דף הבית
המוצרים
מוצרים פיננסיים
כל מס
כל נתון
כל עובד
כל עתיד
מוצרים משפטיים
קומיט
טקדין AI
מחשבות
מוצרים משלימים
כל טופס
רשם +
מבזק
פקס טקס
מכללת חשבים
כתבות
קריירה
צור קשר
8109
*
לדעת לפני כולם, זה חלק מההצלחה שלכם.
הירשמו עכשיו
אני מאשר/ת לקבל מחשבים ומחברות קבוצת גיידליין גרופ בע"מ, עדכונים על הטבות והודעות פרסומיות
הכל
כתבות דיני עבודה
דיני עבודה
מיסוי
פנסיה וגמל
פיננסיים
משפט
ראשי
כתבות
היעדרות עובד ביום הבחירות לרשויות המקומיות
עו"ד נטע סלע
|
16/01/2024
בהתאם לסעיף 97ב לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") יום הבחירות הכלליות יהיה יום שבתון בתחומן של הרשויות המקומיות שבהן נערכות הבחירות וכן לגבי עובדים הרשומים בפנקס בוחרים של רשויות מקומיות כאמור, אף אם מקום עבודתם הוא ברשות מקומית שלא חל בה יום שבתון, אך שירותי תחבורה ושאר שירותים ציבוריים (כפי שיפרסם שר הפנים) יפעלו כסדרם.
לכתבה המלאה
זכויות עובדים לאור מלחמת "חרבות ברזל"
עו"ד מיטל דולב בלט
|
09/10/2023
לאור המלחמה והמצב הביטחוני במדינה עולות סוגיות רבות הקשורות להעסקת עובדים בתקופה זו. מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות להעסקת עובדים בשעת חירום.
לכתבה המלאה
זכויות נשים במקום העבודה: 8 כללים שמעסיקים צריכים להכיר
עו"ד מיטל דולב בלט ועו"ד ג'ולייט אליהו
|
16/04/2023
חוקי העבודה בישראל כוללים הגנות רבות והטבות לעובדים. בין השאר, החקיקה כוללת שורת התייחסויות מיוחדות לזכויות נשים. החקיקה, שראשיתה כבר בשנת 1954, מסדירה את העסקתן של נשים, וכוללת מגוון של התייחסויות לנושאים הייחודיים הקשורים בהריון, בלידה ובסוגיות נוספות.
לכתבה המלאה
זכויות עובדים במהלך החגים
עו"ד מיטל דולב בלט, עו"ד ראובן בבדז'נוב
|
23/03/2023
מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות לעובדים בחגים.
לכתבה המלאה
לידיעת המעסיקים – כל מה שחשוב לדעת על חובת עריכת שימוע בטרם פיטורי עובד
עו"ד ראובן בבדז'נוב
|
02/03/2023
בישראל, נהוגה מזה שנים חובה לערוך שימוע לעובד בטרם פיטורים. החובה נולדה במגזר הציבורי, והתרחבה גם למגזר הפרטי, אבל לא הוסדרה מעולם בצורה ברורה. מהן, אם כן, החובות שחלות על המעסיק, ומה פסק בית המשפט בעבר כשנדרש לסוגיה? עו"ד ראובן בבדז'נוב, שכותב באתר "כל עובד" מבית "חשבים", מסביר:
לכתבה המלאה
תשלום דמי חופשה לעובד בזמן מחלה
עו"ד עמוס הלפרין
|
01/08/2022
סעיף 5 לחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 (להלן: "החוק") מונה ימי היעדרות שלא יבואו במניין ימי החופשה השנתית. כלומר, אם ימים אלה חלים בעת שהות העובד בחופשה שנתית, החופשה נפסקת לאותם ימים, ויש להשלים את החופשה, ככל האפשר, תוך אותה שנת עבודה.
לכתבה המלאה
לידיעת המעסיקים – האם אפשר להוציא עובד לחופשה שנתית בתקופת ההודעה המוקדמת לפיטורים?
עו"ד מיטל דולב בלט
|
01/08/2022
ימי הקיץ, ותחילת השנה החדשה, משמשים חברות רבות ליציאה לפגרה – ומתן חופשה שנתית לעובדים. לעתים, ימי החופשה האלה, יכולים להתרחש במקביל לתקופה שבה עובדים שהעסקתם הסתיימה, נמצאים ב"ימי ההודעה המוקדמת", שבהם הם זכאים לתשלום מלא ונדרשים לעבוד כרגיל, אם המעסיק מבקש זאת. (המעסיק, רשאי לוותר על שירותי העובד בתקופה זו, אך נדרש לשלם לו כרגיל).
לכתבה המלאה
מתי מותר לחברות להגביל את חופש העיסוק של העובדים שלהן, לאחר תום תקופת ההעסקה?
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
28/06/2022
בעבר, אנשים רבים היו עובדים במקום עבודה אחד או שניים, לאורך כל הקריירה שלהם. בשוק העבודה המודרני, המצב שונה לחלוטין, והקצב הממוצע של תחלופת מקום העיסוק, גבוה בהרבה. עובדה זו, הופכת את נושא חופש העיסוק לחשוב במיוחד.
לכתבה המלאה
מגמת העבודה מהבית הולכת ומתעצמת – אבל מה קורה כאשר העובדים נפגעים בתאונה ביתית?
עו"ד מיטל דולב בלט
|
27/06/2022
רצתם למחשב בזמן עבודה מהבית ונפלתם – האם זו תאונת עבודה?
לכתבה המלאה
מעסיקים שימו לב: מידע חדש וחשוב על תשלום דמי ביטוח לעובדים לאחר סיום העסקתם
אורנה צח-גלרט - רואת חשבון
|
07/06/2022
מעסיקים – שימו לב: חוזר חדש שפרסם באחרונה הביטוח הלאומי מבהיר את אופן הדיווח על הטבות לעובדים בהתאם להסכמים שהחלו לאחר סיום העסקתם. רו"ח אורנה צח-גלרט מסכמת עבורנו כמה מהנקודות המרכזיות הקשורות לתשלומים לאחר ניתוק יחסי עבודה:
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על העסקת בני נוער – המדריך המלא
עו"ד מיטל דולב בלט
|
03/05/2022
עשרות אלפי בני נוער בישראל נוהגים לעבוד – בעיקר בחופשות. העסקת בני נוער בישראל מותרת, אך יש לה מגבלות רבות שנקבעו בחקיקה ובפסיקות שונות של בתי המשפט שדנו בנושא לאורך השנים.
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על דמי הבראה – המדריך המלא
עו"ד עמוס הלפרין
|
03/05/2022
עובדים בישראל זכאים לתשלום מיוחד ויוצא דופן בשם "דמי הבראה". מקורו ההיסטורי נעוץ ברצון לוודא שהעובדים מקבלים ימי מנוחה וחופשה מוסדרים, כולל מימון, שינוצלו בבתי מלון/הארחה. בעבר, העובדים אף נדרשו להציג קבלות על שהייתם בבית הבראה, כתנאי לקבלת התשלום מהמעסיקים. כיום, מדובר בסוג של תוספת למשכורת, שאין כל הכרח לנצל אותה דווקא לחופשה והעובדים לא צריכים להראות כל הוכחה לכך שניצלו אותם לצורך תשלום לבית מלון.
לכתבה המלאה
דמי מחלה - סקירה מקצועית
עו"ד הלית כהן - רזניצקי
|
03/03/2022
חוק דמי מחלה, התשל"ו- 1976 (להלן: "החוק" או "חוק דמי מחלה"), הוא החוק העיקרי שמסדיר את זכויות העובדים בעת היעדרותם מהעבודה בשל מחלה. בחוק נקבע כי כאשר עובד נעדר מעבודתו בשל אי-כושר לבצע את העבודה עקב מצב בריאות לקוי - הנקבע על פי ממצאים רפואיים - יהיה זכאי לתשלום ממעסיקו בשל ימי היעדרות אלה. מטרת החוק הנה לאפשר קיום לעובד ולבני משפחתו בזמן מחלת העובד.
לכתבה המלאה
חובת עריכת שימוע טרם פיטורי עובד במגזר הפרטי ואופן קיומה
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
03/03/2022
החובה לערוך שימוע לעובד בטרם פיטוריו (חובה הידועה גם כזכות הטיעון או זכות השימוע) נולדה במגזר הציבורי ובגופים דו מהותיים, שם גם נקבעו הוראות ביצוע ברורות בהודעת נציבות שירות המדינה. בהתאם להנחיות אלה שימוע תקין, בטרם יפוטר עובד קבוע במגזר הציבורי, כולל - הודעה מראש לעובד על מועד השימוע, בה יפורטו הטענות, שבעטיין רוצים להפסיק עבודתו; הענקת אפשרות לעובד לעיין בכל החומר הנוגע לנימוקי פיטוריו, ומתן זמן סביר לעובד להכין תגובתו וטיעוניו; הענקת הזדמנות מלאה לעובד, בין בכתב ובין בעל-פה, להגיב על הטענות אשר נטענות נגדו; עריכת פרוטוקול של הישיבה, אם השימוע לא נעשה בכתב; קבלת החלטה על סמך שיקולים מקצועיים וענייניים. כמו כן נקבע, כי השימוע יערך בכתב, אלא אם ביקש העובד להשמיע את טיעוניו בעל-פה. במקרה בו התקיים השימוע בעל-פה, רשאי העובד, אם הוא מעוניין בכך, להגיע לשימוע עם אדם מטעמו (כגון: עורך-דין, נציג ועד עובדים וכדו'), אולם ללא עדים.
לכתבה המלאה
סקירה מקצועית – דמי בידוד
עו"ד מיטל דולב- בלט ועו"ד ראובן בבדז'נוב
|
13/02/2022
בעקבות מגיפת הקורונה שפקדה את מדינת ישראל ואת העולם כולו, ובעקבות פסיקת בג"צ בעניין 1633/20, סל שירותי סיעוד נ' מדינת ישראל, מיום 27.7.20, שבו נקבע כי בידוד שהעובד חייב בו מכח צו בריאות העם אינו מחלה כהגדרתה בחוק דמי מחלה, נחקק חוק תכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה), התשפ"א- 2020 (להלן: "החוק").
לכתבה המלאה
סוגיות בתשלום דמי הבראה
עו"ד מיטל דולב - בלט
|
14/07/2021
מעסיקים רבים נוהגים לשלם דמי הבראה בחודשי הקיץ. הזכאות לדמי הבראה מוסדרת בהסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש ובצו ההרחבה שהוצא לו. להלן ריכוז העקרונות המנחים לתשלום דמי הבראה:
לכתבה המלאה
כל מה שצריך לדעת על העסקת נוער
עו"ד מיטל דולב בלט
|
16/06/2021
במהלך חופשת הקיץ, נערים ונערות (עד גיל 18) מצטרפים לשורות כוח העבודה. במקום שחוקי העבודה מתייחסים לעובד באשר הוא עובד, ולא קיימת התייחסות ספציפית לעבודת נוער, יחולו חוקי העבודה, החלים על כלל העובדים (כך למשל, בנוסף לשכר העבודה, בני הנוער זכאים להחזר הוצאות הנסיעה ממקום מגוריהם אל מקום העבודה ובחזרה מכוח צו ההרחבה בדבר החזר הוצאות נסיעה).
לכתבה המלאה
השלכותיו של יום הבחירות לכנסת על דיני העבודה
עו"ד אנדראה קאופמן-חיקין
|
08/03/2021
מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות לעובדים ביום הבחירות, לקראת יום הבחירות לכנסת.
לכתבה המלאה
התחסנות עובדים – חובות וזכויות
עו"ד מירב אורן
|
17/01/2021
האם מעסיק יכול לחייב עובד להתחסן בקורונה ואם לא האם ניתן להטיל סנקציות על סרבן חיסון?
לכתבה המלאה
חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א- 2020
עו"ד מיטל דולב-בלאט
|
29/11/2020
ביום 19.11.2020 פורסם ברשומות חוק התכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) (תיקון מס' 3), התשפ"א- 2020 (להלן: "התיקון לחוק") אשר מסדיר את סוגיית התשלום לעובדים שנעדרו מעבודתם עקב בידוד וכן את היקף השיפוי למעסיק בגין תשלום זה.
לכתבה המלאה
תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד בשל נגיף הקורונה
עו"ד מעיין קישלס
|
05/10/2020
תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד בשל נגיף הקורונה
לכתבה המלאה
צבירת זכויות בחופשה ללא תשלום
עו"ד מיטל דולב-בלט
|
31/05/2020
בחוקי העבודה אין כל התייחסות להשלכותיה של תקופת חופשה ללא תשלום (להלן: "חל"ת") לעניין צבירת וותק, בשל זכויות סוציאליות (יודגש כי מדובר בחל"ת מכוח הסכם אישי, ולא מכוח החוק).
לכתבה המלאה
תאונת עבודה שארעה לעובד בזמן עבודה מהבית כתאונת עבודה
עו"ד מיטל דולב בלט
|
22/04/2020
תאונת שארעה לעובד בזמן עבודה מהבית כתאונת עבודה
לכתבה המלאה
דרכי התמודדות המעסיק בעקבות נגיף הקורונה
עו"ד מיטל דולב בלט ועו"ד ג'ולייט אליהו
|
19/03/2020
בהתאם לצו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש) (בידוד בית) (הוראת שעה),התש"ף- 2020 (להלן: "צו בריאות העם") נקבעו הוראות להתמודדות עם הנגיף. בנוסף, משרד הבריאות פרסם מספר חוזרים והנחיות בהתאם לקצב התפתחות מחלת הקורונה, לפיהן על עובדים במקרים שונים להיכנס לבידוד ביתי.
לכתבה המלאה
מחלת הקורונה והשלכותיה במקום העבודה - סקירה מקצועית
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
10/03/2020
עולמנו כיום הינו כפר גלובאלי קטן לטוב ולרע! אמירה זו אקטואלית ומתחזקת לאור פריצת נגיף "הקורונה" אשר נודעה לנו באמצעי התקשורת כבר בתחילת השנה החדשה שנת 2020. החשש הגדול מהידבקות במחלה אשר התגלתה בסין הרחוקה הוביל את המחוקק הישראלי להזדרז ולחוקק חקיקה מסודרת בנושא וכן משרד הבריאות נרתם והוציא הנחיות מסודרות בעניין.
לכתבה המלאה
הנדון: עדכון תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף- 2020
חוזר "כל עובד"
|
09/03/2020
הנדון: עדכון תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף- 2020
לכתבה המלאה
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020 – עדכון
חוזר "כל עובד"
|
24/02/2020
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020 – עדכון
לכתבה המלאה
אין חובה גורפת לתשלום לעובד שנעדר עקב תנאי מזג האוויר
עו"ד עמוס הלפרין
|
11/02/2020
בחוקי העבודה אין התייחסות למקרים של הפסקות בעבודה או של היעדרות מעבודה, כתוצאה ממזג האוויר, כגון: שלג, או כתוצאה ממצבים אחרים שמוגדרים כ"כוח עליון". במקרה של היעדרות מהעבודה עקב פגעי מזג אוויר, או כאשר לא ניתן לבצע את העבודה בשל כך - אין מדובר במצב, שבו המעסיק מונע באופן חד-צדדי מן העובד לעבוד [ואם הוא מונע - אכן יחויב המעסיק, כאמור], אלא מדובר במצב, שבו נמנע מהעובדים ומהמעסיק כאחד להגיע לעבודה, או לבצעה עקב "כוח עליון".
לכתבה המלאה
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
חוזר "כל עובד"
|
04/02/2020
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
לכתבה המלאה
תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
חוזר "כל עובד"
|
04/02/2020
הנדון: תעודת מחלה גורפת לעובד השוהה בבידוד לפי צו בריאות העם (נגיף הקורונה החדש 2019) (בידוד בית) (הוראת שעה), התש"ף-2020
לכתבה המלאה
סקירה מקצועית - חוק עבודת נשים
עו"ד אילנית מילוא ועו"ד דנה להב
|
03/02/2020
משפט העבודה בישראל וחוקי המגן שמכוחו מעניקים הגנה רחבה לעובדים השונים במסגרת יחסי העבודה. אחד החוקים המרכזיים במשפט העבודה הוא חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 (להלן: "החוק"). החוק מסדיר את נושא העסקתן של נשים במקום העבודה תוך שהוא מתייחס לכל אותם מקרים ייחודיים, למגבלות ולזכויות מיוחדות המוענקים לנשים עובדות. להלן סקירה מקיפה של החוק.
לכתבה המלאה
דמי מחלה - סקירה מקצועית
עו"ד הלית כהן - רזניצקי
|
08/01/2020
חוק דמי מחלה, התשל"ו- 1976 (להלן: "החוק" או "חוק דמי מחלה"), הוא החוק העיקרי שמסדיר את זכויות העובדים בעת היעדרותם מהעבודה בשל מחלה. בחוק נקבע כי כאשר עובד נעדר מעבודתו בשל אי-כושר לבצע את העבודה עקב מצב בריאות לקוי - הנקבע על פי ממצאים רפואיים - יהיה זכאי לתשלום ממעסיקו בשל ימי היעדרות אלה. מטרת החוק הנה לאפשר קיום לעובד ולבני משפחתו בזמן מחלת העובד.
לכתבה המלאה
סקירה מקצועית - העסקת עובדים זרים
עו"ד דנה להב
|
05/01/2020
הליך העסקת עובד זר בישראל הינו הליך דו-שלבי: בשלב הראשון, ובהתאם להוראות חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 אזרח זר המבקש לעבוד בישראל, חייב לקבל אשרת עבודה תואמת ממשרד הפנים. בשלב השני, לפי הוראות סעיף 1יג(א) לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 (להלן: "חוק עובדים זרים") מעסיק ישראלי המבקש להעסיק עובד זר, חייב לקבל היתר העסקה ממשרד הפנים
לכתבה המלאה
זכויות עובדים לאור המצב הביטחוני
עו"ד הלית כהן-רזניצקי
|
09/09/2019
לאור המצב הביטחוני עולות שאלות רבות הקשורות להעסקת עובדים בתקופה זו. מאמר זה מרכז סוגיות שונות הקשורות להעסקת עובדים בשעת חירום.
לכתבה המלאה
סוגיות בתשלום דמי הבראה
עו"ד מיטל דולב - בלט
|
15/07/2019
מעסיקים רבים נוהגים לשלם דמי הבראה בחודשי הקיץ. הזכאות לדמי הבראה מוסדרת בהסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה ונופש ובצו ההרחבה שהוצא לו. להלן ריכוז העקרונות המנחים לתשלום דמי הבראה
לכתבה המלאה
הלכת קיס – הטיפ למלצר או לאוצר? (או לביטוח הלאומי)
רו"ח אורנה צח גלרט, מר חיים חיטמן ורו"ח (משפטן) יש
|
13/05/2019
בית הדין הארצי לעבודה (עב"ל 44405-10-15, ע"ע 28480-02-16) דן ביום 26.3.2018 בשני ערעורים בשאלת התשר המשולם למלצרים בענף המסעדנות, ובתוך כך קבע הלכה חדשה בתחולה מיום 1.1.2019 לפיה כספי התשר בענף המסעדנות צריכים להיחשב לעניין משפט העבודה ודיני הביטוח הלאומי להכנסת המסעדה, וכל הכנסה של המלצר ועובדי שרשרת השירות מתשר צריכה להיחשב להכנסת עבודה מאת המעסיק.
לכתבה המלאה
פיצוי בגין "עגמת נפש" – מה דינו לצורכי מס?
עו"ד ורו"ח יוסי קורן
|
13/05/2019
ישנם מקרים בהם יחסי העבודה מסתיימים בצורה לא נאותה, ולעיתים העובד פונה להליכים משפטיים כנגד מעסיקו לשעבר. בד"כ הליכים אלו מתנהלים בבית הדין לעבודה. בית הדין לעבודה דן בסוגיה ופוסק את פסק דינו, כאשר לא אחת נוצר מצב בו במהלך ההתדיינות העובד והמעסיק (להלן: "הצדדים") מגיעים לפשרה, אשר מובאת לאישורו של בית המשפט.
לכתבה המלאה
מעסיקה חויבה בפיצוי בסך 30,000 ₪
עו"ד מורן טימן גוגל
|
24/03/2019
המעסיקה חויבה בשל הזמן הממושך שחלף ממועד השימוע ועד למועד הפיטורים ובשל היעדר שימוע טרם ניוד העובד לתפקיד אחר
לכתבה המלאה
איומי סייבר 2019: מהן 10 טעויות אבטחת המידע הנפוצות בקרב עובדים?
חן חפר
|
24/03/2019
ניתוח אירועי הסייבר מהשנים האחרונות מצביע על מגמה הולכת ומחמירה של נזק בלתי נתפס עם כל שנה שחולפת. אם בשנת 2013 110 מיליון כרטיסי אשראי שדלפו מענק הקמעונאות האמריקאי Target הצליחו להשאיר אותנו פעורי פה, כיום את שנת 2019 פתחנו עם דליפות מאגרים של למעלה מ-2 מיליארד רשומות, וגם זה בשולי החדשות. דומה שאנחנו הופכים ליותר מכילים ופחות מתרגשים מעוצמת האירועים שהיום אנחנו גם יודעים לומר שעולים בחיי אדם של ממש ברחבי העולם כתוצאה משיבוש פעילות צוותי חירום והגשת עזרה ראשונה, וגם כתוצאה מהתערבות חיצונית במערכות בחירות ושליטה ברכבות ומטוסים ברחבי העולם הטכנולוגי.
לכתבה המלאה
פיצוי כספי לעובדת בת 18 בגין מסכת הטרדות מיניות מצד המעסיק
עו"ד מורן טימן גוגל
|
24/03/2019
בית הדין ציין כי עדותה של העובדת עשתה עליו רושם מהימן וכי גרסת המעסיק לא הייתה עקבית ולא הייתה קוהרנטית, ונטען כי ניתן למצוא אמירות שיש בהן ראשית הודאה בכך שבמערכת היחסים בינו לבין העובדת נכללו היבטים בלתי ראויים.
לכתבה המלאה
שייכוּת במקום קביעוּת – מודל חדש של יחסי עבודה
עו"ד רפי הולין
|
25/02/2019
התאמת האירגון לצרכי העובד
לכתבה המלאה
שכרו יצא בהפסדו
איתן אגמון
|
25/02/2019
בתי הדין פוסקים הוצאות נגד עובדים המגישים תביעות מופרזות
לכתבה המלאה
בית הדין הארצי פסק כי לא כל פגם שנפל בהליכי השימוע מצדיק פסיקת פיצוי
ראובן בבדזנוב
|
25/02/2019
תכלית השימוע אינה הפתעת העובד ובחינת תגובתו הספונטנית לטענות נגדו, אלא שיג ושיח אודות הטעמים בגינם נשקלת אפשרות פיטוריו תוך שניתנת לו הזדמנות הוגנת להעלות טענותיו בצורה מסודרת ומושכלת, במקרה העובד היה מודע למצבו בעקבות שיחות רקע קודמות
לכתבה המלאה
על חשיבות הגיוון במקום העבודה – גילאי מגדרי ואתני - עד כמה המשפט הוא כלי אפקטיבי בהתמודדות עם אפליה בתעסוקה?
עו"ד רפי הולין
|
28/01/2019
מחקרים היום מראים שיש קשר ישיר ומובהק בין רמת הגיוון של עסקים לבין הרווחיות שלהם מיצירתיות ומחדשנות. יש מחקר ענק של מקנזי מלפני כ- 3 שנים, ומחקרים נוספים אשר תמכו בממצאיו, לפיהם חברות שיש בהן גיוון (בעיקר גילאי, מגדרי ואתני) – יעילות, מצליחות ורווחיות ב- 34% יותר מאחרות.
לכתבה המלאה
אתם עוסקים ב"אגרנות" כפייתית של מסמכים? אז בואו נדבר Paperless
ויטלי סירוטה (B.Sc.)
|
28/01/2019
התרחשותה של "אגרנות" כפייתית בארגונים, הינה באגירת טפסים ומסמכים לאורך תהליכי השירות והתפעול. כל מסמך שנוצר בארגון, אם מגיע בדואר/פקס או מודפס פנימית, עובר תהליך ארוך ורבוי משאבים בשמירה, סריקה, ארכוב ורק לעיתים ביעור. בשביל לעצור את זרם האגרנות ולהביא ל- "Paperless" צריך לעשות Re-engineering לתהליך ולמצוא את המקור ולא את הסימפטום. לעצור את יצירת המסמכים הפיזיים בתחילת התהליך, דבר אשר יחסוך רבות לארגון, לעובד וללקוח.
לכתבה המלאה
האם חובה לתת לעובד העתקי מסמכים?
איתן אגמון
|
27/01/2019
השאלה הפשוטה הפכה לסאגה משפטית שנדונה בארבע ערכאות ובשני סבבים. והתוצאה: יש לתת לעובד, לפי דרישתו, העתקים של מסמכים שהחוק דורש מהמעסיק לתת לעובד, אף שכבר נמסרו בעבר (1)
לכתבה המלאה
ביה"ד הארצי לעבודה: אין לקבוע באופן גורף כי ההסכמים הקיבוציים של הרופאים חלות על תורני החוץ
כתב נטו +
|
17/12/2018
בית הדין הארצי לעבודה קיבל את ערעורה של קופת חולים "כללית" על החלטת בית הדין קמא כי יש לקבל בחלקה את תביעתו של רופא שעבד בשורותיה כתורן חוץ וכי יש להחיל בעניינו את ההסכמים הקיבוציים של הרופאים. נקבע כי בית הדין קמא לא היה צריך להגיע למסקנה כזו, שיש לה השלכה רוחבית, וניתן היה להסתפק בבדיקת זכאותו של הרופא לזכויות הקונקרטיות שנתבעו על ידו מכוח ההסכמים הקיבוציים המגדירים את אותן זכויות.
לכתבה המלאה
עובד שהרים טיל במשקל 620 ק"ג – והפך לנכה, פוצה לאחר מאבק משפטי ב-350 אלף שקל.
עו"ד חיים פרנק
|
17/12/2018
המוסד לביטוח לאומי לא הכיר בתחילה באירוע כתאונת עבודה
לכתבה המלאה
מונופולים בעולם העבודה – היש מקום להסדרה חקיקתית בנושא?
עו"ד עופר יוחננוף
|
04/12/2018
לטעמו של הכותב יש לשים סוף לכוחניות ולדורסנות של ההסתדרות הכללית החדשה
לכתבה המלאה
תפקידו של מנהל משאבי אנוש בתהליך הליווי של העובד בפרישה
אורן שדמי
|
04/12/2018
הפתרונות שמנהל משאבי אנוש יכול לתת לעובדיו סובבים בעיקר סביב ההתמודדות שכרוכה בתהליך הפרישה לרבות הבנה של העובד בעובדה כי אורח חייו עומד להשתנות
לכתבה המלאה
האיזון שבין הגבלת חופש העיסוק של העובד להגנה על סוד מסחרי של המעסיק
ג'ולייט אליהו
|
04/12/2018
דרישת מידתיות באשר להקף צו מניעה בתחום סוד מסחרי לכאורה
לכתבה המלאה
אתם עוסקים ב"אגרנות" כפייתית של מסמכים? אז בואו נדבר Paperless
ויטלי סירוטה (B.Sc.)
|
04/11/2018
התרחשותה של "אגרנות" כפייתית בארגונים, הינה באגירת טפסים ומסמכים לאורך תהליכי השירות והתפעול. כל מסמך שנוצר בארגון, אם מגיע בדואר/פקס או מודפס פנימית, עובר תהליך ארוך ורבוי משאבים בשמירה, סריקה, ארכוב ורק לעיתים ביעור. בשביל לעצור את זרם האגרנות ולהביא ל- "Paperless" צריך לעשות Re-engineering לתהליך ולמצוא את המקור ולא את הסימפטום. לעצור את יצירת המסמכים הפיזיים בתחילת התהליך, דבר אשר יחסוך רבות לארגון, לעובד וללקוח. לעיתים, קיימים מצבים בהם ארגונים נוטים לאגור כל טופס ומסמך, וזאת ללא הצדקה וללא בחינה ובדיקה באם קיים בארגון צורך ממשי בכך.
לכתבה המלאה
הפרשות לקרן השתלמות בשנת המס 2018 לעצמאים, שכירים ובעלי שליטה
רו"ח אליק גנדלמן
|
04/11/2018
לקראת סיומה של שנת המס 2018 אנו מביאים את הנתונים להפרשות לקרן השתלמות לשכירים, עצמאיים ובעלי שליטה
לכתבה המלאה
העובד מתפטר, ומבטל את ההתפטרות - קיימת חובת שימוע לסירוב לביטול
איתן אגמון
|
29/10/2018
בית הדין מרחיב עוד יותר את חובת השימוע (1)
לכתבה המלאה
חידושי פסיקה
עו"ד אסף ברנזון
|
29/10/2018
עובד שהועסק כקבלן וניסה לשחק במעמדו חויב להחזיר למעסיקו אחרי שבע שנים 250,000 ₪
לכתבה המלאה
היעדרות עובד ביום הבחירות לרשויות המקומיות
עו"ד נטע סלע
|
14/10/2018
בהתאם לסעיף 97ב לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") יום הבחירות הכלליות יהיה יום שבתון בתחומן של הרשויות המקומיות שבהן נערכות הבחירות וכן לגבי עובדים הרשומים בפנקס בוחרים של רשויות מקומיות כאמור, אף אם מקום עבודתם הוא ברשות מקומית שלא חל בה יום שבתון, אך שירותי תחבורה ושאר שירותים ציבוריים (כפי שיפרסם שר הפנים) יפעלו כסדרם.
לכתבה המלאה
העמדת מקום מגורים לעובדים בסמוך לאתרי העבודה פטורה ממס
עו"ד רו"ח רמי אריה
|
10/10/2018
בית המשפט קבע, כי יש להבחין בין מגורים אשר נבחרו על ידי עובד זר בסביבה ובתנאים הקרובים לליבו, לבין מגורים של עובד זר המוכתבים על ידי המעסיק בהתאם לאינטרסים שלו וצורכי העבודה.
לכתבה המלאה
המעסיק מחויב לנהוג בתום לב בפיטורי עובד, גם כשמדובר בסיום תקופת ניסיון
ענבל פאיגנבוים
|
10/10/2018
ההזמנה לשימוע צריכה להיות מפורשת וצריך להבהיר לעובד כי הוא רשאי להציג את טענותיו
לכתבה המלאה
הנדון: חופש הבחירה לעובד - האם גם כאשר הוא מעדיף חסכון הוני על פני ביטוח נכות מכוח צו הרחבה?
עו"ד קרן שליט
|
06/09/2018
למעסיק אין זכות התערבות בבחירת העובד באשר לזכויות הסוציאליות שלו
לכתבה המלאה
מעסיק גיבה מנהל שדחף עובדת ונדרש לשלם פיצוי בגין עגמת נפש
עו"ד ענבל פאיגנבוים
|
06/09/2018
בית המשפט העדיף את גרסת העובדת באשר לאירועים ופסק לטובתה 13 אלף ₪ עבור עבודה של חודשיים וחצי
לכתבה המלאה
ביה"ד הארצי: עובד שאינו מתייצב במקום העבודה, אינו זכאי לשכר
איתן אגמון
|
06/09/2018
רב יישוב סירב להגיע למשרדי המועצה – נפגע בשכרו
לכתבה המלאה
תביעות נזיקין אישיות – פתרון אפשרי לשביתות פראיות ולהפרות צווים שיפוטיים
עו"ד עופר יוחננוף
|
03/07/2018
המלצה: לפגוע באינטרסים הכלכליים של העובדים
לכתבה המלאה
בטרם פיטורי עובד ותיק קיימת חובת השתדלות למציאת תפקיד חלופי לעובד
עו"ד ג'ולייט אליהו
|
03/07/2018
העובד היה מופתע מפיטוריו ולא הציע תפקיד חלופי
לכתבה המלאה
פקח חניה שהותקף ולקה בסכיזופרניה - הוכר כנפגע עבודה
מתוך הודעה לעיתונות
|
03/07/2018
פקחי חניה עוברים עימותים לא קלים במהלך עבודתם – ולא פעם הם גם מותקפים פיזית
לכתבה המלאה
האם עובד בשכר שעתי זכאי לקבל מקדמה מידי חודש?
איתן אגמון
|
02/07/2018
האם הסעיף הישן בחוק הגנת השכר עדיין תקף?
לכתבה המלאה
הנדון: מענה למסרונים ושיחות טלפון לאחר שעות העבודה
עו"ד דוד משה
|
26/03/2018
הרינו להביא לידיעתכם פסק דין שניתן ביום 13.1.2018 בבית הדין האזורי לעבודה בתיק סעש (ת"א) 46323-09-14 שירן מלמדובסקי נ' קריגר נדל"ן טי.אל.וי בע"מ ואח' (להלן: "עניין מלמדובסקי"), ובו נדונה, בין היתר, שאלת זכאות התובעת לגמול שעות נוספות בגין מענה למסרונים או שיחות שהתקבלו בטלפון הנייד שלה ממעסיקתה לאחר שעות העבודה המקובלות.
לכתבה המלאה
המעסיקה התחייבה כי חוזה ההעסקה יעמוד בתוקפו 3 חודשים. האם זכותה של המעסיקה לפטר את העובדת קודם לכן?
עו"ד מעיין קישלס
|
25/02/2018
בפועל העובדת פוטרה אחרי שבועיים בלבד
לכתבה המלאה
המוצרים שלנו
כל מס
כל נתון
כל עובד
כל עתיד
תקדין
קומיט
מחשבות
Chat with us
, powered by
LiveChat
שלח
יש להזין רק ספרות