכתבה המלאה
בהעדר נתונים על כשלון במכירות
עו"ד מורן טימן-גוגול
|
22/02/2015
נפסק פיצוי בסך 50,000 ש"ח לסוכן מכירות שפוטר תוך אפלייתו מחמת גיל
לכתבה המלאה
על ספר: דת הקפיטל/ פול לפארג
עו"ד יהודית קנולר
|
22/02/2015
הזהב אינו מעלה קמטים
לכתבה המלאה
אפליה מגדרית בחברת השמה?
עו"ד עמוס הלפרין
|
04/02/2015
איסור הפליה בהליכי קבלה לעבודה חל גם על חברת השמה בעת מיון מועמדים עבור לקוח
לכתבה המלאה
עובדים הנשלחים לעבודה בחו"ל ישלמו הרבה יותר מיסים !?
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
04/02/2015
תוצאה אבסורדית של פסיקה שלפיה עובד שנשלח לחו"ל לפחות מארבעה חודשים רצופים, ישלם פחות מס מאשר עובד שנשלח לתקופה ארוכה יותר
לכתבה המלאה
מעסיק עובדים? קודם כל אתה אשם
עוה"ד יצחק איתן (פרנלדס) וארתור בלאייר
|
04/02/2015
על החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה
לכתבה המלאה
לקראת בחירות 2015: בוחרים צדק חברתי בבריאות
המטה הציבורי לשוויון בבריאות
|
04/02/2015
נייר עמדה של המטה הציבורי לשוויון בבריאות על יוזמות חקיקה שונות וצעדי מדיניות שניתן לקדם כבר בכנסת ובממשלה הבאות על מנת לחזק ולהגביר את השוויון במערכת הבריאות הציבורית
לכתבה המלאה
זכאות עובד לתשלום שכר עבור היעדרות עקב תנאי מזג האוויר
עו"ד עמוס הלפרין
|
26/01/2015
בחוקי העבודה אין התייחסות למקרים של הפסקות בעבודה או של היעדרות מעבודה, כתוצאה ממזג האוויר, כגון: שלג, או כתוצאה ממצבים אחרים שמוגדרים כ"כוח עליון".
לכתבה המלאה
יציאתו של עובד לירח דבש ללא אישור מפורש הוכרה כפיטורים
עו"ד נטע סלע
|
20/01/2015
המעסיק אמר: "לא צריכה להיות בעיה", העובד חשב כי חופשתו אושרה. המעביד ראה בחופשה שנלקחה זניחת מקום העבודה
לכתבה המלאה
התקנת תוכנת מעקב בטלפון הסלולרי של העובד - האם פגיעה בפרטיות?
עו"ד עמוס הלפרין
|
20/01/2015
למעביד יש זכות לדעת את מיקומו של העובד במהלך יום העבודה
לכתבה המלאה
קיזוז הפסד הון שוטף מחו"ל או הפסד הון מועבר מחו"ל כנגד רווח הון בישראל
רו"ח עו"ד אריאל דרייפוס
|
19/01/2015
האם ניתן לקזז הפסד הון שוטף מחו"ל (שדה 299 בדוח השנתי) כנגד רווח הון (נספח ג') בישראל?
לכתבה המלאה
ניכוי הוצאות - משרד בדירת מגורים
כל מס
|
19/01/2015
ניכוי הוצאות - משרד בדירת מגורים
לכתבה המלאה
תיקון 159 לחוק הביטוח הלאומי - התיישנות על גביית חובות בתוך שבע שנים
רו"ח עו"ד אריאל דרייפוס
|
19/01/2015
תיקון 159 לחוק הביטוח הלאומי - התיישנות על גביית חובות בתוך שבע שנים
לכתבה המלאה
החוק המחייב דיווח למועמדים על התקדמות הליכי המיון לעבודה - דוגמה לחוק ביורוקרטי ומיותר
איתן אגמון
|
19/01/2015
לא חבל על הזמן? אין בעיות דחופות וחשובות יותר בחוקי העבודה?נראה כי אין גבול לפופוליזם, לקלות הדעת וליד הקלה על ההדק שנוהגים חברי הכנסת בחקיקה נגד המעסיקים
לכתבה המלאה
להתכונן לביקורת הניכויים הממוקדת של רשות המיסים לשנת 2015
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
19/01/2015
שימו לב - חברות המשתמשות במערכת ניהול יומן רכב ממוחשב לצורך חישוב שווי רכב צמוד לעובדים, מעסיקים שלא שילמו היטל בגין עובדים זרים, חברות עירוניות, מלונות, העברות כספים לחו"ל, בתי חולים, קופות חולים, קרנות מחקר וחברות אשר שוכרות תאי צפייה בהיכלי הספורט ועוד
לכתבה המלאה
לאחר הוזלת תעריפי הביטוח בקרנות הפנסיה החדשות, הופחתו הזכויות לעמיתים
יועץ פנסיוני חיים בן-הרוש
|
14/01/2015
עיון בדו"ח לרבעון השלישי לשנת 2014, שהופץ לעמיתי קרנות הפנסיה החדשות, מראה הוזלה משמעותית בעלות הביטוח, בהשוואה לדוחות קודמים. אולם, אנו רואים גם הפחתה של הצבירה לחיסכון, המכונה "איזון אקטוארי" בשיעור שבין 0.3% עד 0.45%.
לכתבה המלאה
התניות בהסדרים פנסיוניים הכוללים כיסויים ביטוחיים
דורית סלינגר
|
12/01/2015
במסגרת הסכמים קיבוציים או הסכמי העסקה אישיים קבועה חובתם של מעסיקים רבים לממן עבור עובדיהם כיסוי ביטוחי מפני אבדן כושר עבודה או מוות. מכיוון שבמקרים מסוימים גוף מוסדי מתקשר הן עם המעסיק, לצורך רכישת הכיסוי הביטוחי לעובדיו, והן עם העובד, לצורך ניהול כספי החיסכון הפנסיוני שלו, ישנו חשש כי בחירת המבטח תעשה שלא רק משיקולים שהם לטובת העובד. החוזר קובע הוראות שיצמצמו את החשש לניגודי העניינים בין המעסיק לבין עובדיו במסגרת ההצטרפות להסדרי חיסכון פנסיוני.
לכתבה המלאה
פנסיית חובה - עדכון שיעורי הפקדה בשנת 2014
עו"ד אלון זילברשץ
|
12/01/2015
מעסיק מפקיד כיום לטובת עובד 18.33% (5+5+8.33). בנוסף, יש לו פוליסה קבוצתית בעלות של 0.5% מהשכר המבוטח. על המעסיק והעובדים לא הוחל סעיף 14. האם עפ"י הוראות צו ההרחבה לפנסיית חובה, יהיה על המעסיק לעדכן בשנת 2014 את שיעור הפקדתו לתגמולים ל- 6%? אם כן, האם הוא יוכל לנכות את הפרמיה לאובדן כושר עבודה ולהפקיד 5.5% בלבד? האם לאחר עדכון השיעורים, יחול סעיף 14 אוטומאטי על כל ההפקדה לפיצויים בשיעור 8.33%?
לכתבה המלאה
זכאות עובד שאשתו ילדה לתשלום בגין היעדרות לאחר הלידה
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
12/01/2015
בהתאם לחוק דמי מחלה (היעדרות עקב הריון ולידה של בת זוג), התש"ס-2000, עובד זכאי לזקוף עד שבעה ימים בשנה בשל לידה של בת זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו. במסגרת זו, זכאי העובד להיעדר מעבודתו, על מנת להיות נוכח בלידה של בת זוגו, מתחילת הופעת צירי הלידה ועד 24 שעות מתום הלידה, על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו.
לכתבה המלאה
מועד תחילת ההפקדה לגמל לעובד חדש
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
07/01/2015
החל מינואר 2008 חלה חובה על כל מעסיק להפקיד לגמל עבור עובדיו. מועד תחילת ההפקדה נגזר מההסדר החל על המעסיק ביחס לחובה זו.
לכתבה המלאה
קרן השתלמות: "זה כמו הטלנסקי של השכירים - מעטפת מזומנים"
רו"ח אייל מנדלאוי
|
04/01/2015
אייל מנדלאוי מסביר על מוצר החיסכון שבמשרד האוצר מנסים לנטרל שנים רבות. "ניתן להשאיר את הכסף והוא יצבור רווחים פטורים ממס"
לכתבה המלאה
האם באמת כל כך רע פה?
עו"ד יהודית קנולר
|
01/01/2015
עמדת התנועה הליברלית החדשה כפי שהשתקפה בהרצאתו של ד"ר מיכאל שראל*
לכתבה המלאה
עובד בדואר יזכה להשוואת תנאי עבודתו בחברת כוח אדם לאלו של עובדי הדואר
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
01/01/2015
בית הדין האזורי לעבודה קיבל בחלקה תביעת עובד בדואר אשר הועסק בראשית עבודתו כעובד חברת כוח אדם, להשוואת תנאי עבודתו בתקופה זו לאלו של עובדי הדואר. נקבע כי יש להחיל על שנות העסקתו בחברה את הוראת סעיף 13 לחוק העסקת קבלני כוח אדם שעניינו בהשוואת תנאי עבודתם של עובדי הקבלן עם תנאי עבודתם של עובדי המעסיק בפועל
לכתבה המלאה
הקריטריונים לענישה מרבית של עובדת
עו"ד עמוס הלפרין
|
01/01/2015
אחריות מנהל בגין מחדלי עובדיו - אינה כוללת שלילת פיצויים והודעה מוקדמת
לכתבה המלאה
אי קבלה לעבודה עקב סירוב מועמד לעבודה לעבוד בשבת היא אפליה
עו"ד דנה פרייס
|
01/01/2015
הצגת דרישת התפקיד לעבוד ביום המנוחה השבועי בידי חברת כוח אדם אינה מעניקה פטור למעסיקה על פי חוק שעות עבודה ומנוחה
לכתבה המלאה
תעודות מחלה - חושבים שכבר ראיתם הכל
איתן אגמון
|
22/12/2014
כל מעסיק כבר ראה אישורי מחלה מוזרים שמנפקים רופאי קופות החולים לעובדים. הפעם ברצוני לספר על אישור שנתן רופא בקופת החולים "מכבי" לעובד של מפעל.
לכתבה המלאה
העברה מתפקיד אחרי 20 שנות עבודה
עו"ד הלית כהן רזניצקי
|
22/12/2014
הבעת חוסר שביעות רצון מעובד בשל ביצועיו ויחסי אנוש רעועים אינה מהווה התנכלות תעסוקתית
לכתבה המלאה
התיישנות בתביעה בגין ביטוח פנסיוני
מערכת דינים
|
22/12/2014
נדחה מחמת התיישנות ערעורו של מבוטח שתבע פיצוי בגין נזק שנגרם לו עקב הנפקת פוליסות בכמות בלתי סבירה
לכתבה המלאה
הזכות לפרטיות במסגרת יחסי עבודה
עו"ד עמוס הלפרין
|
22/12/2014
הזמנת פירוט שיחות של עובד במכשיר טלפון שבבעלות המעביד היא פעולה לגיטימית במאזן שבין זכות הקניין של המעביד וזכות העובד לפרטיות
לכתבה המלאה
התקבלה תביעה שעניינה רשלנות והטעייה בנוגע לקורס הכשרת מנהלי עבודה
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
08/12/2014
בית משפט השלום בנצרת קיבל תביעה נגד חברה המכשירה ללימודים מקצועיים וקבע כי בהתחייבות החברה לקיים קורס המכשיר קבלני בניין למנהלי עבודה מוסמכים אף על פי שהיא אינה מוסמכת כדין לקיימו, יש משום חוסר תום לב והצגת מצג רשלני בשלב הטרום חוזי והטעייה בעת כריתת החוזה
לכתבה המלאה
חופש הביטוי מול ההגנה על כבוד האדם ושמו הטוב
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
08/12/2014
בית הדין פסק פיצוי לעובד בגין אמירה פוגענית שנאמרה ע"י הממונה עליו מכוח חוק איסור לשון הרע
לכתבה המלאה
קרן השתלמות לעצמאי - הזדמנות לרווח
עו"ד ירון שמיר
|
08/12/2014
פעמים רבות מתברר כי העצמאים אינם מבינים את מהותה של קרן ההשתלמות, ומוותרים על היתרונות הגלומים בה מבלי להבין את משמעותם
לכתבה המלאה
אין המעביד רשאי להתנער מחובתו לנהל את רישום שעות העבודה של העובדים
עו"ד דנה פרייס
|
08/12/2014
מעקב אחרי שעות עבודה של עובד בידי המשתמשת אין בו כדי לשחרר את המעסיקה שהיא חברת שירותים מהחובות המוטלות עליה בחוק
לכתבה המלאה
למי שייכים הכספים שבקופת הגמל?
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
07/12/2014
פעמים רבות עולה השאלה למי הזכות לכספים שהופקדו בקופת גמל
לכתבה המלאה
העליון ביטל הלכה שקבעה כי יש לנכות תגמולי מל"ל בהתעלם מקיצור תוחלת החיים של הניזוק
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
23/11/2014
בית המשפט העליון בהרכב של חמישה שופטים ביטל את הלכת אבו-סרייה ששלטה כ-13 שנה, וקבעה כי יש לנכות מפיצוי שנפסק לניזוק את מלוא תגמולי המל"ל ששולמו ושעתידים להיות משולמים לו, גם מקום בו נקבע כי תוחלת החיים שלו קוצרה. פה אחד נקבע כי הגיעה העת לבטל את ההלכה המפרה את האיזון שבין הניזוק-המל"ל-והמזיק, וגורמת עוול לניזוק ולהתעשרות המל"ל על חשבונו.
לכתבה המלאה
נדחתה ברובה תביעת מבוטחים לאכוף הסכם פנסיה - הוראותיו סותרות את חוזר משרד האוצר
המידע המשפטי "דינים ועוד" מבית חשבים
|
23/11/2014
בית הדין האזורי לעבודה דחה ברובה תביעת מבוטחים בקרן הפנסיה לקבוע את אכיפת ההסכם המסדיר את פרישתם ל"פנסיה מוקדמת" תוך חישוב זכויות הפנסיה ממועד פרישתם בפועל לגיל הפרישה הקבוע בתקנון. נקבע כי משההסכם סותר את הוראות חוזר משרד האוצר - אין לאוכפו
לכתבה המלאה
אם חלים על העובד כמה הסכמים "הולכים אחרי ההוראה שהיא לטובת העובד"
עו"ד איילת גלעדי
|
23/11/2014
האם חתימת עובד על כתב ויתור מבטלת את תוקפם של חוק העסקת עובדים ע"י כוח אדם וכן הוראות הסכם קיבוצי מיוחד?
לכתבה המלאה
עובדת פוטרה בשל בחירה בינה לבין הסמנכ"ל
עו"ד מורן טימן-גוגול
|
23/11/2014
ההחלטה על פיטוריה של עובדת בגין איומים מבעלה לשעבר על המעסיקה היא במסגרת הפררוגטיבה הניהולית של המעסיק
לכתבה המלאה
חברות ארנק - סוף?
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
06/11/2014
אלפי חברות ומלכ"רים נחשפים לחיובי מס בסכומים גבוהים עקב העסקת עובדים המגישים להם חשבוניות מחברות ניהול
לכתבה המלאה
בג"ץ: פגיעת עובדת בחופש בחו"ל אינה תאונת עבודה
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
06/11/2014
במסגרת עתירה שהגיש המוסד לביטוח לאומי, התערב בג"ץ בפסיקת בית הדין הארצי לעבודה אשר הכיר בפגיעתה של עובדת בטיול טרקטורונים בו השתתפה במהלך נופש חברה בחו"ל כ"תאונת עבודה". נקבע כי מתן הטבה גרידא לעובדים אינה עונה על אמות המידה המאפשרות להכיר בה כפעילות נלווית לעבודה, וכי העובדה שהמעסיק ארגן אירוע כלשהו לעובדיו אין משמעותה כי כל פגיעה אשר תיגרם לעובד במהלך אותו אירוע תוגדר תאונת עבודה ותזכה לכיסוי ביטוחי
לכתבה המלאה
עובד המסיים את עבודתו חייב להעביר את התפקיד שמילא למי שבא אחריו
איתן אגמון
|
06/11/2014
חובת העברת התפקיד מעובד פורש לזה שמחליפו היא תנאי מכללא ומחייבת מכוח חוזה העבודה גם אם לא צוינה במפורש
לכתבה המלאה
מיצוי זכויות מס הכנסה שלילי
עו"ד ורו"ח חיה אביסרור-שמעוני
|
06/11/2014
שכיר או עצמאי - מהרו לבדוק אם אתם זכאים למענק עבודה ממס הכנסה (מס הכנסה שלילי) בגין שנת 2013
לכתבה המלאה
בעל שניסה לרצוח את אשתו אינו זכאי לחלוק את זכויותיה הפנסיוניות
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
22/10/2014
בית המשפט העליון קיבל בחלקו את ערעורה של אישה שסבלה מאלימות בן זוגה, אשר אף הורשע בניסיון לרצוח אותה וקבע כי זכויותיה ממקום עבודתה, התלויות בחייה, לא יובאו בחשבון במסגרת איזון המשאבים החל מכוח חוק יחסי ממון. נקבע כי יש לכלול בעניינן של "הנסיבות המיוחדות" המסמיכות את בית המשפט לסטות מהסדר איזון המשאבים, אלימות קשה בין בני זוג
לכתבה המלאה
העברה מתפקיד אחרי 20 שנות עבודה
עו"ד הלית כהן רזניצקי
|
22/10/2014
הבעת חוסר שביעות רצון מעובד בשל ביצועיו ויחסי אנוש רעועים אינה מהווה התנכלות תעסוקתית
לכתבה המלאה
מחיקת חומר אישי ממחשב המעבידה בטרם מתן התראה מחייבת בפיצוי
עו"ד דנה פרייס
|
22/10/2014
הוכרה זכות המעסיק להגן על מידע סודי ולצמצם אפשרויות של סכנה למחשבים ולמידע באמצעות ביטול הרשאות למחשב
לכתבה המלאה
מעסיק שלא אפשר לעובדת לשבת בעבודה יפצה אותה בשלוש משכורות
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
22/10/2014
המעבידה לא הוכיחה כי ביצוע העבודה אינו מאפשר ישיבה
לכתבה המלאה
עצות ו"טיפים" לתכנון המס לקראת סיומה של שנת המס 2014 ופתיחתה של שנת המס 2015
רו"ח ועו"ד אריאל דרייפוס
|
21/10/2014
לקראת תום שנת המס 2014 מצאנו לנכון להביא לפני הקוראים אוסף עצות בתחומים השונים. מטרת המאמר היא להפנות את תשומת הלב לנושאים השונים ולחדד נקודות חשובות. מטבע הדברים, לפני ביצוע כל מהלך פרטני יש לפנות לייעוץ מתאים. יש לבחון את יישום האמור להלן בכל מקרה לגופו, שכן אין המחבר והמערכת אחראים לאי דיוקים ולטעויות. שנת מס פורייה לכל הקוראים
לכתבה המלאה
זכויות עובדים במהלך החגים
מומחי כל עובד
|
07/10/2014
מה מספר שעות העבודה, שעל עובד לעבוד בערבי חג
לכתבה המלאה
עובדי בתי מלון אינם זכאים להטבת מס בגין עבודה במשמרות
עו"ד רו"ח (כלכלן) ארז בוקאי
|
06/10/2014
בית המשפט העליון פסק כי עובדי בתי מלון אינם זכאים להטבת מס בגין עבודתם במשמרות. בית המשפט פסק כי בית מלון אינו "מפעל תעשייתי" ולפיכך הטבות המס אינן חלות.
לכתבה המלאה
מיזוגים ורכישות - עיקר הלחץ הוא על המוכר...
שוקי שטאובר
|
06/10/2014
סקירת כנסים על שכר, רווחה ומשפט עבודה
לכתבה המלאה
והיה ההוני לפירותי
רו"ח נדב הכהן
|
06/10/2014
לפי הצעה בתזכיר החוק לשנת הכספים 2015 לתיקון פקודת מס הכנסה, מענקים וסכומים שהתקבלו בסיום יחסי עובד מעביד, לרבות בגין אי תחרות - יסווגו כהכנסת עבודה
לכתבה המלאה
אי קטן גדול
עו"ד יהודית קנולר
|
23/09/2014
400 אלף תושבי מלטה מארחים 1.5 מיליון תיירים בשנה, ענף ההכנסה העיקרי
לכתבה המלאה
תדמית וקוד לבוש למורה
אני פרידמן
|
23/09/2014
"השפעתו של מורה טוב על תלמידו לעולם לא תימחק"
לכתבה המלאה
מעסיקים הישמרו!
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
23/09/2014
היעדר רישומים לעניין שעות נוספות מזכה את העובד בתשלום של 60 שעות נוספות לחודש עבור כל תקופת העסקתו
לכתבה המלאה
עובדת חשפה שחיתויות ופוטרה - המעסיק ישלם פיצוי בגובה 24 משכורות
עו"ד דנה פרייס
|
23/09/2014
העובדת הוכיחה כי קיים קשר נסיבתי בין תלונותיה על התנהלות המעסיקה באשר לתנאי העבודה ופיטוריה
לכתבה המלאה
מיסוי מתנות לחגים
רו"ח עו"ד אריאל דרייפוס
|
21/09/2014
לקראת החגים הבאים עלינו לטובה ולאור פניות רבות המגיעות למערכת, בחרנו להביא בפניכם את הוראות רשות המסים ועמדותיה בכל הנוגע למתנות שמקבלים עובדים, ספקים ונותני שירותים ממעבידיהם או מלקוחותיהם.
לכתבה המלאה
הסבת הכנסות מאדם לאדם ושומות לפי תחשיב כלכלי למשאית
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
04/09/2014
לפי סעיף 84 לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"), יש סמכות לפקיד השומה לקבוע כי הכנסה מסוימת הוסבה מאדם לאדם רק כדי להפחית מס, אך ככל שפקיד השומה בוחר לטעון כך, עליו לעמוד בנטל ההוכחה כי אכן הייתה בכלל הסבת הכנסות. כך גם לגבי קביעת שומות לפי תדריך כלכלי להכנסות משאית שלא נעשתה כדבעי על ידי פקיד השומה.
לכתבה המלאה
הגנה על הזכות לפרטיות של העובד
עו"ד עמוס הלפרין
|
04/09/2014
חל איסור לעיין בתכתובות של עובד בדוא"ל הפרטי ובפייסבוק גם אם נשאר מחובר דרך המחשב במקום העבודה
לכתבה המלאה
תנאי עבודה של בני נוער
עו"ד דנה פרייס
|
04/09/2014
זמן ההמתנה של נערים להסעתם למקום העבודה מהווה חלק משעות העבודה
לכתבה המלאה
צריך לדעת לנהל הבדלים תרבותיים בעסקים
שוקי שטאובר
|
04/09/2014
יש הבדל מהותי בין חברה בין-לאומית לחברה גלובלית ● הכשרה בין-תרבותית עדיין אינה מובנת מאליה
לכתבה המלאה
מהפכת מס אמיתית! מי יודע?
רו"ח אייל מנדלאוי
|
31/08/2014
לפני שמושכים פיצויי פיטורים צריך לדעת היטב מה ההשלכות העתידיות של הפעולה
לכתבה המלאה
פרסמתם דעה פוליטית בפייסבוק? אתם עלולים למצוא את עצמכם מפוטרים
עו"ד אפרת דויטש
|
31/08/2014
עובד המביע בעמוד הפייסבוק האישי שלו דעה הגובלת בגזענות או בהסתה עשוי להביך את המעסיק שעמו הוא מזוהה עד כדי הצדקה לפטרו, למשל במקרה של התבטאות נגד מדינת ישראל וחייליה במהלך מלחמה. מהו הגבול של חופש הביטוי והאם למעסיק מותר בכלל להתערב במעשיו של העובד ברשתות החברתיות? עו"ד אפרת דויטש מפנה זרקור אל הסוגיה הרגישה
לכתבה המלאה
לא עוד "מעבידים" - אלא "מעסיקים"
איתן אגמון
|
31/08/2014
אחד החוקים המוזרים בתחום דיני העבודה פותר בעיה שכלל אינה קיימת
לכתבה המלאה
סוגיות בעניין פגיעות איבה במבצע "צוק איתן"
רו"ח אורנה צח (גלרט), חיים חיטמן ורו"ח (משפטן) ישי
|
31/08/2014
יש להקפיד ולשים לב שיש זכויות רבות נלוות שאינן בהכרח מוכרות לציבור, ומומלץ להישאר בקשר הדוק עם פקידת השיקום כדי למצות את כלל הזכויות. זכויות מוענקות גם לבני משפחה של מי שנספה בפעולת איבה.
לכתבה המלאה
התמחות ברפואת הפה – האם הכשרה לימודית או עבודה בפועל?
עו"ד מורן טימן-גוגול
|
26/08/2014
פסק דין קבע קריטריונים להבחנה בין הכשרה לימודית לעבודה בפועל אצל מתמחים
לכתבה המלאה
מי יעזור לנו להבין את הפנסיה - מורה נבוכים
כרמלה ויסברג
|
26/08/2014
מגוון נותני השירות בתחום הפנסיוני דורש הדרכה מפורטת
לכתבה המלאה
"הכנסה הונית" שאינה חייבת בביטוח לאומי - חלה גם רטרואקטיבית, ואין הצדקה להגביל את תחולתה
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
26/08/2014
בית הדין האזורי לעבודה קיבל תביעה שהגישה חברה נגד המל"ל, להשבת דמי ביטוח לאומי ששילמה לטענתה ביתר עת מימשו עובדיה מניות שמקורן בהקצאה על פי המסלול שנקבע בסעיף 102 לפקודת מס הכנסה. נקבע כי הלכת בית המשפט העליון אשר קבעה שהכנסה זו היא "הכנסה הונית" שאינה חייבת בביטוח לאומי - חלה גם רטרואקטיבית, ואין הצדקה להגביל את תחולתה רק מכאן ואילך בין היתר משום שאין למל"ל כל אינטרס הסתמכות ראוי להגנה
לכתבה המלאה
אושרה יצוגית נגד "הראל" וארגון נכי צה"ל בטענה להטעיית מבוטחים בנוגע לתקופת הכיסוי הביטוחי
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
26/08/2014
בית המשפט המחוזי קיבל בקשה להגשת תובענה יצוגית נגד חברת הביטוח "הראל" וארגון נכי צה"ל, אשר הוגשה ע"י אלמנתו של נכה צה"ל בטענה להטעיית מאות מבוטחים חברי הארגון בנוגע לתקופת הכיסוי הביטוחי. נקבע, כי המבקשת הוכיחה כי לא הומצאה למבוטחים הפוליסה וכי תעודת הביטוח שהומצאה להם נוסחה באופן מעורפל ובשונה מנוסח הפוליסה עצמה, כך שיש חשש להטעיית קבוצת המבוטחים שבין הגילאים 75 ל-76
לכתבה המלאה
האם קיבלת את טופס 5329 מאגף המודיעין של רשות המסים?
עו"ד ורו"ח רמי אריה, עו"ד שחר נח
|
27/07/2014
דוח פרטים אישיים והצהרה על מקורות ההכנסה
לכתבה המלאה
"האם מגיע לי פיצוי על נזקים שנגרמו מהמצב הביטחוני?"
הודעות לעיתונות
|
27/07/2014
מבצע צוק איתן כמעט ולא גבה קורבנות בנפש בצד הישראלי – אך חרף כך, נפצעו מאות ישראלים מרסיסים, נפגעו פגיעות הלם וטראומה וספגו פגיעות ופציעות כתוצאה מנפילות בריצה למרחבים המוגנים. כתוצאה מהצורך לצאת במהירות מהבית אל מרחב מוגן, נפצעים עשרות קשישים בפציעות שעלולות בסופו של דבר לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים שלהם. רוב הציבור בישראל אינו מודע לזכויותיו במקרים של פגיעה פיזית או נפשית הנובעת מהמצב הביטחוני. כתוצאה מכך, מעטים מתעדים בצורה נכונה את הפגיעה, ואת הקשר שלה למצב הביטחוני, ועל כן מתקשים בסופו של יום לזכות בפיצויים המגיעים להם. על הדרכים הנכונות להשיג פיצוי הולם לפגיעה שארעה בעקבות המצב הביטחוני – בכתבה הבאה
לכתבה המלאה
נפילת חומת הסודיות הבנקאית
עו"ד, רו"ח יניב סיימון
|
27/07/2014
הגלובליזציה הגיעה גם לבנקאות: שיתוף, שקיפות והגבלת האפשרות להלבנת הון
לכתבה המלאה
נפילת חומת הסודיות הבנקאית
עו"ד, רו"ח יניב סיימון
|
27/07/2014
הגלובליזציה הגיעה גם לבנקאות: שיתוף, שקיפות והגבלת האפשרות להלבנת הון
לכתבה המלאה
חידוש אישור להכרה כמוסד ציבורי לעניין תרומות
רמי אריה, עו"ד ורו"ח
|
27/07/2014
יש לחדש את אישור תרומות "לצמיתות" כדי להביא לאישורם לפי הכללים החדשים
לכתבה המלאה
הדרת עובדים ערביים
עו"ד דנה להב
|
27/07/2014
בית הדין לעבודה קבע כי דרישת שירות צבאי במכרז מהווה הפליה פסולה
לכתבה המלאה
החובה לבטח חבר קיבוץ בביטוח פנסיוני חלה על הקיבוץ למרות שהעובד הועסק על ידי מעסיק חיצוני
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
27/07/2014
בית הדין האזורי לעבודה דחה תביעתה של אחות חברת קיבוץ שעבדה ב'שירותי בריאות כללית' אשר טענה כי ההסדר הפנסיוני חסר ועתרה לתשלום הפרשי פיצויי פיטורים. נפסק כי החובה לבטח את חברי הקיבוצים בביטוח פנסיוני חלה על הקיבוץ ומשהוכח כי קיים הסדר פנסיוני מקיף, אין היא זכאית לפיצויי פיטורים
לכתבה המלאה
חובת רישום נוכחות - עובדים "בתפקידי הנהלה ואמון אישי מיוחד"
איתן אגמון
|
27/07/2014
גם עובדים "גלובליים" חייבים ברישום נוכחות והם אינם נכללים בחריגי חוק שעות עבודה ומנוחה, כך שהחוק חל עליהם
לכתבה המלאה
יש להחיל את חוק ביטוח בריאות ממלכתי על עובדי סיעוד
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
27/07/2014
בית המשפט העליון קבע כי יש לתת זכויות כ"תושבים" גם לעובדים זרים בעתירה של קו לעובד* העתירה התמקדה בעובדי סיעוד בשל טווח השנים הרחב שהם מועסקים אצל מטופלים ובשל כך עקב זיקתם החזקה לישראל
לכתבה המלאה
התנאים לביטול הסכם שומה שנחתם עם פקיד השומה
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
27/07/2014
הנישומה טענה כי נכנסה להסכם עם פקיד השומה תחת "לחץ נפשי אדיר" * בית המשפט עמד על הצורך בשוויון ובסימטריה בין בעלי הדין
לכתבה המלאה
יש להבדיל בין הליכי הבראה להליכי פירוק לעניין הרחבת זכאות לגמלה מהמל"ל לעובדי חברה שהתפרקה
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
27/07/2014
הרכב מורחב של שבעה שופטי בית המשפט העליון קיבל פה אחד את ערעורו של המוסד לביטוח לאומי נגד חיובו לשלם גמלה לעובדי חברת "קלאבמרקט" שלגביה ניתן צו הקפאת הליכים ואושר הסדר נושים, על אף שהוראות החוק מכירות בזכאות לגמלה רק במצב של פירוק או פשיטת רגל. הנשיא גרוניס: אין להרחיב את הזכאות לגמלה בדרך של "חקיקה שיפוטית" ויש להותיר סוגיה זו להכרעת המחוקק, נוכח השוני בין הליכי הבראה להליכי פירוק והעובדה כי הרחבת הזכאות לגמלה תחטא לתכליתה ולהסדרים הקבועים בחוק
לכתבה המלאה
"קרן השתלמות"- שתי משמעויות שונות – ואי הבנה גדולה
איתן אגמון
|
22/07/2014
נוטים לערב בין קרן השתלמות אישית, לבין קרן לצרכי השתלמות שמארגנת לכאורה ההסתדרות לחבריה
לכתבה המלאה
נדחתה העתירה בעניין פלאפון
עו"ד רפי הולין
|
22/07/2014
בג"ץ קבע כי ישנה חזקה, ולפיה "הבעת עמדה על ידי המעסיק או מטעמו בנוגע להתארגנות או להשלכותיה מהווה הפעלת לחץ והשפעה בלתי הוגנים על העובדים
לכתבה המלאה
יש להחיל את חוק ביטוח בריאות ממלכתי על עובדי סיעוד
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
21/07/2014
בית המשפט העליון קבע כי יש לתת זכויות כ"תושבים" גם לעובדים זרים בעתירה של קו לעובד* העתירה התמקדה בעובדי סיעוד בשל טווח השנים הרחב שהם מועסקים אצל מטופלים ובשל כך עקב זיקתם החזקה לישראל
לכתבה המלאה
החובה לבטח חבר קיבוץ בביטוח פנסיוני חלה על הקיבוץ למרות שהעובד הועסק על ידי מעסיק חיצוני
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
29/06/2014
בית הדין האזורי לעבודה דחה תביעתה של אחות חברת קיבוץ שעבדה ב'שירותי בריאות כללית' אשר טענה כי ההסדר הפנסיוני חסר ועתרה לתשלום הפרשי פיצויי פיטורים. נפסק כי החובה לבטח את חברי הקיבוצים בביטוח פנסיוני חלה על הקיבוץ ומשהוכח כי קיים הסדר פנסיוני מקיף, אין היא זכאית לפיצויי פיטורים
לכתבה המלאה
מבטחים הוותיקה תשיב מיליון ש''ח לעמית שקיבל קצבת נכות חלקית והמשיך בהפקדות מלאות
יועץ פנסיוני חיים בן-הרוש
|
09/06/2014
הקרן לא יידעה את העמית בדבר זכותו להפקיד כסף בגין יתרת השכר המובטח בניכוי הקצבה שקיבל
לכתבה המלאה
פיטורים שלא כדין לחושפת שחיתות בעבודה
מאגר המידע המשפטי "דינים ועוד"
|
09/06/2014
בית הדין הארצי לעבודה קיבל את ערעורה של עובדת ותיקה שפוטרה מעבודתה בעיריית יהוד, ופסק לה פיצוי בגובה 24 משכורות בגין פיטורים שלא כדין על רקע חשיפת שחיתויות. נקבע, כי הפיטורים נעשו שלא כדין ובקשר לתלונות שהגישה העובדת נגד גורמים בעירייה, וקדמו להם פתיחת הליכים משמעתיים מהם זוכתה, אי תשלום שכר במשך תקופה ארוכה, ושיבוצה תחת ממונה שנגדו הגישה העובדת תלונה. עם זאת נקבע כי בנסיבות המקרה אין להורות על השבת העובדת לעבודה אלא לפסוק לה פיצוי גבוה במיוחד שיבטא גם את ההיבט העונשי שיש לייחס להתנהלות העירייה
לכתבה המלאה
כותרת כותרת כותרת כותרת
גיא
|
23/04/2014
תאור קצר תאור קצר תאור קצר
לכתבה המלאה
תביעת חובות מס מבעלי מניות בגין משיכות שמשכו מהחברה
עו"ד ורו"ח רמי אריה
|
22/04/2014
פקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961 מאפשרת בתנאים מסוימים גביית חובות מס של חברה גם מבעלי המניות או כל צד ג' שקיבל ממנה נכסים ללא תמורה או בתמורה חלקית
לכתבה המלאה
I cannot tell you how thankful I am for our little infinity
John Green
|
14/02/2014
Hazel and Gus are two teenagers who share an acerbic wit, a disdain for the conventional, and a love that sweeps them on a journey. Their relationship is all the more miraculous given that Hazel's other constant companion is an oxygen tank, Gus jokes about his prosthetic leg, and they met and fell in love at a cancer support group.
לכתבה המלאה
Why Bitcoin Matters
Marc Andreessen
|
21/01/2014
Editor’s note: Marc Andreessen’s venture capital firm, Andreessen Horowitz, has invested just under $50 million in Bitcoin-related start-ups. The firm is actively searching for more Bitcoin-based investment opportunities. He does not personally own more than a de minimis amount of Bitcoin.
לכתבה המלאה
Why Bitcoin Matters
Marc Andreessen
|
21/01/2014
Editor’s note: Marc Andreessen’s venture capital firm, Andreessen Horowitz, has invested just under $50 million in Bitcoin-related start-ups. The firm is actively searching for more Bitcoin-based investment opportunities. He does not personally own more than a de minimis amount of Bitcoin.
לכתבה המלאה
3 MYTHS THAT BLOCK PROGRESS FOR THE POOR
Bill Gates
|
01/01/2014
By almost any measure, the world is better than it has ever been. People are living longer, healthier lives. Many nations that were aid recipients are now self-sufficient. You might think that such striking progress would be widely celebrated, but in fact, Melinda and I are struck by how many people think the world is getting worse. The belief that the world can’t solve extreme poverty and disease isn’t just mistaken. It is harmful. That’s why in this year’s letter we take apart some of the myths that slow down the work. The next time you hear these myths, we hope you will do the same.
לכתבה המלאה
המוצרים שלנו
כל מס
כל נתון
כל עובד
כל עתיד
תקדין
קומיט
מחשבות
Chat with us
, powered by
LiveChat
שלח
יש להזין רק ספרות